agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni8246Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-06-2016, 08:04   #1
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Bu hafta sonu daha önce de birkaç kere bahsettiğim 60 km uzaktaki çok sevdiğim çiçekçi Alden Lane Nursery'e gittik.

Amacım şu mesajdan beri aklımda olan yaprak desenli adım taşlarından 5 tane almaktı. Bir baktım, sadece 3 tane var, üzüldüm biraz. Sonra fiyat etiketine bir baktım, zaten olsa da 5 tane alamazmışım. Düşündüğümün iki katıymış ama git-gel 120 km yol yapmış olduk sonuçta. (Yol boyunca bebeği oyalamak da ayrı bir konu. Neyse ki bebek şarkıları dinlemeye bayılıyor. ) O kadar yol boşa gitmesin dedim aldım. Zaten her ayrıntısına kadar çok beğenmiştim, daha sonra kalmasa çok üzülürdüm. Artık başka şeylerden kısacağız.

Name:  IMG_5511.jpg
Views: 943
Size:  67.4 KB

Çalıların ve çiçeklerin arasından kısa bir geçiş bölgesi oluşturmak için kullanılacaklar.
Örnekler:

Name:  c719b03058eefc5e8590d9e3d2e158d1.jpg
Views: 936
Size:  11.9 KB Name:  2911260f1bc3146a7785054c4c24ea9f.jpg
Views: 986
Size:  19.8 KB

Name:  4a6f343e3487a7abd222dc6d55e37f86.jpg
Views: 993
Size:  17.0 KB Name:  5de428ccb7eaa834978fa9a1cc26f4e2.jpg
Views: 951
Size:  14.4 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 10:30   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Gilancığım işten güçten fırsat bulduğum ilk anda bahçende alıyorum soluğu.
Keyifle geziyor, bilgi ediniyor, mutlu oluyorum. Turkuaz çatı Adalet hanımında düşündüğü gibi kırmızı şemsiye ile büyük bir uyum içinde, prensesin salıncağı da güzel bir dekor oluşturmuş. Bahçe süslerine, dekoratif objelere meraklı biri olarak http://www.agaclar.net/forum/attachm...9-img_4588.jpg rüzgar gülüne de bayıldım, ışığı yeterli oluyor mu? Gece aydınlatması nasıl bahçenin?

Sebzelerinizin tadına sizden önce sincaplar bakmış, içeri girme teşebbüsünde bulunmuyorlar değil mi? Bir kaç yıl üst üste denememe rağmen ortanca yetiştirmeyi başaramayan bir Ankara'lı olarak güzelliklerini uzun uzun seyre daldım, bitkilerinin, çiçeklerinin gelişmiş hallerini düşündükçe heyecana kapıldım. Kuş evi, kuş banyosu köşesi, süs havuzu gibi aksesuarlar hayal ettim.
Eklenti 617960

Eklenti 617961

Hosta sevdalısı olarak gizli bahçen nasıl gelişecek, yaprak desenli adım taşlarını nasıl dizayn edeceksin meraktayım? İrili ufaklı bir kaç yaprak taş sizde yapablirsiniz isterseniz, bunu görmüşmüydün? DIY : Yaprak Şekilli Bahçe Parke Adım Taşı Yapımı - Hobi Fikirleri Yaratıcı El İşi Örnekleri

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 18:40   #3
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
...rüzgar gülüne de bayıldım, ışığı yeterli oluyor mu? Gece aydınlatması nasıl bahçenin?

Sebzelerinizin tadına sizden önce sincaplar bakmış, içeri girme teşebbüsünde bulunmuyorlar değil mi? Bir kaç yıl üst üste denememe rağmen ortanca yetiştirmeyi başaramayan bir Ankara'lı olarak güzelliklerini uzun uzun seyre daldım, bitkilerinin, çiçeklerinin gelişmiş hallerini düşündükçe heyecana kapıldım. Kuş evi, kuş banyosu köşesi, süs havuzu gibi aksesuarlar hayal ettim.
...
Hoşgeldin.
Bahçe süslerinde sana yaklaşmamız uzun zaman alacak ama takipteyiz. Aynen bahsettiğin gibi kuş evi, kuş havuzu ve de büyük havuz planda var. Yavaş yavaş... Yalnız senin gönderdiğin eklentiler açılmıyor.
Bu yaprak şekilli taş yapımını görmüştüm. O da çok güzel, belki denerim.

Rüzgar gülünün ışığı beklediğimden iyi aslında. Ama çevreyi aydınlatmaya yetmiyor tabii. Zaten solar lambalar genelde gece aydınlatmasına yetmiyor. Bizim bahçede eskiden kalma elektrikli bahçe lambaları var. Yalnız bir kısmı betonu kırdırırken zarar gördü, bir kısmı da bozuk. Tam sayısını bilmiyorum ama 20 tane olsalar 7'si falan yanıyor. Onları da gitmeden amcam onarmıştı zaten. Ama bahçeyi dolaşan hazır elektrik hattı olması çok güzel. Lambaları zamanla onarırız ya da yenileriz. Bir de zamanlayıcıya bağlı. Kurduğun saate göre otomatik yanıp sönüyorlar.
Eski sahipler hem ışıklandırma sistemini hem de sulama sistemini kurarak çok güzel bir iş yapmışlar.

Sincaplar evle ilgilenmiyor. Bizi görünce de hemen kaçışıyorlar. Sebzelere dadanmasalar pencereden izlemek çok zevkli aslında.

Ortancalar Ankara için tam sınırda gerçekten. Soğuğa dayanıklılık bilgilerine bakınca kurtarır gibi geliyor ama o kadar kolay olmuyor. Belki de güney cephede, korunaklı bir yerde ve de sarıp sarmalayıp, dibine de gübre ve saman yığarak olabilir.

İnanır mısın bu iklimin de sorunları var. Seninkiler de dahil olmak üzere forumdaki şakayıkları gördükçe heveslenmiştim. Bir de şu alttaki fotoğrafı görünce bir beyaz, bir açık pembe, bir de koyu pembe, hem de kokulu türlerinden alıp yanyana dikmeye karar vermiştim.

Name:  4220.Jpg
Views: 1077
Size:  55.6 KB

Ama bir baktım ki şakayık en fazla 8b'ye kadar yetiştirilebiliyor. (Heirloom Peony, Garden Peony Paeonia lactiflora 'Festiva Maxima') Oysa burası 9b/10a. Soğuğa dayanıklılık listelerine bakarken hep alt sınıra bakardım, ilk defa üst sınırın yetmediği bir durum oldu. Sonra da çevrede insanlara sordum, gerçekten de burada çiçek açmıyormuş. Şakayık hayalleri rafa kalktı yani. Ben de ortancalara ağırlık vereceğim.

Her iklimin artısı eksisi var...

Her zaman beklerim.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2016, 11:35   #4
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Merhaba Sevgili gilan, şeker bayramın kutlu olsun

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
...

Ama bir baktım ki şakayık en fazla 8b'ye kadar yetiştirilebiliyor. (Heirloom Peony, Garden Peony Paeonia lactiflora 'Festiva Maxima') Oysa burası 9b/10a. Soğuğa dayanıklılık listelerine bakarken hep alt sınıra bakardım, ilk defa üst sınırın yetmediği bir durum oldu. Sonra da çevrede insanlara sordum, gerçekten de burada çiçek açmıyormuş. Şakayık hayalleri rafa kalktı yani. Ben de ortancalara ağırlık vereceğim.

Her iklimin artısı eksisi var...

...
Bitki yetiştirirken forum üyelerinin çoğunun ilk dikkat ettikleri ne kadar soğuğa dayanıklı olduğu, sizin dediğiniz gibi kimsenin aklına gelmez bu bitki ne kadar sıcağa dayanır diye. Oysa ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nin neredeyse tamamı yaz sıcaklarında kavrulur. Bu bölgede (Güneydoğu ve kısmen Ege Bölgesi de) yetiştirilecek bitkileri seçerken de sıcaklık üst sınırına dikkat edilmesi gerekiyor...

Ben yıllardır Antalya (10a) sıcaklarına dayanan bitki arayışındayım

Fazla özletmeyiniz kendinizi lütfen...

Sevgiler

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2016, 01:45   #5
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Yaprak biçimli adım taşlarınıza bayıldım, çok güzeller. Onun benzerinin yapımını görmüş ve bir kenara not etmiştim lakin eklediğiniz dört fotoğraftaki uygulamalar da güzel. Üst soldaki çok işime yarayacak, kırık mermerler var, o mermerlerin arasına böyle taşlar koyarak yapılan dizaynı kaydettim

Eşim büyük mermer kırıklarını kapının önüne atmıştı, ne işe yarayacak bunlar diye, işte bakın, süper Tabii bizim mermerlerin bazı kenarları keskin, o keskin kenarları kırıp daha doğal bir görünüm vermek gerekiyor.

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025