![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Alıntı:
Evet evet işte bu yabani alıç, çok severim tadına baktınız mı, beğendiniz mi? nasılmış sevdiniz mi? diğer mor olanlarını ben Güvem eriği (çakal eriği) ne benzettim o da çok güzeldir. Aleydiciğim o mor olanından çevrenizde çok var ise şekere basmanı tavsiye ederim çok nefis bir içecek oluyor. Biraz dikenlidir zor toplanır ama 1-2 kilo kadar yeterli olur. Toplandıktan sonra tozu gitsin diye yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır, iyice suları süzüldükten sonra bir cam kavanoza bir kat güvem eriği bir kat şeker aynı reçel yapar gibi kat kat kavanoza doldurun su falan hiç koyulmuyor. Sonra da kavanozu karanlık ve serin bir yere alın, 1-2 ay kadar bekledikten sonra sulanmış olacak. İçileceği zaman suyla inceltip içilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|