Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Evet evet işte bu yabani alıç, çok severim tadına baktınız mı, beğendiniz mi? nasılmış sevdiniz mi? diğer mor olanlarını ben Güvem eriği (çakal eriği) ne benzettim o da çok güzeldir.
Aleydiciğim o mor olanından çevrenizde çok var ise şekere basmanı tavsiye ederim çok nefis bir içecek oluyor. Biraz dikenlidir zor toplanır ama 1-2 kilo kadar yeterli olur.
Toplandıktan sonra tozu gitsin diye yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır, iyice suları süzüldükten sonra bir cam kavanoza bir kat güvem eriği bir kat şeker aynı reçel yapar gibi kat kat kavanoza doldurun su falan hiç koyulmuyor.
Sonra da kavanozu karanlık ve serin bir yere alın, 1-2 ay kadar bekledikten sonra sulanmış olacak. İçileceği zaman suyla inceltip içilir.
|
Annemin komşularıda toplamışlar. Onlar ardıç ağacı meyveleri demişler. Aynı bizim topladığımız kırmızı yabani alıçlara benziyor. Görüntü aynı tad olarak farklı. Bizim topladıklarımızın tadı daha güzel. Sevdim ben tadını ablacım

. Tabağa koydum, meyve olarak tüketiyoruz.
Annemlerde güvem ( Yaban mersini) diyorlar mor olana. Ben asıl onu seviyorum. Evet çok dikenli. Hatta eldiven olduğu halde ellerimiz kollarımız çizilmiş.
Çok dikenli olduğu için hemde çok vakit yoktu .Çok fazla toplayamadım güvem. Alıç çok var. Çok geniş bir alan. Yarın pazar, biraz dolaşırız yine belki. Sevgiler.