View Single Post
Eski 06-03-2016, 16:32   #168
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
İşte buuu..!!!
Fotoğraflar süper, hepsinde de ümit verici gelişmeler var.
Harika bir bahçe olacak, of.. birden heyecanlandım valla.

Otlanan sebze bahçeni hemen mini bir tırmıkla çapalamanı tavsiye ederim, en kolay şimdi kurtulabilirsin, otlar göz açıp kapayıncaya kadar büyüyüveriyorlar bir bakmışsın çiçek açmış tohumları yayılmış.

Brugmansiaları çoğaltmışsın, çok keyifli bir bitki, sıcak iklimde hiç yaprak dökmediği gibi tüm yıl açmaya devam ediyorlar.
Küçük bir tavsiye; daha önce de yazmıştım sanırım, bir tanesini Tijli gül formunda yetiştir, çiçeklendiğinde harika görünüyor, şemsiye gibi

Mektupla tohum gönderilemez mi?
Ben buradan salatalık domates ne istiyorsan yerli tohumlardan göndereyim sana.
Ağız tadıyla vatan kokusuyla yersiniz
Aslında Haymana fasulyesi biberi falan çok lezzetlidir, keşke giderken biraz tohum götürseymişin.

Haydi bakalım, yeni fotoğraflar bekliyoruz, rast gele...
Çok sağ ol Adalet Ablacım.

Brugmansia zaten kendisi küçük bir ağaç formunda yetişmiyor mu? Çok gövdeli değil de tek gövdeli bırak birini mi diyorsun? Deneyeyim bakalım...

Tohum olayı karışık. Yurt dışından gelirken tohum sokmak yasak. Gümrükte rastgele üç beş kişiden birini durdurup kontrol ediyorlar. Bir arkadaşım çarliston tohumlarıyla yakalandı. 300 dolar ceza ödediği bir yana, bir de pasaportuna işlemişler, artık her geçişte durduruluyor.
Neyse ki sayın birnefestoprak burada Türk tohumlarına ulaşmamızı sağlıyor. Seneye oradan bir şeyler alacağım.
Two Seeds in a Pod - Two Seeds in a Pod

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön