agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 06-06-2009 18:55

4 Eklenti(ler)
Mutfağın ön tarafındaki tam gölge alanı 2 yıl çimlendirmekle uğraştık, başarılı olamayınca bir takım yer örtücüler denedim, beğenmedim. Sonra toprağın üzerine mebran döşeyip mıcır serdim, elimde olan beyaz süs taşlarından serpiştirdim. Fırsat bulunca tümünü süs taşlarıyla kaplayacağım. Baharda sol köşeye 2 adet "Orman Gülü" alıp diktim, çok güzel çiçeklendiler, şimdi çiçekleri geçti. Orman güllerinin arka tarafı boş kalmıştı, hem de çiçeklenme süresi kısaydı, bu yüzden büyük bir kök "Ortanca" diktim, yerinden memnun olmayan 2 kök Ortancayı da oraya geçirdim. Orman Gülü ile Ortanca bence en çok anlaşan iki bitki. İkisi de tam gölge seviyor, ikisinin de gübresi aynı, ikisi de toprağını devamlı nemli istiyor. Ortancaların tam açmasını bekleyemeden fotoğrafladım, daha sonra yine fotoğraflarım. Solda duvar önünde "Çan Sarmaşığı", iki kök "Clematis" dikili, daha bebekler, büyümeleri için zamana ihtiyaçları var. Boş görünen yerde tohumdan yetiştirdiğim çiçek fideleri dikili. Bu bölüm 4-5 metrekare bir alan. Keyfini " Duman" sürüyor :)
Eklenti 84385

"Lavanta" açmak üzere.
Eklenti 84386

Mutfak penceresinin kenarına kayık saksının içine en sevdiğim çiçeklerden "Cam Güzelleri" diktim.
Eklenti 84387

Kapı girişindeki saksılarda her zamanki gibi olmazsa olmaz "Sardunyalar" var. Bir saksıya "Bodur Begonvil" le aynı çiçek rengindeki "Sakız Sardunya" dan aranjman yaptım. En üstteki saksıda "Adaçayı", yanındakinde " Biberiye ve Nane" dikili. "Adaçayı" nı tavsiye ederim, hem görüntü olarak çok hoş bir bitki hem yapraklarını ovuşturunca şahane kokuyor, hem de kaynar suya bir yaprak çayınız hazır :) Duvardaki yeşil torba Güler Hanım'ın hediyesi. Torbaya belediyenin diktiği, çok çiçek açıp çok uzayan "Yakın Katlı Çiçek Açan Sakız Sardunya" lardan diktim. Hafta başı hazırladım henüz, iki haftaya kadar torba görünmeyecek inşallah. :)
Eklenti 84388

limon 06-06-2009 19:01

5 Eklenti(ler)
Bahçemin her köşesinde olan "Yasemin" lerim, en sevdiğim sarmaşıklarımdan. Çok bol çiçeklendiler, nefis kokuyorlar.
Eklenti 84393

Eklenti 84394

Clematislerden açık renk çiçekliler soldular, şimdi koyu mor ve mavi-mor tonundakiler bol çiçekte ve tomurcuktalar. Ortancalarda da bol tomurcuk var henüz açmadılar. Açınca bir daha fotoğraflarım. Karşıda sol köşede Nilüfer Akvaryumu var. Çiçekler tam açınca o köşeyi de fotoğraflayacağım.
Eklenti 84395

Burası ön bahçemiz. Orda da Yaseminler başroldeler :) Uzak çekim yaptığım için tam belli değil ama yerde sarı ve kırmızı Begonyalar, beyaz Cam güzelleri ve Kadife çiçekleri dikili.
Eklenti 84396

Eklenti 84397

limon 06-06-2009 19:10

5 Eklenti(ler)
Hanımelleri bolca çiçeklendiler, kokularının güzelliğini yükleyemediğim için üzgünüm :)
Eklenti 84401

Mavi-Mor tonundaki Clematisimi geçen sene komşum hediye etmişti. Asıl rengi daha soluk mavi tonundaydı, ben bu sene elimdeki gübrelerle bolca gübrelediğim için renginde koyulaşma oldu. Çiçeklerinin bazısı 4 bazısı 5 yapraklı. Hem çiçek hem de normal yaprakları diğer türlere göre daha kalın yapıda. Sanki daha dayanıklı gibi, göreceğiz. PAzartesi günü aynı Clematisten bir tane daha alıp kapı girişine diktim. Üzerinde 4 adet çiçeği vardı.
Eklenti 84402Eklenti 84403

Sarmaşıklar kapıyı artık iyice kapladılar.
Eklenti 84404

Sonunda çiçekleri açan "Bezelye Sarmaşığı" nın mor çiçeklisi daha iri ama kokusu daha hafif, pembenin çiçekleri daha ufak ama çok keskin kokusu var. Parfüm gibi kokuyor, Hanımelinin daha keskini diyebiliriz. Ama çiçeğine fazla aldanmayın çok zayıf bitkisi var, alt yaprakları sararıp çirkin görünmeye başladı. Bu sarmaşığın tohumlarını arka plana ekip, ön tarafına 50 cm boylanan çiçek açan bitki türleri dikilebilir.
Eklenti 84405

limon 06-06-2009 19:23

5 Eklenti(ler)
En sevdiğim "Gül"üm açtı nihayet. Hem görüntüsü hem kokusunu çok seviyorum. Çiçeklerinin her aşaması bir başka güzel oluyor.
Eklenti 84408

Eklenti 84409

Bu "Gül" ümün de tam açmış hali tabak büyüklüğünde. Kokulu değil, ama çiçeği çok uzun süre dökülmeden solmadan kalıyor. Kumaş kıvrımı gibi olan görünümünü çok seviyorum. Küçücük tomurcuk nasıl bu kadar büyüyor şaşıyorum.
Eklenti 84410

Güler Hanım'ın hediyesi başköşede yerini aldı :) Seneye çok büyüyecek inşallah.
Eklenti 84420

"Hüsnüyusuf"lar geçen sene daha cılızlardı, dipten budayıp kendi hallerine bırakınca, yerlerine de alışınca bu sene pek keyiflendiler. Hem çok yıllık, hem kokulu çiçek açıyor, tavsiye ederim. Sol yanında "Glayöl" ler var, çiçeklerini merakla bekliyorum.
Eklenti 84421

limon 06-06-2009 19:25

4 Eklenti(ler)
Yıldız Çiçekleri de bol tomurcuktalar, tek tük açmaya başladılar.
Eklenti 84414

Yürüme yolunun bir köşesine Cam Güzelleri diktim. Tam gölge bir köşe olduğundan pek keyifliler.
Eklenti 84415

Didiskusların uzun çiçek sapındaki ufak çiçekleri başta hayal kırıklığı yaşatsa da artık çok seviyorum. Çiçek açma süresi çok uzun ve çiçekleri uzun süre canlı kalıyor. Bir kaç kök te suyun içine diktim, akıbetini merakla bekliyorum.
Eklenti 84416

Veee hayatın gerçekleri ;) Bahçede kuruyan çamaşırların kokusu bir başka oluyor. :)
Eklenti 84417

Arzu Kasapoğlu 06-06-2009 20:01

SEvgili Limon, bahçen çok düzenli, çok zevkli ve çok güzel. Ellerine sağlık.

Bir şeyi hep merak ettim, sarmaşıkları çok seviyorsunya niye sellukan yok.:confused:

limon 06-06-2009 21:14

Teşekkür ederim Arzu hanım.
"Selluka"ya henüz ulaşamadım :)

Arzu Kasapoğlu 06-06-2009 22:03

Benimkinden tohum alabilirsem tez zamanda ulaştırırım :)

zenfree 06-06-2009 22:21

Sevgili Limon, ne yazsam bilmem ki. Her köşe ayrı güzel. Dumanın yerinde olmak isterdim.;)

Adalet Yağcı 06-06-2009 22:48

Sevgili Limon, 287 nolu mesajınızdaki(4533jpg.)güle gerçekten bayıldım, aylarca siparişini hevesle beklediğimiz ödüllü güllerin içinde bu forma çok benzeyen bir gül vardı hatırlarsınız, belki sizin bu gül de ödüllüdür ne dersiniz?
Her şey çok güzel ama yaseminler ve clematisler başka tabi, ben de sizin gibi sarılıcıların hayranıyım.
Yıldız çiçekleriniz de ne kadar yakışmışlar renkleriyle, yeşille tam bir uyum içindeler.
İlerleyen zaman içinde daha da neşelenecektir bahçeniz, ellerinize sağlık.

mormenekşe 06-06-2009 22:58

Sevgili Limon tek kelimeyle harika, hepsi ayrı güzel ama clematislere bittim resmen, bende ayırttim aslında bi tane kırmızı clematis, sayın Snowman77 den ama daha alamadım.Çiçeklenme dönemi geçecek diye korkuyorum.Bahçeniz huzur bulduğum bahçeler arasına girdi emeğinize sağlık,sanırım en huzurlu olan da duman edepsiz buralar benden sorulur edasında :)

limon 07-06-2009 12:48

1 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim. Ben de neyi sevdiğimi yeni keşfediyorum. Tıka basa dolu bir bahçe pek bana göre değil, düzeni gerçekten seviyorum, dağınıklık canımı sıkıyor. Karşıdan bakınca her şeyin yerli yerli olmasını seviyorum. Bazen gücüm ve zamanım yetmeyip salıverdiğim oluyor ama fırsat bulur bulmaz toplarlamaya çalışıyorum.

Manolyam bu senenin ilk çiçeğini en üstteki dalda açmış, çiçek solmuş bile ben dün fark ettim. Bol tomurcuk var, devamı gelecektir.

Sabah, pazarda Mum Çiçeklerini görünce dayanamadım iki saksı aldım, bir de küçük ama gruplar halinde açan arayıp bulamadığım sarmaşık gülünü görünce aldım. Yerine karar verip dikeceğim.

Maxin fotoğrafını da ekleyeyim, alınmasın :) "Kasap et derdinde, koyun can derdinde", Maxin işi gücü oyun oynamak. ;) Benden umudunu kesince topu Dumana götürüyor. :)
Eklenti 84580

gilan 07-06-2009 13:05

Gölge köşenizin resimleri dergilerdeki örnek bahçe düzenlemelerini geride bırakır :)

Sedirin yan minderleri de çok güzel olmuş, güle güle oturun :)

selenn 07-06-2009 16:55

Mis gibi yaseminlerle kaplı o güzel turuncu köşede nasıl güzel keyif yapılır değil mi sevgili Limon? Ellerinize sağlık. Hakikaten çok güzel, özenli ve düzenli bir bahçeniz var.

Max haklı tabi keyfine varacak bu güzel bahçenin.

Vildan Sönmez 08-06-2009 01:29

Sevgili Limon;
Güller, clematisler hepsi çok güzeller. Ama yaseminlerinizi görüp de beğenmeyecek biri var mı acaba ?

ciceksever70 08-06-2009 07:49

Sevgili Limon ben zaten bahcenizin hayraniydim artik bu hayranlik esime de bulasti. Her gün bahcenizin yeni resimleri var mi diye bakiyoruz. Her sey, her köse birbirinden güzel. Tadini saglikla cikarmanizi dilerim.
Ben de bu yaz Istanbulda yillarca yetistirdigim cam güzellerinden aldim ancak bir türlü keyiflenmediler. Dün sizin yazdiklariniza dayanarak günesten gölgeye aldim. Belki burada cok yagan yagmurdan da hoslanmamislardir diye üstü kapali olan asmanin altina dogru koydum. Umarim ise yarar. Sevgiler...

Koyu yeşil 08-06-2009 10:37

Çok güzel, çok! Kendimi bir bahçe dergisindeki fotoğraflara bakıyor gibi hissettim. Bütün bitkileriniz harika, sağlıkla keyfini sürün.

jineop 08-06-2009 11:05

Sevgili Limon,
Herşey çok güzel,harika,nefis,muhteşem... Bu arada bir göz atarmısınız.Sevgiler
http://www.agaclar.net/forum/showthr...090#post440090
Bu da sizin diğer sarıkız:)
http://alpinegarden.se/plants/lysima...nummularis.jpg

Kiraz 08-06-2009 11:22

Sevgili Limon, her zamanki gibi bahçen çok güzel. Her köşesi çok güzel ama gölgeki oturma köşen tam bana göre:) Sağlıkla keyfini sür arkadaşım.

limon 08-06-2009 11:22

Çok teşekkür ederim, güzel sözlerinizle çok mutlu oluyorum. :)

Çiçeksever, güneşi hiç sevmiyor camgüzelleri, bildiğim halde belki olur diye aranjman yaptığım saksılara dikmiştim fidelerini ama yaprakları büzüşmeye başlayınca hemen söküp tam gölgeye aldım, iki günde keyiflenmeye başladılar. Bahçenizde "Ortanca" veya "Orman Gülü" nerede dikiliyse diplerine düşünmeden "Cam Güzelleri" dikebilirsiniz, coşacaklardır.

Ortancalar, Lavantalar, Soğanlılar açınca bir tur daha fotoğraflayacağım. Bu sene Ortancalarıma iki kere özel gübre verdim. Bir kere de demir verdim. Pek keyifliler... Orman Güllerinin arkasına aldığım çiçeklenmeye başladı, çiçekleri tam da istediğim türden çıktı, çok sevindim.

Jineop, işte bu harika oldu :) Bir kaç gündür sulamayı unutmuştum yaprakları pörsümüştü, dün bolca suladıp gölgeye aldım. Tam güneşi sevdiği konusunda şüpheliyim ama saksıyı pek sevmedi gibi yere dikmeyi düşünüyorum. Diğer Sarıkızı Ferda Hanım yazmıştı, o da bol su seviyor, tam güneş değil de yarı gölgeyi çok sevdi. Boyu 1,5 metreye ulaştı. Şimdilik saksıda keyifli olduğundan yere geçirmedim.

Kiraz, gölgedeki oturma koltuğu sakat :) Tahtası iyice gevrekleşmiş, vidalarken ayrılıyor. Yeni bir şey şimdilik alamayacağımdan sadece görüntüsünden faydalandım, tam Dumana göre oldu ;)

Kiraz 08-06-2009 11:35

Sevgili Limon, koltuk kimin umrunda, köşen çok güzel olmuş:)

limon 08-06-2009 11:40

Fikri Tourkananın zen bahçesinden almıştım. Kedi ve köpekten dolayı kum yerine taş kullandım.

jineop 08-06-2009 11:43

Sevgili Limon,
Araştırıyorum öbür sayfayı da düzelteceğim.
Yükseklik 5cm,dona dayanıklı. Yarı gölge alanları ,nemi tutan toprakları severmiş,ama her toprakta ve her koşulda yaşıyabilirmiş. Havuz kenarları gibi yerler için ideal olabilirmiş.İlkbaharda ayırma yöntemiyle,ilkbahar ve ya sonbhahar da gövdenin kısa parçaları dikilerek üretimi yapılabilirmiş.

nurcanaybay 08-06-2009 16:30

Ben söyleyecek bir söz bulamıyorum , söylenebilecek her şey söylenmiş.Ellerinize sağlık.

limon 08-06-2009 21:23

Sağol Jineop, arsız bitkileri çok seviyorum, isabetli bir bitki almışım. Buz Çiçeği ve Kaya teresinden sonra artık bunları da her boş bulduğum toprağa dikerim :)

Sağolun Nurcan Hanım. :)

ciceksever70 08-06-2009 22:01

Sevgili Limon cam güzellerim daha ilk günden canlandilar. Sari kiz cok yayilici bir bitki benden söylemesi.

maki01 09-06-2009 01:28

Bahçenizin sanal misafiriyim:) Ne zaman bahçenizde gezsem nefesim tutuluyor gerçekten. Harika bir bahçe. Duman'a bayıldım. Tüm evcil hayvanların, sahiplerinin severek oturduğu köşeleri keşfettiğini düşündürdü bana. Avatarımdaki köpeğim gibi :)

Hayvan dostlarınızla birlikte güzel bahçenizde sağlıklı, mutlu günler diliyorum...

sabah 09-06-2009 09:35

Beklediğimize değdi, fotoğraflardaki köşeler çok güzel. Güler Hanım gibi sizin de zamanla görmediğimiz köşeleriniz çıkıyor.:rolleyes:

"Gül"ünüz gerçekten çok güzelmiş. Fotoğraftaki el büyüklüğü hakkında fikir veriyor ya Gül'ün içinde el olmayan daha güzel fotoğraflarını bekliyoruz.:rolleyes:

sabah 09-06-2009 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 440093)

Bu sayfaya özel ilgi gerekiyor, teşekkürler adres için.

Güler 09-06-2009 10:49

Sevgili Limon, ellerine kollarına sağlık, Allah bileğine ve kesene güç versin.

Bahçenin her köşesinde, içime sindire sindire dolaştım. Yaseminleri kokladım, Clematis ve gülleri avuçlarımın içine hapsederek doya doya öptüm.
Şu anda bende olmayan, ama seyrederken beni çok dinlendiren çimlerin üzerine boylu boyunca uzandım, kollarımı da baş ucumdan yukarı doğru kaldırarak, sana teşekkür ettim.

Canım arkadaşım, iyi ki varsın ve ne güzel ve zarifsin ki bizlerle bu güzellikleri paylaştın. Sağol.....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025