![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Adını hatırlayamadığınız bitki http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...leri/15846.htm Dondurma yapmayı ben de denemiştim. Dediğiniz gibi biraz buzlu oluyor. Buz olmasını engellemenin yolu mümkünse keçi sütü kullanıp süt içindeki su oranını düşürmek. Tabi gerçek salep kullanmak da gerekiyor. Uzun süre kaynatıp sütü salep kıvamına getirmek gerekiyor. Daha sonra da sürekli olarak karıştırıp soğutmak için dolaba koyup yeniden çıkarıp karıştırıp donuncaya kadar bu işlemi tekrarlamak gerekiyor. Tabi bir süre sonra bu işten insan bıkıyor. İki litre sıvıyı bir litreye kadar suyunu buharlaştırabilirseniz istediğiniz gibi bir dondurmaya sahip olursunuz. Biz krem şanti biraz çilek ile marketlerde satılan dondurmayı elde ettik. Gerçek salep ile yapılan kadar olmasa da sanırım benzer bir teknikle yapıyorlar. Salep ile yapıp krem şanti ile daha güzel olur herhalde. Gerçek salep kalmayınca deneyemedik. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|