agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 17-10-2009 17:15

Sevgili Hozat, Günebakan, acelyam, Kirazcığım, Adalet Hanım, çok teşekkür ederim güzel sözlerinize.

Hozat, bu kurbağa mıdır o kötü sesle öten çok merak ediyorum aslında. Bildiğimiz Kurbağa sesinden çok farklı, siz de duydunuz mu merak ediyorum? Belki de öten başka bir şey, eğer ben duymadım derseniz arayışlarıma devam edeceğim :)

Adalet Hanım, bitkiler yer değiştirince sarsılabiliyorlar, kısa zamanda toplarsınız siz onu. :)

almira 17-10-2009 21:42

Sevgili Limon; bahçen yine güzellikler saçıyor. Çan sarmaşığı bir harika. Senin resimlerle bir toblo gibi. Sarmaşığı tam boy da görmek isterdik. Çiçeklerin dizilişi üzerinde nasıl görünüyor?

limon 20-10-2009 16:44

Almira, teşekkür ederim. Tam boy fotoğrafını "Çan Sarmaşığı" başlığına yüklemiştim.

agozce 20-10-2009 18:19

Merhaba, hep yazmak istiyordum ama... sizin kumlu toprağınızda yer fıstığı çok güzel olur. Nisanda ekersiniz, Ekim ayında toplarsınız. Aynı patates gibi ekiliyor. Fıstıkları da patates gibi kökte oluyor.Yetişmesi kolaydır. Topragın çok gevsek olması yeterli.Mutlaka deneyin.

Yalnız, tazesini yedikten sonra bir daha hazır fıstık yiyemessiniz. Ne kadar bayat olduklarını göreceksiniz.

Tohum, kuruyemişçilerden kavrulmamış fıstıktan olur.

Orkun Kırcı 20-10-2009 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 512630)
Yapma yaa limon. Sen her zaman harika fotoğraflar çekiyorsun. Öyle hoşuma gidiyor ki. Sanki çiçekler bile daha canlanıyor senin resimlerinde. Ellerine sağlık.

Kesinlikle katılıyorum:)

limon 21-10-2009 08:51

Agozce, selamlar... Bu sene muhakkak deneyeceğim, öneri için çok teşekkür ederim. Kavrulmamış fıstığı, aynı patates gibi mı ekiyoruz? Böceklerin yememesi için doğal bir kaçırıcı yöntem var mıdır?

Sağolun Orkun Bey. :) Aslında ben de size katılıyorum, bazı çiçekler fotoğraflarda çok daha canlı ve güzel çıkıyorlar ama bazen de gözümle gördüğümdeki etkiyi yaratamıyorum. Özellikle bu sene yetiştirdiğim Lisianthusları hiç istediğim gibi gösteremedim. Yakın çekimler tamamdı da tamamını gösteren uzak çekimlerde çiçekler olduğundan ufakmış izlenimi yaratmıştı. Ama gözümle bakarkenki güzelliği sizlere göstermeyi çok isterdim. :)

Bunun için de yapacağınız tek şey var, seneye fidesini alıp muhakkak Lisianthus yetiştirmelisiniz. :)

Güler 21-10-2009 09:16

Sevgili limon, ben sebze bahçeme ekim yapmadan evvel mutlaka dana burnu ilacını iki kez tatbik ediyorum. Biz bu bölümde çok yanık hayvan gübresi kullanıyoruz .

Yer fıstığını denemeni ben de öneririm. Normalde göbek gibi bir bitki görünümünde.
Bahçeni ziyarete gelenlere " şu otu topluca tutup söksene" dediğinde eğer karşındaki bitkiyi tanımıyorsa çok hoş bir sürpriz oluyor.
Bütün kök çıngıl çıngıl çıngıraklar gibi. Harika bir görüntü sergiliyor.

agozce 22-10-2009 01:43

Merhaba, yer fıstığı aynı patates gibi ekilir. 15-20 cm aralıklarla. Biraz büyüyünce kök kısmı doldurulur. Ayda bir toprağın yumuşaması için çapa yapılır, sulanır.

Bahçenizde böcek varsa tohumu ilaçlayabilirsiniz.

eyakut 22-10-2009 22:11

Merhabalar Sn Limon öncelikle limonunuz çok güzel görünüyor,bahçenize katacağı renk ve koku muhteşem olacaktır,meyveleride cabası.Benimde bahçemde limon ağacım var bir dostumun tavsiyesi üzerine taç izine gelecek şekilde siyah asitli toprak koydum çok hoşlandı asitli topraktan. 580'deki gülünüze hayran kaldım,çok zarif duruyor...

limon 23-10-2009 15:40

Teşekkür ederim Eyakut, önerinizi dikkate alacağım. Ebruli Gül'den bahsediyorsunuz sanırım, Güler Hanım bu yaz hediye etmişti, henüz küçük ama devamlı çiçek var üzerinde.

Agozce, yardımınıza çok teşekkür ederim. Gelecek bahar aksilik olmazsa muhakkak Yerfıstığı ekeceğim. Güler Hanım yazdığınız sürprizi muhakkak yapacağım.

k0900 23-10-2009 18:01

Limon ağacınız çok verimli olsun, hiç hastalıklı olmasın :)

limon 24-10-2009 13:23

Amiiiin. :)

limon 24-10-2009 13:35

4 Eklenti(ler)
Sn.Ahmeter bahçesindeki Begonvilleri, gece sıcaklığının oldukça düşmesi sebebiyle içeriye aldığını yazmıştı. Bu Begonvilimi, çalı türü diye almıştım, sarmaşık türüne göre dalları ve yaprakları daha sert ve dayanıklı, aldığımdan beri oldukça güzel gelişti ve bol çiçekleri hiç üzerinden eksik olmadı. Toprağa dikip, kışı atlatıp atlatamayacağına bakacaktım ancak bir çok kişi aynı sözleri söyleyince bu kış saksısında bırakmaya karar verdim. Ancak yine de içeriye almayacağım, Sardunyalarla beraber pergola altındaki en kuytu köşeye alıp, sulamasını azaltacağım. Don olsa bile pergola altındaki bitkilerim şimdiye kadar hiç donmadılar. Beklenmedik bir soğukla karşılaşırsam korumaya alırım.

Gece sıcaklığının 10 dereceye düşmesine rağmen keyfi yerinde olan Begonvilim. Elimdeki Leonardit, Humik Asit ve bitmek üzere olan genel kullanıma uygun sıvı bir gübreyi, 2 litre suya 1 kapak kadar karıştırıp sardunyalarla beraber Begonvile de 2-3 haftada bir veriyorum. İlk verdiğimde sevmezse diye korkmuştum ama çok memnun kalınca devam ettim. Çiçekleri solduğunda kalan diken benzeri dalları hemen kesiyorum, budanmayı en çok seven bitkilerden.
Eklenti 109389

Çan Sarmaşığım açmaya devam ediyor, ben bu sarmaşığın kışı atlacağına inanıyorum. Bu sarmaşığım da tam kökünün değil de etrafının çapalanıp, kök boğazının doldurulmasını çok seviyor ve tabii hemen her sarmaşıkta olduğu gibi bol suyu. Gerçi 1 aydır sulamaya gerek kalmadı.
Eklenti 109390

Bu da geç gelişen, tam güneşe diktiğim diğer kök, ilk çiçeğini dün açtı, renklenmesini bekledim fotoğraf çekmek için. Cılız kaldı ama bol tomurcuklanmaya başladı. Seneye kalıp, demirleri sararsa şahane olacak. Çiçekler her gün farklı renge bürünüyor. İlk açtığında beyaz-açık yeşil karışımı, ertesi gün çok uçuk lila-pembe tonları, sonraki gün koyu pembe-mor arası, ölmeden önceki 1-2 gün de koyu mor oluyor.
Eklenti 109392

Geçen akşam üstü bulutlar çok güzeldi, sizlerle paylaşmak istedim.
Eklenti 109393

Arzu Kasapoğlu 24-10-2009 16:20

SEvgili limon, bahçen çiçeklerin ve çektiğin fotoğraflar her zamanki gibi harika. Bilgilendirici açıklamalarından dolayı teşekkürler.

limon 24-10-2009 18:13

Arzucuğum hoşgeldin bahçeme, güzel sözlerin için teşekkür ederim. :)

Kiraz 24-10-2009 18:21

Sevgili Limon, her gün bu orman denizine bakıyor musun? Bir tarafta bahçen, bir tarafta orman sen çok yaşayacaksın çok...

Lonicera 24-10-2009 18:28

Sn limon, begonviliniz çok güzel. Tam seyirlik. Güneşe tapıyor bu bitki. Sanırım son eklediğiniz fotoğraf bahçenizden görüntülendi. Ne diyeyim, bizler binalar arasında sıkışıp kaldık. Sizinkilere bakıp hasret gideriyoruz. Bahçenizin keyfini doyasıya yaşamanız dileğiyle.

limon 24-10-2009 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 516635)
sen çok yaşayacaksın çok...

Dedem yaklaşık 100, kardeşi 100, annemin babaannesi 100 yaşlarına kadar yaşadılar. 100 olmasam da 90 ı devirmek isterim hani ;) ama sağlıklı olarak.

Manzaramız gerçekten güzel, hiç ev görmüyoruz, İstanbul'da kalan ender ormanlar...

Sn.Lonicera, çok teşekkür ederim, isteyen herkesin bahçeli bir evi olur inşallah. Aslında İzmir'de de her keseye uygun, kaçabilecek yerler çok, biraz cesaret ve kafa dengi bir aile yeterli. :)

Adalet Yağcı 24-10-2009 20:06

Sevgili Limon, artık fotoğrafçılığınız ile ilgili yazmıyorum, bu konudaki hakkınızı tüm arkadaşlar teslim ediyorlar zaten.
Demek humik asiti bu kadar çok seviyor bitkiler, hemen kolları sıvadım, önce Leonardit ile başlıyorum işe, bitkilerimi ektikten sonra sıvı olarak kullanacağım.
Bu arada, hazeranların çimlenmişi böyle oluyor.

limon 24-10-2009 20:18

Adalet Hanım, konunun uzmanı olmadığım için, aslında kullandığım ürünleri yazmak istemiyorum, geçen yıl hatta daha da önceden aldığım sıvı gübrelerin ve toprak düzenleyicilerin kullanım süreleri geçmeden bitmeleri için çok az miktarlarda kullanıyorum. Yani illa da sıvısı olmalı diyemem, benim elimde onlar olduğu için öyle kullandım. Aslında ben de bir dahakine katısını bulup almak istiyorum.

Vildan Sönmez 31-10-2009 11:36

1 Eklenti(ler)
Sevgili Limon,
Sana İzmir Kemalpaşa ilçesi Nazar Köy'ün bütün boncuklarını hediye etmek isterdim. Çan sarmaşıklarına, yaseminlerine, lisilerine. Batıl inanışlarımız yok çok şükür, bu devirde.
Ama evimizin bir köşesinde nazar boncuğu vardır çoğunlukla. Hatta tahtaya vurur, şeytan kulağına kurşun deriz bazen. Bunlar yılların bize naklettiği alışkanlıklardır. Bir şey beklediğimizden değil.

limon 31-10-2009 14:41

Vildan hanım, şahaneymiş bunlar, çok teşekkür ederim. :)

zenfree 01-11-2009 00:49

Bahçeni özlemişim. Çan sarmaşıkları şahane.:)

citrus 01-11-2009 02:58

olamaz böyle bi bahçe süper

limon 01-11-2009 12:59

Sağolun Citrus.

Zenfree, hoşgeldin, ben de seni özlemişim doğrusu. :)

incikarsan 01-11-2009 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 290092)
Teşekkür ederim. İnşallah hayallerinize tez zamanda kavuşursunuz.

Bahçe hayali kuran arkadaşlar aslında bu hayallerine kavuşabilirler. İstanbul'da daire fiyatına şehrin merkezine biraz uzakta müstakil bahçeli evler bulabiliyorsunuz. Şehrin merkezine uzak olsalar da ulaşım şehir içinden inanın çok daha kolay. Bu yazdığım hem kiralık hem de satılık evler için de geçerli. Şahsen şehir merkezinde egzoslu havayı solumaktansa sabahları yarım saat erken kalkıp yola çıkmayı tercih ederim. Olabilmesi muhtemel hayallerinizi ertelemeyin, hayat çok kısa.

Sayin Limon,
Size tamamen katiliyorum.Ben de sehir disinda bahceli bir evde yasiyorum.Sehrin gurultusunden,tozundan, sicagindan,egzos dumanindan uzak.Ancak isiniz hangi yakadaysa veya emekli olduktan sonra hangi yakada oturmayi dusunuyorsaniz otarafta yer alin diye oneririm arkadaslara cunku is saatlerinde bogaz trafigi bir kabustur.Bahceli ev hayali kuran doga dostu ve asigi arkadaslar, hazir bu sitede birbirimizi tanimaya basladik,nicin birkac arkadas bir araya gelip,begendiginiz bir araziyi ortaklasa alip hayallerinizi
gerceklestirmeyesiniz? Herseyi cok daha ucuza maledersiniz.Tum masraflar ortak.Yeni konu basligi ORTAK BIR ARAZI olabilir mi?

oceanheart 01-11-2009 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 472786)
Sağol Sebahattin :)

Internette dolaşırken bir kaç güzel bitkiye rasladım. Bir de gitti gidiyorda satış yapılan tohumlara rasladım ki, hepsine talibim :) Herkesin ilgisini çekecek her türden tohum var. Sukulentten tutun da, acı biberler, saksı marulları, çok değişik Pasiflora lar, Sellukalar, çok yıllık çiçek açan değişik sarmaşık türleri vs....
Adresi; http://dukkanlar.gittigidiyor.com/To...ge_num=1&ord=1

Mavi- Mor çiçekler açan "Echium fastuosum(Pride of Madeira)" ya
Eklenti 96061

Eklenti 96062

Eklenti 96063

Eklenti 96064

Sn. Limon,

Bahçeniz gerçekten çok güzel, Allah sefasını çok uzun yıllar sürmenizi nasip etsin
Bahsettiğiniz echia fastuosum ve pembe püsküllü pampas bende mevcut arzu ederseniz size bir yolunu bulup gönderirim.

limon 02-11-2009 14:26

Oceanheart, çok sevindirdiniz beni, özellikle Echia Fastuosum çok istediklerimdendi.

Güzel sözleriniz için ayrıca çok teşekkür ederim.

Vildan Sönmez 05-11-2009 22:22

1 Eklenti(ler)
Sevgili Limon Bu fotoğrafı bulunca begovilleri ne kadar sevdiğini bildiğimden görmeni istedim. Nasıl ama, çıldırmışlar sanki !

ozbey 05-11-2009 22:50

Sevgili limon, değişik bitki dizaynı ile zevkli, çok harika bir bahçeniz var. Sağlıkla keyfini sürmenizi dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025