![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyoruz... Trabzon hurmalarından ilk olarak Hachiya uyandı. Diğerlerinde de yavaş yavaş hareket var. Trabzon hurmasının çıplak kökte zor tuttuğunu öğrendiğimden beri diken üstündeyim. ![]() 4 aşılı elma da yavaş yavaş çiçeklenme hazırlıkları yapıyor. ![]() ![]() İncir de yavaş yavaş yapraklanıyor. ![]() Bahçenin yeni sürprizi yüksük otu. ![]() Bakalım ne renk açacak... ![]() ![]() Düzenleyen gilan : 08-03-2016 saat 19:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan gelen melek borusunu yere geçirince sert budamıştım. Adalet Abla'nın önerisiyle suya koyduğum parça köklenmeye başladı bile. ![]() Toprağa sokuşturduklarım da diriler. Bir sürü melek borum olacak gibi. ![]() ![]() ![]() Balkondan gelen heucheralar da yeni minik minik yapraklar veriyor. Yaprak renkleri ilkbaharda en güzel oluyor... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Acer'ler de uyanıyor. Bir an önce yere geçirebilsem çok iyi olacak ama vakit yok. Ön bahçede tam onlara göre ağaç altı yarı gölge bir alan var ama önce çimi kaldırmak gerekiyor. ![]() ![]() ![]() Yeni aldığım saksılardan birinin içinde bonus olarak gelen ponpon gül baharla birlikte coşmaya başladı. ![]() ![]() Aloe vera olduğunu düşündüğüm bitkiler de çiçeklenmek üzere... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Oglum bugun yola cikip arkadaşlarıyla California' ya beverly hills ve Hollywood a gidecegini soyledi. İki gundur dusunuyorum, benim California'da da cok yakin bir arkadasim olmasi gerekiyor, bundan eminim ama kim, diye. Bir turlu hatirlayamamistim. Ta ki, agaclarnete girip sayfana gelene dek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçen renklenmeye başlamış küçük te olsa bir bahçem olursa benimde ilk dikmek istediğim mor salkım ve en çok sevgiğim meyve olan incir olur senin bahçende de görüyorum harikalar. Ayrıca gilanciğim şu mini bahçen de alis harikalar diyarındanın bahçesi gibi bir iki tavşan biblosu falanda koyarsan tam benzeyecek. Ellerine sağlık herşey çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yolunuz düşerse her zaman memnuniyetle beklerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
İşte buuu..!!! Fotoğraflar süper, hepsinde de ümit verici gelişmeler var. Harika bir bahçe olacak, of.. birden heyecanlandım valla. Otlanan sebze bahçeni hemen mini bir tırmıkla çapalamanı tavsiye ederim, en kolay şimdi kurtulabilirsin, otlar göz açıp kapayıncaya kadar büyüyüveriyorlar bir bakmışsın çiçek açmış tohumları yayılmış. Brugmansiaları çoğaltmışsın, çok keyifli bir bitki, sıcak iklimde hiç yaprak dökmediği gibi tüm yıl açmaya devam ediyorlar. Küçük bir tavsiye; daha önce de yazmıştım sanırım, bir tanesini Tijli gül formunda yetiştir, çiçeklendiğinde harika görünüyor, şemsiye gibi ![]() Mektupla tohum gönderilemez mi? Ben buradan salatalık domates ne istiyorsan yerli tohumlardan göndereyim sana. Ağız tadıyla vatan kokusuyla yersiniz ![]() Aslında Haymana fasulyesi biberi falan çok lezzetlidir, keşke giderken biraz tohum götürseymişin. Haydi bakalım, yeni fotoğraflar bekliyoruz, rast gele... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Maşallah maşallah sevgili gilan, hem seviniyorum, hem heyecanlanıyorum. Sanki bahçe benim, bütün bunları ben başarıyorum... Çimlenenler, yeşerenler, uyananlar, sürprizler... Harika harika. Maşallaah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Her şey nasıl da güzel! Bize Gilan'ın yüreğindeki sevgi değdi diyorlar adeta... Bir masal diyarı gibi. Her fotoğraf, her anlatım ayrı bir heyecan. Ne kadar uzakta da olsak kalpten hissettiriyorsun bu güzellikleri Sevgili Gilan. Sabah sabah içim açıldı. Bu bahçe bize ne güzellikler sunacak daha kim bilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Çok sağ ol sevgili loveforlife. ![]() Bahçeye daha meyve ağaçları ve hercailer dışında hiç bitki almadım sanırım. Meyve ağaçları bir an önce büyüsünler diye öncelikliydi, hercailer de ortama renk versin diye. Diğer her şey ya balkondan gelenler, ya da bahçede hazır bulduklarım. Bu sene bahçe bütçemi yapısal büyük işlere ayırdım. İlk sırada sebze bahçesi var. Umarım ilerleyen yıllarda yeni gelecek bitkilerle daha güzel görüntüler sergileyebilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Brugmansia zaten kendisi küçük bir ağaç formunda yetişmiyor mu? Çok gövdeli değil de tek gövdeli bırak birini mi diyorsun? Deneyeyim bakalım... Tohum olayı karışık. Yurt dışından gelirken tohum sokmak yasak. Gümrükte rastgele üç beş kişiden birini durdurup kontrol ediyorlar. Bir arkadaşım çarliston tohumlarıyla yakalandı. 300 dolar ceza ödediği bir yana, bir de pasaportuna işlemişler, artık her geçişte durduruluyor. Neyse ki sayın birnefestoprak burada Türk tohumlarına ulaşmamızı sağlıyor. Seneye oradan bir şeyler alacağım. ![]() Two Seeds in a Pod - Two Seeds in a Pod |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Zaten "gilan" deyince aklıma ilk gelen bitkilerden hercailer. Nedense bendeki hercailere bile hep seni anımsatıyor bana. Hercaileri severdim, senin paylaşımlarınla daha çok sevdim. Doğa ana da bunu bildiğinden olsa gerek, yüzlerce fide verdi bana bu yıl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sayın thunderon, bu ağacı kesmek benim için çok zor bir karardı. Tamamen ölü değildi, yaklaşık %30'u ölüydü ama çağırdığım uzman hastalığının tedavisi olmadığını ve de iyileşmeyeceğini söylemişti. Biz de yeni fidanlar dikebilmek için yer açmak amacıyla kestik. Malum bahçe çok büyük değil. O nedenle şimdi tekrar sürmesine sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Eğer iyileşme umudu varsa ne güzel olur ama eğer iyileşmeyecekse bir ağaç kesme kararını yeniden vermek çok zor benim için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
San Jose'ye çok yakın sayılmaz ama eğer vakit bulursanız Kaliforniya Üniversitesi'nin (Berkeley) botanik parkını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Çok, çok güzel. Türkiye'den çok sayıda ağaç da bulunuyor, sarılma imkanı da bulursunuz ![]() Bir de girişe yakın noktada bulunan dükkanda fideler satılıyor. Lütfen ordan Türkiye'ye ait pembe çiçekli naneden alıp bahçenize ekmeyi de ihmal etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç haftadır paylaşım yapamadım, fotoğraflar birikti. Yavaş yavaş ekleyeceğim. ![]() Son bir aydır bahçenin yıldızı mor salkımdı. Aslında beklediğim kadar yoğun çiçeklenmedi. Budamasının düzgün yapılmamasına bağlıyorum. Bu sene ben daha düzgün budamayı deneyeceğim. Mor salkımı böyle herdem yeşil bir sarmaşıkla birlikte kullanmak güzel bir fikir olmuş. Sağ tarafta pervane yaseminle iç içe olunca yaseminin yaprakları arasında mor çiçekler daha güzel görünüyor. Sol tarafta mor salkım tek başına. ![]() Mor mor salkımlar. ![]() ![]() Sağ taraf yakından: ![]() Sol taraf yakından: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Önceki fotoğraflar birkaç haftalıktı. Tabii şimdi mor salkım da yapraklandı. Havalar ısınınca bahçe minderleri de dışarı çıktı. ![]() ![]() Sağ tarafta mor salkım çoştu, pervane yasemini kapattı. ![]() Pervane yasemin de tomurcukta. Mis gibi kokular onunla devam edecek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Mor salkım da tohuma geçmeye başladı. Önceki seneden bir sürü tohum topladım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Tohumdan yetiştirince çiçek açması yıllar alabiliyormuş. Zaten üretmek istesem pek çok dip sürgünü var. Dağa taşa serpeceğim herhalde. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Meyve ağaçları ve hercaileri saymazsak bahçeye ilk bitkimi aldım. Daha önce balkonda yaşatamamıştım. Siyah renkli fil kulağı (Colocasia esculenta 'Black Magic'). Saksı aranjmanlarında çok beğendiğim bir çarpıcı bitki. Uygun fiyata hem de üçlü bulunca kaçırmadım. Yeni büyük seramik saksılardan birine 3 soğanı yanyana diktim. Zamanla büyüdükçe ayırırım, bu sene dolgun bir görüntü versin istedim. Önceki balkon başlığımı tararken öğrendiğim ders üzerine, saksının ortasına değil en arkasına diktim. Ön taraflara doldurucu ve sarkıcı bitkiler gelecek. (Kastettiğim ders: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post968218) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Söyleyecek söz bulamadım, puan vereyim dedim, önüme bu çıktı. Unutmuşum, keşke tekrar tekrar puan verebilme hakkımız olsaydı. ![]() ![]() Her şey mükemmel. Paylaşımlar bilgilendirici. Ailenizle; ağız tadıyla, huzurla, sağlıkla çoook paylaşımlar dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzelleri de pazardan aldım. ![]() Ne yapacağıma dair çok planım yok, şimdilik bahçede sağa sola dikeceğim, zaten yerlerini değiştirmek kolay. Calendula officinalis 'Flashback' Aslında aynısefa. Ama çok çılgın bir türü, çok sevdim. ![]() ![]() ![]() Aslanağzı. 2 renk bir arada. ![]() Beyaz unutmabeni: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|