![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Hepsi harika...Ellerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın Sevgi harika çiçekleriniz var. Hele ki o küpelilere bayıldım. Benimde elimde tek kök kalan küpem rüzgarda kırıldı. Zaten gözüne bakıyordum. Kırılan dalları suda ve saksıya daldırarak denedimse de olmadı. Sizin ve diğer arkadaşların küpelilerini gördükçe gıpta ediyorum. ![]() Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Sn. dağçiçeği; hoşgeldiniz. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Küpe çiçeklerini bende çok seviyorum. Benim büyük küpe çiçeğim Nisan ayında rüzgardan kırılmıştı ve bir çok çelik yaparak direk toprağa diktim. Hepsi tuttular. Çok küçük çelikleride bardağa suya koydum. Onlarda köklenmişlerdi. Ama tatile gittiğimde onları unutmuşum. Geldiğimde bardakta kurumuşlardı. ![]() Eğer isterseniz sizede köklendirip gönderebilirim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Çok teşekkür ederim ama yetiştiremeyince çok üzülüyorum. Teklifinizi ilerleyen zamanda değerlendirebilirmiyim ? Öğrenmem gereken çok şey var küpeliler konusunda. Dersimi çalışayım önce olur mu ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim lobelyalar. 1 paket tohumdan 4-5 kök çıktı. Aralarında 1 kök pembede vardı ama o kurumuş. Lobelya gibi çok ufak tohumlu olanları tohumdan üretmek gerçekten zor bir iş. İlkbaharda bazı çiçekçilerde bulunuyor. Hatta pazarda görüp mavi renginden almıştım. Sonra pembesinide çiçekçide gördüm ve aldım. Onları direk bahçeye dikmiştim. Şimdiden yayılmaya başladılar bile. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
peki bu pazar hangi pazar? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
|
İlksen hn. Yakuplu da salı pazarı var çiçekçiyle bayağı bir tanışdık artık. İlkbaharda Yalova dan getirip satıyormuş. Hatta özel isteğiniz olursa getirebilirim demişti. Seneye kısmet olursa ona sipariş vereceğim. Çiçekçi ise Kavaklı ya inerken Garip çağla diye bir çiçekçi var oradan almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetişen petunyalarım. Petunya yetiştirmek zevkli geldi bana. Tohumlar çabuk filizleniyor ve şaşırtma yaptıktan sonrada yerlerine çabuk adapte olup hemen çiçek açmaya başlıyorlar. Bu sene de tohum toplamaya devam. Şimdiye kadar katmerliler henüz tohum oluşturmadılar. ![]() ![]() Bu petunyalarda evrim geçirmeye başladı sanırım. Ama bu hallerini çok sevdim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili Sevgi, yine hepsi çok güzel, fotoğraflarınızda bir harika ellerinize sağlık. ![]() Lobelya bende bir kök fide almıştım geçen sene onun tohumlarından çıktı başka saksılarımın içinde ama benimki sarkıcı değil, öylece top gibi duruyor ![]() Rozet çiçeklerinin renkleri çok güzelmiş, ben bu sene bulamadım istediğim renkleri. Sevgiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
Sevgiki aheste, teşekkür ederim. Rozet çiçeğini 6 sene önce saksıda yetiştirmiştim. Kışın balkonda korunaklı yerdeydi ve o kış çok sert geçmemişti ki bahara çıktı tekrar güzelliğini sergiledi. Ama ikinci kış yaşamadı. Bu senede tohumlarını almaya çalışacağım. Umarım sonuç istediğim gibi olur. Çünkü geçen seneki rozetler tohum yapmamıştı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Geçen sene benimde, koyu pembe ortaları beyaz olan rozetlerden (fotolarını ilgili bölüme eklemiştim) vardı tohumlarını aldım ama sadece bir kaçtanesi çimlendi onlarda olmadı kurudu gitti, sanırım hibritti çimlendiremedim bir türlü, bu sene bulamadım onlardan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevgi, lobelyaların bahçeyi sevmişler anlaşılan çok zarif görünüyorlar, sabah sefaların, petunyaların, güllerin, sardunyalar, ceylanlar, rozetler vhepsine çok güzel bakmışsın hepsi harika görünüyor, bahçen coşmuşta coşmuş arkadaşım ellerine emeklerine sağlık. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgilerimle, iyi geceler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Ben şahsen bahçeni beğeniyorum Sevgi hanım'cım, çok mütevazisiniz; bizim bahçemizde yeni yeni oluşuyor bazı değişiklikler yapıyoruz bitkilerin yerlerini sürekli değiştirip duruyoruz arkadaşım, kısacası ilk bakışta bahçe deniyor fakat daha tam bir düzen yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
|
Su Sümbülü ![]() ![]() Maviş ![]() ![]() Ada begonvilim halen hazırlıklarını tamamlayamadı.Kuliste onu sahne hazırlıkları yaparken yakaladım. Ama bu kadar da geç olmazki eli çok ağır. Sanırım tam assolist olacak. ![]() Gelişimi için gübre verdim, demir tozu verdim yetmedi paslı çivi bile koydum dibine. Artık beni şaşırtmasını bekliyorum. ![]() Düzenleyen Sevgi : 25-07-2013 saat 02:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
begonvil, nergis, sardunya, selluka, sümbül |
|
|