![]() |
|
![]() |
#6811 |
Moderatör
|
Sevgili birtanecik bazı begonyalar dayanmıyor ölüyormuş yani sezonluk gibi bir şey. Bazıları da dayanıklı oluyor. Siz kapalı balkonda itina ile dayandırabilirsiniz belki. Benimkiler sezonluk, ama çok uzun dayanıyorlar mesela hala üzerinde onlarca çiçek var. Özel yaptığım bir şey yok ancak yirmi gündebir, sulama suyuna biraz potasyum katıyorum. Sevgili akçabardak evet burada ımece halâ devam ediyor. Bugün de bir arkadaşımıza gidildi, domates suyu hazırlandı. 50 kavanoz domates suyu, 30 kavanoz da biber karışımı ile hazırlandı buna kahvaltılık diyorlar daha koyuca oluyor. Yarın dinlenme günü, çarşamba günü başka bir arkadaşa tarhana yapılacak. Ben iki arada koşuşup onlara pizza, kek yapıyor, çayın yanına sigara böreği sarıyorum yani ikram faslı bana ait. Bugün yapılan domates suyundan bir miktar alıp onlara güzel bir domates çorbası hazırladım, bayıldılar. En hoşuma giden de, herşey olup bittikten sonra herkes evine dönerken tek tek " Allah afiyetle, sağlıkla yemeyi nasip etsin" demeleri oluyor. Öyle sevecenler ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6812 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Hamuru pişirmek, kesilecek kıvama getirmek üzere kurutmak anlamında galiba, doğru mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6813 |
Moderatör
|
Evet, sağa sola serip de kurutulabilir ama zaman gerekiyor. Su buharı üzerine kapatılan bir tepsi ile iş çabuklaştırılıyor. Hamur daha kolay kesilebilecek kıvama geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6814 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili CAN Güler Hanım; maşallah maşallah kışlık hazırlıklarına bayılıyorum çocukluğumda benim de büyüklerim böyle birleşir hep yaparlardı ve o günler benim için çok eğlenceli, çok hoş ve büyük zevk aldığım günlerdi. Onun için de hâlâ bu hazırlıklara bayılıyorum. Geçen seneden de hatırlıyorum bu imece usulü çalışmalarınızı. Çok güzel, harika hepinizin emeklerine sağlık, Rabbim hepinize ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6815 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Maşallah kış hazırlıklarına hızla devam ediyorsunuz. Hepsinide afiyetle ağız tadı ile yiyin ablacığım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6817 |
Ağaç Dostu
|
Aslında hep buralardayım ablacığım sessizce geziyorum. Zaten gezileri ailecek bekliyoruz eşim bile artık yakında başlar geziler deyip duruyo ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6818 |
Moderatör
|
İnşallah, İstanbul'a döndüğümde bir şeyler yapalım. Ön araştırmaları sen yapıver, daha kolay olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6819 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6821 |
Moderatör
|
Lilium'un bahçesine bakarken çeltik sapları yakımında yangın çıktığını zeytin ağaçları ile çam ağaçlarının yandığını okuyunca çok üzüldüm. Anız yakımı yasak değil mi? Onlarca börtü böcek de ölüyor, toprağın üst tabakası da yanmıyor mu? Burada da çok anız yakıyorlar, denetleyen de yok. İki gün evvel, evin içindeyken aldığım duman kokusundan rahatsız olunca bahçeye çıktım. Ovadaki bütün tarlalar alev alevdi. İçim acıdı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6822 |
Ağaç Dostu
|
İşte ilk fikir sevgili Lilium ve Loveforlife'tan gelmiş bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6823 |
Moderatör
|
Bursa'lı üyeler bu sıralar çok sessizler. Evvelce Bursa-Yalova toplantıları ne kadar sık ve güzel olurdu. Sebo'yu arıyoruz, ne güzel toplantılar yapardı. Selâhattin hoca, cemal.S, Todor sayesinde çok güzel yerler gördük. Loveforlife'ın önerisi de çok güzel, hem bu sayade belki Bursa'lı dostlar da biraz hareketlenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6825 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Toplantı önerilerinde yazman gerekir. http://www.agaclar.net/forum/agaclar...ri/19856-4.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6826 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6827 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6828 |
Moderatör
|
Sayın mmanager, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Burada da bayağı uzun ve daha ince kestikleri de oluyor adına saçaklı diyorlar, tavuk suyu ile pişirilip üzerine parça parça tavuk eti koyarak yiyorlar, lezzeti de pek enfes. Renkli erişteleri hazırlamada sayın malina tam bir üstad. Erişte pişirirken malina'nın bana verdiği renkli eriştelerden içine bir avuç atıyorum, görsellik harika oluyor. Aynı parçada 3 renk erişteyi nasıl yapabilmiş anlamış değilim. Size fotoğraf yüklüyorum. Fotoğraflar ışığın çok yetersiz olduğu ve ev içinde çekildiği için pek güzel çıkmadı ama size fikir verebilir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6829 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Pes doğrusu teknoloji ne kadar ilerlemiş renkli erişte ilginç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6830 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2013
|
Güllerimdeki Sorun
Merhaba, bahçemde 11 tane gül var ama 2 tanesi resimdeki hale geldi. Sorun ne olabilir yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6831 |
Moderatör
|
Sayın utoku, fotoğraflar pek net değil. Otlar, teller arasından pek seçemedim ama gördüğüm kadarı ile yeni sürgünlerin yapraklarını böcek veya tırtıllar yemiş, yaprağın sadece orta damarı kalmış. Bu durumda bitki nefes alamaz. Bu sorunu eğer aşağıdaki linkte paylaşırsanız hocalarımız ve konu ile ilgili arkadaşlarımız size daha yardımcı olabilirler. Lütfen, başlığı da önce bir inceleyin. http://www.agaclar.net/forum/dis-mek...lilar/5983.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6832 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
takdir ve öneri
güler hanım, bahçeniz gerçekten çok güzel. öncelikle emeğiniz ve azminizden ötürü sizi takdir etiğmi belirtmek isterim. bahçede kaç çeşit daha doğrusu tür bitki var adeta botanik bahçesi... ziraat fakültesi öğrencilerinin bence ziyaret ederek buradaki bahçeyi görmesi ve sizin tecrübenizden yararlanması gerekli.... acaba bitki türleri, bakımı ve hastalıkları tedavi yöntemlerinize yönelik bir kitap yazmayı hiç düşündünüz mü? bence bu kadar birikim yazılı bir hale gelmeli ve görselleştirilmeli. bu arada sizden temin ettiğim atlas öyle güzel gelişiyor ki. çok teşekkür ederim. başka bitkilerden paylaşımda bulunmayı düşünüyor musunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6833 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgi ve saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6834 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2013
|
Sevgili Güler hanım bu denli çeşit ve harikaları tek bir bahçede ilk kez gördüm mutlaka diğer üyelerinde güzel bahçeleri vardır siteye yeni üye oldum henüz hepsini göremedim fakat hayran kaldım bahçenize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6836 |
Moderatör
|
Çok yoğun bir bayram trafiği yaşadık Manyas'da. Ne bahçeye bakabildim ne de siteye girebildim. Bugün havayı güneşli görünce aldım elime fotoğraf makinesini ve bol bol fotoğraf çektim. Dün bahçede kalan son ayvaları da toplayıp reçel yaptık, artık evde de işler yoluna girdi. İnşallah bundan böyle daha sık beraber oluruz sitemizde. Biraz ara veren güller şimdilerde kameriye üzerinde tekrar açmaya başladılar. Bu güllerin kokuları şahane. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|