View Single Post
Eski 13-11-2015, 10:36   #1397
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Sevgili aleydi hayırlı olsun orkiden. Dıştaki jelatini çıkarmak gerek. Pencereye 50-60 cm. mesafede tül arkasından güneş alabileceği ışıklı ve havadar bir yere yerleşebilir. Haftada bir daldırma yöntemiyle sulayabilirsin. Suyun içine orkide besininden tarifindekinin yarısı kadar eklesen yeterlidir. Gerçekten kokuyor mu? Bildiğim kadarıyla orkideler kokmaz, ya da pek hoş olmayan kokuları vardır. Güle güle büyütmen dileğiyle sevgiler..

Teşekkür ederim sevgili Jakin. Ben besinde almadım. Sonra aklıma geldi, onların özel toprağıbesini var. O yüzden ortancamı kaybetmiştim.

Şuan hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonum var. O yüzden hiç koku almıyorum. Benim çok eskiden kullandığım harika orkide parfümüm vardı. Sonrasında devamını bulamamıştım. Başka bir markanın orkide parfümü buldum sonrasında. İlki kadar kaliteli değildi. Farklı bir orkide çeşidi mi var acaba kokulu?

İsimlerini hala öğrenmedim bu sukulentlerin. Aslında bu en sevdiğim tür, okuyorum dikkat etmiyorum.Evet galiba ondan. Benimki şuan biraz sarardı. Yaprakları büzüştü.Sanırım yerini toprağını sevmedi. Bu şekli çok güzel olmuştu. Umarım kurtarabilirim. Güle güle büyüt, sevgilerimle

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön