![]() |
Ben de 2 yıl önce aslanağzı fideleri dikmiştim. Mevsimlik çiçek diye almıştım sözde ama bu yıl 3. yazları ve yine tomurcuklular. Böyle de bir güzellikleri oluyor :)
|
Sayın Limon, bahçenizi çok beğendiğimi daha önce yazmıştım. Son fotoğraflarınız da birbirinden güzel... Özellikle bodur begonvil dikkatimi çekti. Ege ve Akdenizin bu güzel çiçeğinin diğer bölgelerde yaşatma sorunları olduğunu biliyorum. Begonvilinizi yeni mi aldınız yoksa kışı etkilenmeden geçirmeleri için bir yöntem uyguladınız mı? Maşallah çok sağlıklı görünüyor...
|
Yeni aldım. Kışın saksıyı içeriye alacağım.
Demek aslanağızları çok yıllık, ne güzelmiş. |
Clematisler çok güzel açmış.İsmini bilmediğiniz ,koyu pembe çiçeğiniz phlox ,o da çok yıllık ve yayılıcı türden.
Her şey çok güzel ,elinize sağlık. |
Mor çiçekleriniz ASTER cinsi,geçen yıl benim bahçemde de bir kök vardı ama eylülde aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle kökü çürüdü.:(
Aslanağzı çok yıllıktır,geçen sene tohumdan çıkardığım fideler bütün yaz çiçek açtı, kışa girerken dipten budamama rağmen boyları şu an 1 mt.yi geçti, bir kere bahçenize ekince bir daha hiç zahmet vermeden sürekli kalıyor. Clematisleriniz harika...;) |
Sevgili limon 19. resimdeki ciceginizin latince adi Linum Grandiflorum. Nihayet cok beklenen resimleri görebildik. Tek kelimeyle harika. Insallah bol cicekli güzel bir yaz gecirirsiniz.
|
2 Eklenti(ler)
resimleri...
|
Sevgili Limon, hepsi çok güzel. Ellerine sağlık.
|
Sevgili Limon, ellerine sağlık. Her şey harika gözüküyor.
|
Herşey çok güzel de ben asıl sediri merak ediyorum. Maşallah...
|
Sevgili Limon,
Çok güzel demek bile az geliyor. Tek kelime ile muhteşem. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, hem yardımlarınız hem de güzel sözleriniz için. Çiçeklerin isimlerini ekliyorum hemen. Aklımda tutmam mümkün olmadığından (balık hafızası) yazılı olması çok yararlı oluyor benim için. :)
Karşı komşumun güllerini görünce kendiminkileri fotoğraflamak bile istemiyordum aslında :) Ben ilk başta bu işlerden hiç anlamadığımdan güllerin seçimlerini yanlış yapmışım sanırım. Ama yine de ilk defa bu kadar çiçeklendiler. Güzel kokuyor bu gül ama o kadar ağır ki çiçek sapı taşıyamıyor, kafaları aşağıya bakıyor. Oysa o kadar büyük te değil ama çok ağır. Büyük açan gülüm kuş gibi hafif :) daha açmadı, tomurcukta yakında açar. Eklenti 80202 Burda farkettim yine bir iki yaprakta pas hastalığı başlamış. Oyalarda da külleme başlamıştı bugün tek tek ayıkladım hastalıklı dalları. Çok rüzgar vardı ilaçlamayı yarına bıraktım. Dün çimlere mantar ilacı yapıldı. Rüzgar dinince turf-set uygulamasını yapacağım. Bir kaç fotoğraf ta galeriye yüklüyorum. |
Yine insanı imrendiren güzellikler. Ne söylenebilir ki daha fazla?
Bahçe özlemi çekenlere ilaç gibi bu fotoğraflar. Emeklerinize sağlık. |
Linum grandiflorum çok güzelmiş. Petunyaya benziyor sanki. Eğer tohum toplarsanız sıradayım Sevgili Limon.
|
Sevgili Limon hepsi harika sana teşekkürler.
|
Alıntı:
http://www.earthlygoods.com/large_fl...mond.phlox.jpg http://www.gardenshopcolyton.co.uk/i...ed%20Flame.JPG http://www.estabrooksonline.com/imag...nce_orange.jpg Sanki bu resimlere Linum grandiflorum'dan daha çok benziyor gibi :confused: |
Yok Gilan, "phlox"un yaprakları bayağı farklı.(Bildiğimden değil, internetten ve sizin fotoğraflardan baktım) Bendeki birebir "Linum grandiflorum". Çİçekleri bodur petunyaya benziyor gerçekten, yaprakları serada yetiştiğinden biraz soluk yeşil ve keyifsiz ama toprakta toparlayacak sanırım.
|
Karşı komşunun gülleri benim en sevdiğim gülmüş.:)
Küllenme için bionem başlığını okuyor musun? Ben ilgiyle takip ediyorum. |
Yok yok burdaki benim gülüm. Komşumunkileri daha fotoğraflamadım, fotoğraflasam da buraya koymam galeriye eklerim ;)
|
Çokcukluğumu hatıraltan bir gül. Evcilik oynarken oje ve ruj yapardık.:)
|
Sevgili Limon;
Muhteşem bir bahçe, elinize sağlık. Ama bana en son darbeyi güllerle indirdiniz. Çok güzeller. Cinsi nedir acaba öğrenebilir miyim? Bayıldım doğrusu. Nazar değmesin. |
Teşekkür ederim. Gülün türünü bilmiyorum ama Balıkçı'nın "Peygamber Gülü" ne çok benzettim. O'nunki sarmaşık değilmiş, sarmaşığının olduğunu da sanmıyormuş ama görünüş olarak ta, keskin kokulu olmasıyla da benziyor. Bugün bahçede epeyce çalıştım, gülün kokusu her yere geliyordu, yani burnunuzu dayamanıza gerek kalmıyor, oldukça yoğun kokulu, dezavantajı ise ömürleri çok kısa. Fotoğraftakilerden 4-5 tanesi yapraklarını döktü bile, ama açacak daha çok tomurcuğu var.
|
Alıntı:
Arıyorum hala :) |
Bahçene aşağıdaki gibi ortancanın çok yakışacağını düşünüyorum.:)
http://www.agaclar.net/galeri/showim...date=lastvisit |
Bu sene ben de çok değişik çiçekli ithal Ortancalar gördüm, hepsi birbirinden güzeldi. İthalin dezavantajı erken çiçeklendikleri için, tüm yazı kel geçirmeleri. Bir sonraki sene iklime uygun açıyorlar ama nedense canım 1 sene beklemek istemedi. (kafamda kesinleşmeyen planlarım var)
|
İhmal etmişim bahçeyi ziyaret etmeyi, ne güzel olmuş havuzunuz, gala nefis açmış gerçekten. Biliyorsun kendisi de çoğalıyor, 1-2 sene içinde bir bakmışsınız 5-6 kök oluvermiş.
Clematisler nefes kesici gerçekten. Ben de olsam uçardım yani. Eline sağlık Sevgili Limon. |
selam, müthişş bir bahçe inanılmaz..sardunya hastalıklarına bakarken buldum burayı tesadüfen iyi ki bulmuşum içim açıldı ..ellerinize emeginize saglık ,bayıldım.!
|
Maşallah çok güzel olmuş insanın çıkası gelmez ordan:p
|
5 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim.
Yaseminlerle Ortancaların açmasını bekliyorum, aynı yerden bir fotoğraf daha çekeceğim, buradaki fotoğraflara bakınca anlıyorum ki bitkilerin gelişimleri inanılmaz olmuş. Güllerim; Fotoğrafına aldanmayın, aslında küçük bir tür ama renkleri çok güzel. Eklenti 82447 İşte bu tabak büyüklüğünde açıyor. :) En sevdiğim halen tomurcukta, iki güne açar. Eklenti 82448 Limon kokusuna benzeyen gülüm. 3 senedir tomurcukken dökülüyordu, o zaman beyaz görünüyordu, alırken de beyaz diye almıştım. İlk defa bu yıl böyle açtı, rengi de açık pembeymiş meğer. Tam açılmış hali aynı alttakinin açık pembesi. Ama bunun kokusu daha hafif. Eklenti 82449 Tam gül gibi kokan gülüm. Bu sene ilk defa bu kadar çok açtı. Kokusu bahçede yayılıyor. Çiçek ömrü çok kısa. Eklenti 82450 Komşuma bir sepet Bakla topladım, kendisi de güzelim güllerinden bir sepet toplayıp verdi. Güllerin çeşitlerini galeriye yükledim. Eklenti 82451 |
1 Eklenti(ler)
Cam Güzeli, geçen sene dikmemiştim, çok özlemiştim. En sevdiğim çiçeklerden, bu sene bol bol diktim.
Eklenti 82452 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025