![]() |
|
![]() |
#2401 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
O zambakların kokusuna çok benziyor, o kumsalda ki zambakların kokularını hiç unutamıyorum, defalarca köküne ulaşmaya çalıştım köklü çıkarmaya ama kumun içinde çok derindeydi ve ben bir türlü o zambaktan edinemedim diye çok üzülürdüm. Hoş köküne ulaşsaydım Ankara gibi bir yerde yaşatabilirmiydim o da tartışılır, diyeceğim o ki o kokuyu yeniden almış gibi oldum. Ömrüne gelince ne kadar sürecek hep birlikte takip edeceğiz, bu gün 2. gününde gündüz kapandı bakalım gece aynı tomurcuk yeniden açılacak mı, yatana kadar takip edeceğim. Mutlaka edinmeni tavsiye ediyorum, hem kışa dayanıklı hem fazla istekleri yok yarı gölge ve gölgede rahatlıkla hatta bir ağacın altında bile yetişir. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bende internet sitesinden üç tane fide almıştım. Kaya bahçesine ektim pekte büyümediler. Sonra birgün cosmosları araladığımda hayretler içinde kaldım. Minicik fide hosta çiçek açmış. Ablacım benim hostamın türü farklı, yalnız öyle bir gece açmadı. Cosmosların arasında ben fark edinceye kadar ve sonrasında bir haftaya yakın çiçekli kaldı. Şimdi koklamadığım için pişman oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak, yorumunuzdan benimki de hosta olduğuna emin oldum. bir sap üzerinde bir veya birkaç çiçek açıyor ama o açanlar ertesi günü tekrar açmıyor. rahmetli babaannem bunun çiçeği hemen soluyor. sende her bulduğunu dikiyorsun diye bana söylenirdi. nurlar içinde yatsın. çiçeklerinden çok yaprakları diğer zambak türlerine göre çok farklı gelmişti.tavsiyeni dikkate alacağım. ve kısa zamanda edinmeye çalışacağım. sevgili akçabardak acaba sizde yıllar önce unutamadığınız zambak kum zambağı olabilir mi?oda çok narin tabi ben kendisini görmedim. sadece bilgisayardan gördüklerim. inşallah sizde o ne zambağı ise tekrar karşılaşır hatta birde sürpriz olur da edinirsiniz sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım galiba ben tomurcukları takip edememişim, cosmosların arasındaydı. Açıp baktığımda çiçekli görünce, hep aynı çiçek sanmışım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Babaanneniz nurlar içinde yatsın, bizlerden evvel yaşlılar hep güzel, uzun ömürlü çiçekleri tercih ederlerdi ben de kayınvalidemden biliyorum. Kum zambağına gelince maalesef ben onu hiç edinemedim, ama canlı canlı Antalya Belek sahillerinde bol bol koklayıp o kokuyu doyasıya yaşadım, sabahları serin erken saatlerde çiçekleri açık olurdu ben pikemi alıp sahilde onların dibine uzanırdım, genelde Ağustos sonu Eylül gibi açarlardı, bir de bir özelliği vardı çiçeğini sapıyla koparıp kaldığımız obanın önünde kuma saplardım dibini ıslatırdım ve o sıcakta çiçekleri açmaya devam ederdi, dediğim gibi bir tek kök ya da yumru bile sökemedim çünkü çok derinlerdeydi, böyle bir hatırası kaldı bende, aaah ah o günler geldi geçti aradan tam 20-25 yıl sevgili münevver. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar, bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım hala üzeride tomurcuklar çiçekler var. Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar, sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz, kalan kökleri toprakta çürür gider. Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım. Bu beyazıma kıyamadım söküp atmaya ![]() ![]() Bu şekilde kurumuş, kahve rengini almış olması gerekiyor hem sapları hem tohumları. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=akçabardak;1405466]Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş. Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar, bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım hala üzeride tomurcuklar çiçekler var. Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar, sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz, kalan kökleri toprakta çürür gider. Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım. ELişi ,yemek , tohum konusunda da çok maharetlisiniz.Çok teşekkür ederim zahmet oldu ablacım. İlk topladıklarımı atayım o zaman. Henüz tam kurumamışlardı. Evet sökmeye kalksam zarar verir. En iyisi köklerinden kesmek. Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Ağaç Dostu
|
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim sevgili aleydi, bildiğim konularda her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, kolay gelsin, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Ağaç Dostu
|
Ruellia brittoniana (Mexican Petunia) Geçtiğimiz kış malum çok soğuk ve uzun sürdü, bir çok bitkim dondurucu soğuklardan dondu, Meksika Petunyamın geçirdiği ilk kışı idi, kendi sayfasında kışa dayanıklı olup olmadığını sormuştum ama cevap alamamıştım, dolayısıyla soğuktan etkilenip etkilenmediğini bilmiyordum. Benim petünyem tamamen o soğuklarda kayboldu, toprak üstünde kalan sapları çürümüştü, ilkbahar geldiğinde petünyeden hiç bir kıpırtı yoktu, uzun bir müddet bir ümit yeni filizler gelir diye bekledim ama nafile, Mayıs ayı geldi yine tık yok, artık onu kaybettim diye çok üzülmüştüm. Haziran ayında o bölgeye başka bir çiçekler dikmiştim onları kontrol ederken rüya gibi bir sürprizle karşılaştım ![]() Benim petünyam hayatta kalmayı başarmış hem de yanındaki yavrusuyla birlikte, ikisi de hızla geliştiler ve şimdilerde tek tük çiçeklenmeye başladılar. Kendi başlığında da ayrıca bilgi için paylaşacağım ![]() Anne ve yavrusu ![]() ![]() Geçen sene dökülen tohumlarından sonbaharda çimlenmiş, 50 cm. kadar boylanıp bir iki çiçek bile açmıştı, bu sene o tek sürgünden 4 tane sürgün olmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Resulgur bu salatalıktan ilk defa yetiştiriyorum, Sn. Pares'ten gelmişti tohumları geçen seneki etkinlikten. Aynısını Sn. Dungly'nin bahçesinde görmiştüm belki siz de görmüşsünüzdür yeşil olarak epey uzunca bir salatalıktı, aynı tür mü bilemiyorum ama bendeki salatalıklar da oldukça uzun efendim. Siz onların öyle turşu gibi olduklarına bakmayın ![]() tohumları olgunlaşması için bu şekilde sararmaları gerekiyor, kısmetse tohumları da tekrar Tohum Takas Etkinliğinde paylaşılacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Ağaç Dostu
|
Tamamdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Ağaç Dostu
|
Son domateslerimi topladım, Sıcaktan olsa gerek bütün domateslerim bir anda bozuldular, kavruldular ![]() bir kaç tane yeşiller kaldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
|
Harika görünüyorlar. Afiyet olsun. Sirkeli turşusu da enfes olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sabah Sabahsefası Bu sene hiç ekmedim, geçen seneden dökülen tohumlardan kendileri çıktılar, bahçenin her bir köşesinde çıkmışlar Yolmakla bitiremedim, en sonunda bunları bırktım sonbaharda daha bir güzelleşiyorlar serin serin. Sevgili SDurldan gelmişti tohumları (2013) her birinin ayrı ayrı güzelliği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Ağaç Dostu
|
Penstemon Bu bitkimin fotoğrafını bu sene hiç koymamışım, halbuki okadar çok çiçek açtılar ki artık tohuma gitmişler, ömürlerini tamamlamak üzereyken son anda fotoğraflamak aklıma geldi, yoksa bana küseceklerdi, bizim neyimiz eksikti diye ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Ağaç Dostu
|
Güllerden yana hiç şansım yok, diktiklerimin bir çoğu kurudu gitti hep şu Kadı lokması yüzünden, köklerini kemiriyor ve kurutuyorlar Kala kala bir iki kök kel kel onlar da açsam mı açmasam mı halindeler. Bu gülümü çok seviyorum çok güzel bir kokusu var ama rahat bırakmıyorlar ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Ağaç Dostu
|
Aster tohumlarını etkinlikte paylaşmıştım ama nedense kendim bu sene hiç ekmemişim, bunlar geçen sene dökülen tohumlardan kendi kendilerine çıkanlar, coşkulu değiller ama bizden bukadar diyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Ağaç Dostu
|
Hosta çiçeğim yaklaşık iki hafta boyunca tek tek te olsa her gece çiçeğini açtı, çiçeği gece saat 22 gibi açıyor ertesi gün 10- 11 gibi kapanıyordu Son açan çiçeklerini eklemeden edemedim. En sonunda kalan iki çiçeği aynı anda açtılar (ikizler) ![]() Başka tomurcuk yok artık, buna da şükür çiçeğini gördüm ya yeter. ![]() Baksanıza güzelliğine kimse dayanamıyor Komşusu Kala çiçeği bile kollarını açıp kucaklamış ![]() ![]() Geçenlerde deneme amaçlı bir çiçeğine tozlama yapmıştım Bu gün son halini fotoğraflayayım dedim ve tohum kapsülü oluştuğunu gördüm, keşke ikizlere de yapsaydım, ama yan yana ikisi aynı anda açtığı için umarım biribirini tozlamışlardır diye düşünüyorum. Tam ortada kapsülümüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Ağaç Dostu
|
Rozet çiçeği (vinka) Her sene ben hiç ekmeden sümbül saksısını mesken edinerek kendi kendilerine çıkıp güzelliklerini sergiliyorlar, yani çok bereketli bir saksı, kışın sümbüller yaz boyunca vinkalar, çıktıklarında bana düşen görev onları seyreltip hizaya sokmak ve sulamak sonra da yanlarına biraz oturup onları seyretmek oluyor ![]() Satın aldıklarım bodurlar ne hikmetse fazla yaşamıyorlar, bunlar ise boylanan türlerden uzun ömürlü oluyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
bu sayfandan mahrum kalmışım ablamm ![]() ![]() vinkalar ,aster ve sabah sefalarıda coşmuş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bahçemde açan bu bitki ne diye fotoğrafını çekip soracaktım ablacım. Senin sayfanda görünce anladım ![]() ![]() Rengarenk asterler benim bahçemde çok güzel açtılar ,renk tonları çok güzel. Teşekkür ederim , sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim eneskrky, evet artık bahçemin son demleri, bir çok bitki ömürlerini bitirdikten sonra geriye kalanlar bunlar oldu. Hostayı ben de çok sevdim, çok güzel bir bitkiymiş gerçekten herkese tavsiye ederim, diğer türlerini de edinmeye çalışacağım bulabilirsem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben geçen sene sonbaharda çıkan bütün fideleri toprağıyla birlikte kökünü oynatmadan alıp bir yuvarlağın içine toplamıştım, bir arada toplu halde çok güzel oldular. Asterler ve kozmosların bu sene senin bahçende çok güzel oldular, baktıkça bayıldım onlara bir de iklim farkından dolayı bize göre daha serin oluğu için yaprakları da yeşil yeşil kalıyor, yeşillerin içinde bütün renkler bir ahenk içinde tam bir şölen oluyor. Karasal iklimi de bu yüzden daha çok seviyorum bizim buralarda hemen yanıyorlar ömürleri kısa oluyor, ben çoktan söküp attım sizde daha yem yeşil ilk kırağı düşene kadar daha da güzelleşiyorlar sizin kiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|