![]() |
Sevgili limon,
Rüya gibi bir bahçeniz var. Bitkilerinizle bütünleşmişsiniz. Bu kadar estetik, bir o kadar uyumlu ve bilinçle yaptığınız bahçe için sizi ayakta alkışlıyorum. Keyifli bir yaşam dilerim. |
Sevgili Lir, çok teşekkür ederim.
|
4 Eklenti(ler)
"Clematis Armandii" ye ne zamandır bakmayı untumuştum. Dün gece aklıma gelir gelmez baktım ki ne göreyim? Günün sürprizi... Nasıl sevindim anlatamam. 21 Şubatta yazdığım yazıda (http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=734) ya tomurcuk ya yaprak sürgünü yazmışım, meğer hepsi çiçek tomurcuğuymuş. Ama ne tomurcuk, hepsi birden açınca kimbilir nasıl güzel görünecek.
Eklenti 130159 Sn.Hocam100'den aldığım Ters Lale soğanlarından bazıları erken yapraklanıp çiçeklenmişti ama daha geç yapraklananlar daha güçlü açıyorlar. Eklenti 130160 Kaya Terelerim açmaya başladılar. Bu kadar erken beklemiyordum doğrusu... Henüz tek tük açtı, üzeri tomurcuk dolu, hepsi birden açınca bitkinin yaprakları görünmüyor. Geçen hafta yağan çamurlu yağmurun izi tüm bitkilerde var. O kumun çölden geldiğini ve çok faydalı olduğunu okuyunca yaprakları yıkamadım, nasıl olsa yağacak yağmurda yıkanacaklar. Eklenti 130161 "Adıyaman Laleleri" nin gelişimleri çok güzel gidiyor. Çiçeğini çok merak ediyorum. Eklenti 130162 |
Limon'cuğum, harika fotoğraflar bunlar.
Açtıktan sonra da sizin kadrajınızdan seyredelim bu güzellikleri. |
Sağolun Adalet Hanım :) Armandiiyle Adıyaman Lalesini nasıl merak ediyorum anlatamam...
Açar açmaz belgeleyeceğim tabii :) |
3 Eklenti(ler)
Güneşi gören çiğdemlerim açmaya başladılar. Bunların soğanlarını bu sene diktim. Beyazların çiçekleri daha iri açtı, çok sevdim.
Eklenti 130421 Eklenti 130422 Sarı renkte olanların bu yıl 3.yılı oluyor. Çimlerin arasına deneme amaçlı dikmiştim. Ben sonuçtan çok memnunum. Yürüme taşlarının arasına ve o bölüme bolca çiğdem soğanı dikmek istiyorum. Bugün çimleri biçtim, çiğdemlerin olduğu bölümleri makinayla biçmedim, makasla kestim. Ama makina ayarını yüksek yaparsam, çiğdemlere hiç zararı olmadan çimleri biçebiliyorum. Sadece tekerleklerin çiçekleri ezmemesi için dikkatli olmak gerekiyor. Hoş çiçekler ezilse de ertesi gün yeni tomurcuklar açıyor. Eklenti 130423 |
Alıntı:
|
Armandii muhteşem olacak gibi. :) Aklımda çok soğuklara dayanamıyordu diye kalmış ama şimdi baktım da -23 diyor. Bu kadar bol açıyorsa çok tercih edilesi bir tür.
Çiğdemlerin de bu kadar güzel olduklarını bilmiyordum. Arkada görünen açık sarı sümbüllerin soğanlarını yazın topraktan çıkarttınız mı? |
Clematis armandinin kokulu olması nedeniyle çiçeklerinin daha gösterişsiz ve az yoğunlukta olacağını düşünüyordum. Ama sizin tomurcukları görünce yanıldığımı anladım. Çiçek açtıklarında bol bol resimlemenizi rica ederim.
Çok fazla miktarda çiğdemi bahçenin kuytu yerlerine ekmiştim. Görüntü olarak çok güzel olmadı. Çimlerin arasına ya da tam bitim noktalarına kaydırmak harika olabilir. Çiğdemler ne kadar sık olursa olsun toprak mutlaka görünüyor. Yabani çiğdemler de sizin yaptığınız gibi çimlerin arasından çıkıyor ve görüntü olarak kopukluk olmuyor. Çimlerin arasından çıkan çiğdemler göze gerçek bir şölen sunmuş, kopya çekeceğim. Emeğinize sağlık. |
Sevgili Lir, çiğdem soğanlarını çimlerin arasına ama sık sık öbekler şeklinde açacak şekilde dikince çok çok güzel görünüyor çiçekleri. Çiçekler geçince de yaprakları aynı çim gibi olduğundan hiç ayırd edilmiyor. Tavsiyem, çiğdem soğanlarını ekmek için bir bölge belirlemeniz ve o bölgeye çok miktarda soğanı sık dikmenizdir. Çok memnun kalacağınızdan eminim.
Armandii çiçekleri patlamış mısır kıvamına geldi, çok yakında çiçeğini göreceğim gibi. Ben çiçeklerini Yaseminin çiçekleri kadar olur diye düşünüyordum ama sanırım daha iri açacaklar. Bu arada Yaseminde de kıpırtılar başlamış. Sevgili Gilan, Sümbül soğanlarını geçen yıl alıp ekmiştim, saksıdan hiç çıkarmadım. Diğer saksıya da daha önce fotoğraflarını yüklediğim Sarı Çiğdemleri ekmiştim, onları da hiç saksılarından çıkarmadım. Hafta sonu aynı saksıya Oxalis soğanlarını ektim. Ben soğanlı bitkileri çok sevdim. Aynı saksıya yazlık ve kışlık soğanlıları ekip her mevsim çiçekli saksılarım olsun istiyorum. Güngör Hanım, her sabah ilk iş Adıyaman Lalesine bakıyorum ama henüz açmadı. |
Sevgili Limon, bende her sabah burdan bakıyorum.
|
Sevgili Limon, çiğdemlerin çok güzel olmuş, sık dikmekle iyi yapmışsın. Benimkiler sık olmadığı ve hepsi de aynı anda açmadığı için hayal kırıklığına uğrattı. Ama yerinde bırakacağım, seneye belki daha iyi olurlar. Yanlışlıkla bir saksıda kalan toplu haldeki çiğdemler daha güzel oldular. Bir de belirttiğin gibi çiğdemleri açması için güneş alan yere dikmek gerekiyor.
Armandii için ise bir şey söylememe gerek yok, bahçene çok yakışacak:) |
Sevgili limon bahceniz muhteşem, ellerinize sağlık,çok güzel çiçekleriniz var,çiğdemlerin renkleri muhteşem...
|
Çiğdemler müthişler emeğinize sağlık bahçeniz de çook güzel resimlere baktıkça içim açılıyor .
|
Merhaba sevgili Limon. Bir saattir bahçenizdeyim. Muhteşem.
|
Sn. Limon,
Adıyaman laleniz konusunda umarım merakınızı giderirsem bana kızmazsınız. 2 sene önce İzmirdeki bahçemde çekmiş olduğum resim aşağıda, size olan sözzümü unuttuğumu sanmayın bugünlerde araç ile İzmire gitmeyi düşünüyorum İstanbula dönerken echia ve pembe pampas getireceğim size. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=11688&page=4 |
Hiç kızar mıyım? Çok güzeller, tüm bitkileriniz gibi. Fotoğrafını görmekle merakım gitmiyor, gözümle görüp dokunmam gerek. :) Echianın da Pampasın da yerlerini hazırladım bile, hiç acelesi yok, size ne zaman uygun olursa... Çok teşekkür ederim.
Kirazcım, senin Kaya Tereleri yerde dikililer, ben onları saksıya geçireyim, kargo yerine toplantı günü (bir aksilik çıkmazsa) getireyim diyorum. Hem o zamanlar en güzel zamanı olacak. :) Güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim arkadaşlar. Armandii nin bir dezavantajı var, çiçekleri tepelerden açıyor, alt kısım 1,5 metreye kadar tek tük yapraklı. Ancak üst kısımlar çok gür ve bol tomurcuklu. Ama bizim Alman sitesinde gördüğümü yaptım ben de. Clematislerle gülleri bir arada dikmişler. Ben de kel görünen Armandinin dibine geçen yıl aldığım bir türlü yer bulup ta dikemediğim yediveren sarmaşık ponpon gülü diktim. Armandii erken çiçeklenip, çiçekleri geçince ponpon gül açacak diye düşündüm. Bakalım düşündüğüm gibi mi olacak? :) Fevziye Hanım, inanır mısınız bazen ben de baştan itibaren tüm fotoğraflarıma tekrar bakıyorum. Devamlı içinde olunca bitkilerin gelişimlerini fark edemiyorsunuz ancak fotoğraflara bakınca ne kadar da geliştiklerini görüp çok şaşırıyorum. Hele ağaçlar... Sanki ilk dikildiğinde de böyleydiler gibi geliyor ama fotoğraflarda görüyorum, ne kadar küçüklermiş meğer. Ağaçların arkalarındaki sarmaşıkları artık hiç göremiyorum, tamamen arkada kaldılar. Ama bir ağacı Acem Borusuna ayırdım, ona sarınca kesmedim, en azından çiçeklerini görebiliyorum aradan. |
Toplantıda almam çok iyi olur Limon, teşekkürler, ben de senin afrika zambağını getireceğim.
Gül ve armandii: Genelde yaban asmasının gül ile beraber dikilmesini tavsiye ediyorlar. Birbirini güzel tamamlamaları dışında, gül, yaban asmasına da destek olacak. Ben de bir yaban asmasını çardak gülün dibine taşıdım. Yazın armandii fotoğraflarını bekleriz :) |
Bugün çok şanslıyım :)
Bu kış çok yorulunca, kendimi çok miskin, isteksiz hissediyordum. Bu yıl bahçeyle fazla ilgilenemeyeceğim, çok yorgun ve isteksizim diyordum ama benim canlanmam için doğanın da canlaması gerekiyormuş. Erik ağaçlarındaki ilk çiçeği görünce kendime gelmeye başladım, doğa beni şöyle bir silkeledi, ihtiyacım varmış. :) Güneşi görmeye başlayınca da yine başladım tohum, toprak, gübre peşinde koşmaya. Dün çimleri biçtim, o güzel çim kokusunu özlemişim. Yapılacak çok iş var. Çim kokusu deyince aklıma geldi, Almancıların çok olduğu dönemde, yazın tatile gelen bir yakınımız, (hani Haliç'in o çok koktuğu dönemlerde) köprüden geçerken, "Oh be, memleketimin b.. kokusunu bile çok özlemişim" derdi. :) İşte benimki de bu misal, çim kokusu, gübre kokusu, yağmur kokusu, çiçek kokusu hele bir de aradan horoz öttü mü keyfime diyecek yok. :) |
Sevgili limon ,kalplerimiz bir oyüzden burada buluşuyoruz hep bir birimizi anladığımız için.
|
Alıntı:
|
ÇOk güzel düzenli bir bahçeniz var.Büyük emek verdiğiniz her halinden belli.Köpeğiniz ve kedinizle bahçenin tüm güzelliklerine sahip olmuşunuz.Sağlıkla huzurla uzun uzun yıllar bahçenizin tadını çıkarırsınız inşallah.
|
Çok teşekkür ederim sevgili dağ çiği.
|
Alıntı:
Aynı saksıya ekilirse sulama nedeniyle kışlık soğanlarınız çürüyecektir. |
Bu yıl 2. yılları hiç çürümediler hatta arttılar. Suyunu çok fazla vermedikçe ki tüm bitkiler geçerli... sorun olmadığını fark ettim. Bahçeye ekilen, soğanını çıkarmadığımız her tür, saksıda da çıkarmadan, çürümeden sonraki yıla kalabiliyor. Tecrübeyle sabit. :) Deneyip görmeden yazmıyorum.
Çiğdemlere hiç bir şey olmuyor. Oxalis ilk defa yetiştireceğim, nasıl olduğunu bilmiyorum deneme amaçlı ektim soğanlarını. Ama Gün Güzelini saksıda da yetiştirmiştim onun soğanı da kalabiliyor. Sümbül soğanlarını hiç çıkarmadım, tüm yaz saksıyı sulamaya devam ettim, hiç bir şey olmadı hatta sayıları arttı, bu sene daha da güzel açtılar. Canna soğanları bütün kış saksıdalardı, yağmurun karın altında kaldı saksıları, şimdi yapraklanmaya başladılar. Gala'ya da hiç bir şey olmuyor. Nergis soğanları da topraktan çıkarılmıyor, yazın toprak sulandığı halde çürümüyorlar. Aklma geldikçe çeşidi arttırabilirim. :) |
Soğanları cıkarıp, tekrar ekmek oldukca zor oluyor. Söküm sırasında kaç kez soğanları parcaladım. Cıkarmayı unuttuğum bazı soğanlar olmuş. Dün baktım ki sürgün vermişler. Kar yedi, don yedi ve bolca da sulandı yaz boyu(bilmeden).
Bu nedenle ben de, yazlık ve kışlık soğanlıların birarada olabileceği kanaatine vardım, sevgili Limon. |
4 Eklenti(ler)
Adıyaman Laleleri henüz tam açmadılar ama tek tük kendini göstermeye başladılar.
Eklenti 131577 Ters lalelerimden başta açanlar fotoğraflarda gördüğüm formda değillerdi ancak şimdi açanlar göz ziyafeti çekiyorlar. :) 20 soğanın aynı anda çiçeklenmesini hayal etmiştim ama olmadı. BAzıları uzun bazıları kısa boylu kaldılar, bazılarıysa eğri büğrü çıktılar. Seneye sanırım bulundukları ortama alışınca istediğim gibi olacak. Eklenti 131578 Eklenti 131579 "Clematis Armandii" yarı açmış çiçeklerinin koklayabilmek uğruna cambazlık yaptım ama hiç koku alamadım. Sanırım çiçeğinin tam açması gerekiyor. Fakat üzeri tomurcuktan yıkılıyor desem abartmış olmam. Bu sadece küçük bir bölümü. Eklenti 131580 |
Sevgili Limon, nihayet güzel günlere kavuştuk, toprak ısınmaya başladı, bitkilerimiz de bu haberi aldılar.
Clematis harika olmuş, onların hepsi birden açtığında manzara tıpkı nette gördüklerimiz gibi olacak, koklarken dikkatli olun aman... |
Sevgili Limon, çok sevindim Adıyaman laleleri için. Benimkiler saksıda olduğu için biraz daha geç gelişiyor, ama olsun. Anneme ve görümceme de vermiştim onlarınkiler de büyüyor.
|
Sevgili Limon, bu hafta hava güzel olacak, bahçenin değişimi de hızlı olacak, bu güzelliklerin fotoğraflarına devam lütfen.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025