View Single Post
Eski 14-11-2015, 18:40   #1409
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sevgili Akçabardak ablacım söylediğiniz alıç bu değil mi. Meğer bizim alt yolda çok fazla varmış. Mor olanlarda yaban mersini. Akrabalarla toplanıp topladık biraz. Hem güzel bir gün geçirdik. Hemde faydalı oldu. Ben yaban mersinini çok severim. Bu kadar yakınımda olduğunu sizin sayenizde keşfettim, teşekkür ederim.

Eklenti 585431

Eklenti 585432

Evet evet işte bu yabani alıç, çok severim tadına baktınız mı, beğendiniz mi? nasılmış sevdiniz mi? diğer mor olanlarını ben Güvem eriği (çakal eriği) ne benzettim o da çok güzeldir.

Aleydiciğim o mor olanından çevrenizde çok var ise şekere basmanı tavsiye ederim çok nefis bir içecek oluyor. Biraz dikenlidir zor toplanır ama 1-2 kilo kadar yeterli olur.

Toplandıktan sonra tozu gitsin diye yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır, iyice suları süzüldükten sonra bir cam kavanoza bir kat güvem eriği bir kat şeker aynı reçel yapar gibi kat kat kavanoza doldurun su falan hiç koyulmuyor.

Sonra da kavanozu karanlık ve serin bir yere alın, 1-2 ay kadar bekledikten sonra sulanmış olacak. İçileceği zaman suyla inceltip içilir.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön