Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 14-07-2019, 23:17   #1280
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
@ chelik26, bulunduğunuz yerin bu kadar sıcak olması ilginç. Netten hızlıca bilgi arandım rakım bilgisi bulamadım. Resimlerinize bakınca yukarılarda gibi duruyor ama. Neyse, daha yolun başındasınız, evin içine oturabilmeniz bile büyük başarı. Her sene daha iyi olacaktır bahçe emin olun. Eksikler bitmiyor, zaten içimizdeki aşkı yaşatan, taze tutan da o değil mi. Bahçenin çoğuna buğday (sulama, fazla bakım istemiyor bildiğim kadarıyla, yine etrafınıza bir sorun) ekip kendinize seneye için 500 m.kare yer bırakın, duruma göre her sene çoğaltırsınız. Mantara yakalanan bitkilere sistemik ilaçlar atmayınca düzelmiyorlar. Biraz ilerlemiş olursa onlar da fayda etmiyor kendi tecrübelerim. Özellikle kabakgiller kötü etkileniyor. Daha önce de yazdım (geçen sene de yazmıştım ama uygulamaya erken başlayamadık) nasip olursa seneye sebzeleri diktikten sonra (özellikle domateslere) beş günde bir kükürt - oksijenli su - arada da bakır dönüşümlü atmayı düşünüyorum. Netten lt. si 6 liraya üç lt. oksijenli su aldım, 1/100 oranında sulandırıp kullanıcam sezon bitene kadar.

Kestane kabağı sanırım pek güzel büyümüş. Ayrık otlarına çare düşünmek gerek herhalde öncelikli olarak. Kullanmasını sevmiyorum ama çim ekmeyi düşündüğüm yerdeki (20-25 m.kare kadar) ot ilacı attım, beş günde epey sarardılar, bugün yağan yağmur sonrası yarın makineyle çapalıyayım diyorum, bakalım nasıl olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön