agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-08-2015, 20:33   #2401
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak, 25- 30, yıl önce benim de böyle bir çiçeğim vardı.o zaman zambak diye biliyordum. sizin hostayı görünce birden o zambağım aklıma geldi. tabi evlenip eşimin doğu hizmetinden dolayı çiçeklerimden ayrı kaldım.o arada kurumuş. şimdi hatırımda sadece zarif çiçeklerin ömrünün kısa olmasıydı sanırım bir iki gün için de soluyor. birde yapraklarının formu tıpkı böyleydi.acaba hostaların çiçekleri kısa ömürlü mü? yani benim çiçeğim de bir hostamıydı merak ettim.o zamanlar da şimdiki gibi bilgisayar olsa bakar öğrenirdim. bu arada domatesler biberler şahane görünüyor afiyetle tüketirsiniz.sevgiler.
Sevgili münevver ben de şu anda ilk defa hosta yetiştiriyorum ve ilk defa canlı canlı çiçeğini görüyorum, kokusu gerçekten de bir harika, 80 li yıllarda Belek Antalya'ya tatile gidiyorduk ve kumsalda çok zarif bir zambak türü görüyordum.

O zambakların kokusuna çok benziyor, o kumsalda ki zambakların kokularını hiç unutamıyorum, defalarca köküne ulaşmaya çalıştım köklü çıkarmaya ama kumun içinde çok derindeydi ve ben bir türlü o zambaktan edinemedim diye çok üzülürdüm.

Hoş köküne ulaşsaydım Ankara gibi bir yerde yaşatabilirmiydim o da tartışılır, diyeceğim o ki o kokuyu yeniden almış gibi oldum.

Ömrüne gelince ne kadar sürecek hep birlikte takip edeceğiz, bu gün 2. gününde gündüz kapandı bakalım gece aynı tomurcuk yeniden açılacak mı, yatana kadar takip edeceğim.

Mutlaka edinmeni tavsiye ediyorum, hem kışa dayanıklı hem fazla istekleri yok yarı gölge ve gölgede rahatlıkla hatta bir ağacın altında bile yetişir. Sevgilerimle

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2015, 23:03   #2402
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Bende internet sitesinden üç tane fide almıştım. Kaya bahçesine ektim pekte büyümediler. Sonra birgün cosmosları araladığımda hayretler içinde kaldım. Minicik fide hosta çiçek açmış. Ablacım benim hostamın türü farklı, yalnız öyle bir gece açmadı. Cosmosların arasında ben fark edinceye kadar ve sonrasında bir haftaya yakın çiçekli kaldı. Şimdi koklamadığım için pişman oldum.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2015, 23:31   #2403
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Bende internet sitesinden üç tane fide almıştım. Kaya bahçesine ektim pekte büyümediler. Sonra birgün cosmosları araladığımda hayretler içinde kaldım. Minicik fide hosta çiçek açmış. Ablacım benim hostamın türü farklı, yalnız öyle bir gece açmadı. Cosmosların arasında ben fark edinceye kadar ve sonrasında bir haftaya yakın çiçekli kaldı. Şimdi koklamadığım için pişman oldum.
Rengi ne renkteydi? çiçeğinin bir hafta sürmesi çok iyiymiş, bendeki bir gecelik çiçek açıyor ama ertesi gece diğer tomurcukları açmaya devam ediyor, bir de kokusuna baksaymışsınız çok daha iyi olacakmış, Belki ben de almayı düşünürdüm, rica etsem yapraklarını eğer hala yeşil ise fotoğraflayıp hosta sayfasında paylaşır mısın aleydiciğim. sevgiler

münevver48 ve Jakin beğendi.
Eski 01-09-2015, 07:54   #2404
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili akçabardak, yorumunuzdan benimki de hosta olduğuna emin oldum. bir sap üzerinde bir veya birkaç çiçek açıyor ama o açanlar ertesi günü tekrar açmıyor. rahmetli babaannem bunun çiçeği hemen soluyor. sende her bulduğunu dikiyorsun diye bana söylenirdi. nurlar içinde yatsın. çiçeklerinden çok yaprakları diğer zambak türlerine göre çok farklı gelmişti.tavsiyeni dikkate alacağım. ve kısa zamanda edinmeye çalışacağım.

sevgili akçabardak acaba sizde yıllar önce unutamadığınız zambak kum zambağı olabilir mi?oda çok narin tabi ben kendisini görmedim. sadece bilgisayardan gördüklerim. inşallah sizde o ne zambağı ise tekrar karşılaşır hatta birde sürpriz olur da edinirsiniz sevgiler.

akçabardak ve Jakin beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2015, 09:14   #2405
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Ablacım galiba ben tomurcukları takip edememişim, cosmosların arasındaydı. Açıp baktığımda çiçekli görünce, hep aynı çiçek sanmışım.Şimdi farkettim onlarca tomurcuk yapmış.

Name:  11781661_10153503302338415_475360799335958911_n.jpg
Views: 745
Size:  69.2 KB

Name:  11053139_10153503302078415_7197190507661919595_n.jpg
Views: 700
Size:  71.9 KB

Name:  11800387_10153541492633415_6525051094202225796_n.jpg
Views: 714
Size:  59.5 KB

Eski 01-09-2015, 09:49   #2406
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak, yorumunuzdan benimki de hosta olduğuna emin oldum. bir sap üzerinde bir veya birkaç çiçek açıyor ama o açanlar ertesi günü tekrar açmıyor. rahmetli babaannem bunun çiçeği hemen soluyor. sende her bulduğunu dikiyorsun diye bana söylenirdi. nurlar içinde yatsın. çiçeklerinden çok yaprakları diğer zambak türlerine göre çok farklı gelmişti.tavsiyeni dikkate alacağım. ve kısa zamanda edinmeye çalışacağım.

sevgili akçabardak acaba sizde yıllar önce unutamadığınız zambak kum zambağı olabilir mi?oda çok narin tabi ben kendisini görmedim. sadece bilgisayardan gördüklerim. inşallah sizde o ne zambağı ise tekrar karşılaşır hatta birde sürpriz olur da edinirsiniz sevgiler.
Evet sevgili münevver48 dediğin gibi tek çiçek sapında birden fazla tomurcuk oluşuyor ve her gece biri açıyor açanlar ertesi güne kapanıyor.

Babaanneniz nurlar içinde yatsın, bizlerden evvel yaşlılar hep güzel, uzun ömürlü çiçekleri tercih ederlerdi ben de kayınvalidemden biliyorum.

Kum zambağına gelince maalesef ben onu hiç edinemedim, ama canlı canlı Antalya Belek sahillerinde bol bol koklayıp o kokuyu doyasıya yaşadım, sabahları serin erken saatlerde çiçekleri açık olurdu ben pikemi alıp sahilde onların dibine uzanırdım, genelde Ağustos sonu Eylül gibi açarlardı, bir de bir özelliği vardı çiçeğini sapıyla koparıp kaldığımız obanın önünde kuma saplardım dibini ıslatırdım ve o sıcakta çiçekleri açmaya devam ederdi, dediğim gibi bir tek kök ya da yumru bile sökemedim çünkü çok derinlerdeydi, böyle bir hatırası kaldı bende, aaah ah o günler geldi geçti aradan tam 20-25 yıl sevgili münevver. Sevgiler

münevver48 beğendi.
Eski 01-09-2015, 09:59   #2407
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Ablacım galiba ben tomurcukları takip edememişim, cosmosların arasındaydı. Açıp baktığımda çiçekli görünce, hep aynı çiçek sanmışım.Şimdi farkettim onlarca tomurcuk yapmış.

Eklenti 573434

Eklenti 573435

Eklenti 573436
Aleydiciğim, gerçekten senin kisi bendekinden farklı bir türmüş yaprakları da çiçekleri de çok farklıymış. İyi ki kozmosları aralayıp baktın, bu görünen tomurcuklar eğer şu anda oluşanlarsa yeniden çiçeklerini görmek nasip olacak ve kokusu olup olmadığını da takip edersin rahatlıkla, çiçek yapısı aynı tek sap üzerinde sıralanmış, inşallah kokusu da vardır, olmasa bile güzelliği yeter. Üçü de aynı türden mi yoksa ayrı ayrı türlerden mi almıştın?. Sevgiler.

münevver48 ve aleydi beğendi.
Eski 01-09-2015, 10:36   #2408
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Aleydiciğim, gerçekten senin kisi bendekinden farklı bir türmüş yaprakları da çiçekleri de çok farklıymış. İyi ki kozmosları aralayıp baktın, bu görünen tomurcuklar eğer şu anda oluşanlarsa yeniden çiçeklerini görmek nasip olacak ve kokusu olup olmadığını da takip edersin rahatlıkla, çiçek yapısı aynı tek sap üzerinde sıralanmış, inşallah kokusu da vardır, olmasa bile güzelliği yeter. Üçü de aynı türden mi yoksa ayrı ayrı türlerden mi almıştın?. Sevgiler.
Şimdi çıkıp bakayım dedim. Bir tanesini buldum. İkisi aynı tür sanıyordum, diğerinde sanki beyazlıklar yok gibi. üçüncü olan mavi yeşil tonunda. Cosmoslardan görmek mümkün olmuyor orman gibi olmuş.

Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle.

Eski 01-09-2015, 15:00   #2409
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Şimdi çıkıp bakayım dedim. Bir tanesini buldum. İkisi aynı tür sanıyordum, diğerinde sanki beyazlıklar yok gibi. üçüncü olan mavi yeşil tonunda. Cosmoslardan görmek mümkün olmuyor orman gibi olmuş.

Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle.
Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş.

Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar,
bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım
hala üzeride tomurcuklar çiçekler var.

Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar,
sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz,
kalan kökleri toprakta çürür gider.

Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım.

Bu beyazıma kıyamadım söküp atmaya
Name:  DSCF7852.jpg
Views: 620
Size:  23.5 KB

Bu şekilde kurumuş, kahve rengini almış olması gerekiyor
hem sapları hem tohumları.
Name:  DSCF7850.jpg
Views: 633
Size:  25.1 KB

Eski 01-09-2015, 16:30   #2410
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

[QUOTE=akçabardak;1405466]Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş.

Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar,
bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım
hala üzeride tomurcuklar çiçekler var.

Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar,
sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz,
kalan kökleri toprakta çürür gider.

Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım.

ELişi ,yemek , tohum konusunda da çok maharetlisiniz.Çok teşekkür ederim zahmet oldu ablacım. İlk topladıklarımı atayım o zaman. Henüz tam kurumamışlardı. Evet sökmeye kalksam zarar verir. En iyisi köklerinden kesmek. Sevgilerimle.

Eski 01-09-2015, 17:32   #2411
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim sevgili aleydi, bildiğim konularda her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, kolay gelsin, sevgiler.

münevver48 ve aleydi beğendi.
Eski 01-09-2015, 19:00   #2412
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Salatalık

Etkinlikten/ Pares

Name:  DSCF7837.jpg
Views: 756
Size:  49.2 KB

Gelişmeler:
http://www.agaclar.net/forum/1372190-post70.htm

Eski 08-09-2015, 15:00   #2413
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Ruellia brittoniana (Mexican Petunia)

Geçtiğimiz kış malum çok soğuk ve uzun sürdü, bir çok bitkim dondurucu soğuklardan dondu,
Meksika Petunyamın geçirdiği ilk kışı idi, kendi sayfasında kışa dayanıklı olup olmadığını sormuştum ama cevap alamamıştım,
dolayısıyla soğuktan etkilenip etkilenmediğini bilmiyordum.

Benim petünyem tamamen o soğuklarda kayboldu, toprak üstünde kalan sapları çürümüştü,
ilkbahar geldiğinde petünyeden hiç bir kıpırtı yoktu, uzun bir müddet bir ümit yeni filizler gelir diye bekledim ama nafile,
Mayıs ayı geldi yine tık yok, artık onu kaybettim diye çok üzülmüştüm.

Haziran ayında o bölgeye başka bir çiçekler dikmiştim onları kontrol ederken rüya gibi bir sürprizle karşılaştım

Benim petünyam hayatta kalmayı başarmış hem de yanındaki yavrusuyla birlikte, ikisi de hızla geliştiler ve
şimdilerde tek tük çiçeklenmeye başladılar.

Kendi başlığında da ayrıca bilgi için paylaşacağım

Anne ve yavrusu
Name:  DSCF7902.jpg
Views: 653
Size:  74.9 KB

Name:  DSCF7903.jpg
Views: 711
Size:  46.5 KB

Geçen sene dökülen tohumlarından sonbaharda çimlenmiş, 50 cm. kadar boylanıp bir iki çiçek bile açmıştı,
bu sene o tek sürgünden 4 tane sürgün olmuş.
Name:  DSCF7904.jpg
Views: 634
Size:  53.6 KB

Eski 13-09-2015, 20:10   #2414
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Talking

Alıntı:
Salatalık

Etkinlikten/ Pares

Eklenti 573526

Gelişmeler:
http://www.agaclar.net/forum/1372190-post70.htm
Bu nasıl salatalık böyle dalındayken turşu olmuş Gibi

akçabardak beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 20:49   #2415
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Bu nasıl salatalık böyle dalındayken turşu olmuş Gibi
Sn. Resulgur bu salatalıktan ilk defa yetiştiriyorum, Sn. Pares'ten gelmişti tohumları geçen seneki etkinlikten. Aynısını Sn. Dungly'nin bahçesinde görmiştüm belki siz de görmüşsünüzdür yeşil olarak epey uzunca bir salatalıktı,
aynı tür mü bilemiyorum ama bendeki salatalıklar da oldukça uzun efendim.

Siz onların öyle turşu gibi olduklarına bakmayın onlar tohumluk için bırakıldılar
tohumları olgunlaşması için bu şekilde sararmaları gerekiyor, kısmetse tohumları da tekrar Tohum Takas Etkinliğinde paylaşılacaklardır.

aleydi, eneskrky ve Resulgur beğendi.
Eski 13-09-2015, 21:14   #2416
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Sn. Resulgur bu salatalıktan ilk defa yetiştiriyorum, Sn. Pares'ten gelmişti tohumları geçen seneki etkinlikten. Aynısını Sn. Dungly'nin bahçesinde görmiştüm belki siz de görmüşsünüzdür yeşil olarak epey uzunca bir salatalıktı,
aynı tür mü bilemiyorum ama bendeki salatalıklar da oldukça uzun efendim.

Siz onların öyle turşu gibi olduklarına bakmayın onlar tohumluk için bırakıldılar
tohumları olgunlaşması için bu şekilde sararmaları gerekiyor, kısmetse tohumları da tekrar Tohum Takas Etkinliğinde paylaşılacaklardır.
Hmm anladım bu sene bana Göndereceğiniz tohumlarin içinde bu da var onun için bu kadar çaba . ama benim kolim özel olsun şöyle çiçekli falan ..

akçabardak, telato ve Jakin beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2015, 21:56   #2417
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Hmm anladım bu sene bana Göndereceğiniz tohumlarin içinde bu da var onun için bu kadar çaba . ama benim kolim özel olsun şöyle çiçekli falan ..
Tamamdır.

Resulgur beğendi.
Eski 14-09-2015, 18:00   #2418
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Son domateslerimi topladım, Sıcaktan olsa gerek bütün domateslerim
bir anda bozuldular, kavruldular ufak tefek, nevarsa hepsi toplandı
bir kaç tane yeşiller kaldı.

Name:  DSCF7945.jpg
Views: 815
Size:  53.0 KB

Eski 15-09-2015, 22:57   #2419
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-08-2011
Harika görünüyorlar. Afiyet olsun. Sirkeli turşusu da enfes olur.

YeniGine beğendi.
alaoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2015, 23:05   #2420
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Alıntı:
Ruellia brittoniana (Mexican Petunia)

Geçtiğimiz kış malum çok soğuk ve uzun sürdü, bir çok bitkim dondurucu soğuklardan dondu,
Meksika Petunyamın geçirdiği ilk kışı idi, kendi sayfasında kışa dayanıklı olup olmadığını sormuştum ama cevap alamamıştım,
dolayısıyla soğuktan etkilenip etkilenmediğini bilmiyordum.

Benim petünyem tamamen o soğuklarda kayboldu, toprak üstünde kalan sapları çürümüştü,
ilkbahar geldiğinde petünyeden hiç bir kıpırtı yoktu, uzun bir müddet bir ümit yeni filizler gelir diye bekledim ama nafile,
Mayıs ayı geldi yine tık yok, artık onu kaybettim diye çok üzülmüştüm.

Haziran ayında o bölgeye başka bir çiçekler dikmiştim onları kontrol ederken rüya gibi bir sürprizle karşılaştım

Benim petünyam hayatta kalmayı başarmış hem de yanındaki yavrusuyla birlikte, ikisi de hızla geliştiler ve
şimdilerde tek tük çiçeklenmeye başladılar.

Kendi başlığında da ayrıca bilgi için paylaşacağım

Anne ve yavrusu
Eklenti 574331

Eklenti 574332

Geçen sene dökülen tohumlarından sonbaharda çimlenmiş, 50 cm. kadar boylanıp bir iki çiçek bile açmıştı,
bu sene o tek sürgünden 4 tane sürgün olmuş.
Eklenti 574333
Sevgili akçabardak, benimde var bu bitkiden. Kışın gitti derken , sizin dediğiniz gibi hazirana doğru canlandı. Şimdi kocaman oldu. harika bir bitki.

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2015, 08:55   #2421
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sabah sabah Sabahsefası

Bu sene hiç ekmedim, geçen seneden dökülen tohumlardan
kendileri çıktılar, bahçenin her bir köşesinde çıkmışlar
Yolmakla bitiremedim, en sonunda bunları bırktım sonbaharda
daha bir güzelleşiyorlar serin serin.

Sevgili SDurldan gelmişti tohumları (2013)
her birinin ayrı ayrı güzelliği

Name:  DSCF7957.jpg
Views: 465
Size:  72.1 KB

Name:  DSCF7958.jpg
Views: 445
Size:  41.7 KB

Name:  DSCF7959.jpg
Views: 473
Size:  28.6 KB

Name:  DSCF7960.jpg
Views: 465
Size:  36.9 KB

Name:  DSCF7961.jpg
Views: 461
Size:  33.2 KB

Eski 17-09-2015, 09:05   #2422
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Penstemon

Bu bitkimin fotoğrafını bu sene hiç koymamışım, halbuki okadar çok
çiçek açtılar ki artık tohuma gitmişler, ömürlerini tamamlamak üzereyken
son anda fotoğraflamak aklıma geldi, yoksa bana küseceklerdi,
bizim neyimiz eksikti diye

Name:  DSCF7947.jpg
Views: 481
Size:  74.7 KB

Eski 17-09-2015, 09:12   #2423
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Güllerden yana hiç şansım yok, diktiklerimin bir çoğu kurudu gitti
hep şu Kadı lokması yüzünden, köklerini kemiriyor ve kurutuyorlar
Kala kala bir iki kök kel kel onlar da açsam mı açmasam mı
halindeler.
Bu gülümü çok seviyorum çok güzel bir kokusu var ama
rahat bırakmıyorlar ki

Name:  DSCF7950.jpg
Views: 479
Size:  51.4 KB

Eski 17-09-2015, 09:17   #2424
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Aster tohumlarını etkinlikte paylaşmıştım ama nedense kendim bu sene
hiç ekmemişim, bunlar geçen sene dökülen tohumlardan
kendi kendilerine çıkanlar, coşkulu değiller ama bizden bukadar diyorlar

Name:  DSCF7951.jpg
Views: 463
Size:  69.8 KB

Name:  DSCF7952.jpg
Views: 460
Size:  31.3 KB

Name:  DSCF7953.jpg
Views: 506
Size:  60.6 KB

Eski 17-09-2015, 09:39   #2425
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Hosta çiçeğim yaklaşık iki hafta boyunca tek tek te olsa her gece
çiçeğini açtı, çiçeği gece saat 22 gibi açıyor ertesi gün 10- 11 gibi kapanıyordu
Son açan çiçeklerini eklemeden edemedim.

En sonunda kalan iki çiçeği aynı anda açtılar (ikizler)
Name:  DSCF7934.jpg
Views: 477
Size:  28.9 KB

Başka tomurcuk yok artık, buna da şükür çiçeğini gördüm ya yeter.
Name:  DSCF7932.jpg
Views: 480
Size:  27.0 KB

Baksanıza güzelliğine kimse dayanamıyor
Komşusu Kala çiçeği bile kollarını açıp kucaklamış
Name:  DSCF7938.jpg
Views: 477
Size:  44.2 KB

Geçenlerde deneme amaçlı bir çiçeğine tozlama yapmıştım
Bu gün son halini fotoğraflayayım dedim ve tohum kapsülü oluştuğunu
gördüm, keşke ikizlere de yapsaydım, ama yan yana ikisi aynı anda
açtığı için umarım biribirini tozlamışlardır diye düşünüyorum.

Tam ortada kapsülümüz
Name:  DSCF7954.jpg
Views: 452
Size:  45.7 KB

Eski 17-09-2015, 13:39   #2426
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Rozet çiçeği (vinka)

Her sene ben hiç ekmeden sümbül saksısını mesken edinerek kendi kendilerine
çıkıp güzelliklerini sergiliyorlar, yani çok bereketli bir saksı, kışın sümbüller
yaz boyunca vinkalar, çıktıklarında bana düşen görev onları seyreltip hizaya sokmak
ve sulamak sonra da yanlarına biraz oturup onları seyretmek oluyor

Satın aldıklarım bodurlar ne hikmetse fazla yaşamıyorlar,
bunlar ise boylanan türlerden uzun ömürlü oluyorlar.

Name:  DSCF7972.jpg
Views: 447
Size:  70.6 KB

Name:  DSCF7971.jpg
Views: 436
Size:  55.9 KB

Eski 17-09-2015, 20:44   #2427
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
bu sayfandan mahrum kalmışım ablamm çiçekler harika görünüyor hostalarına bayıldım
vinkalar ,aster ve sabah sefalarıda coşmuş bahçenin son renklenmeleri ,sonra bahar

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2015, 21:51   #2428
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Ben de bahçemde açan bu bitki ne diye fotoğrafını çekip soracaktım ablacım. Senin sayfanda görünce anladım . Galiba senin tohumlarla gelmiş bana. Penstemon, çok güzel çiçeklenmiş. Sebze bahçemde , bugün domatesleri aralayınca gördüm.

Rengarenk asterler benim bahçemde çok güzel açtılar ,renk tonları çok güzel. Teşekkür ederim , sevgilerimle.

Eski 18-09-2015, 11:58   #2429
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky Mesajı Göster
bu sayfandan mahrum kalmışım ablamm çiçekler harika görünüyor hostalarına bayıldım
vinkalar ,aster ve sabah sefalarıda coşmuş bahçenin son renklenmeleri ,sonra bahar

Teşekkür ederim eneskrky, evet artık bahçemin son demleri, bir çok bitki ömürlerini bitirdikten sonra geriye kalanlar bunlar oldu.

Hostayı ben de çok sevdim, çok güzel bir bitkiymiş gerçekten herkese tavsiye ederim, diğer türlerini de edinmeye çalışacağım bulabilirsem.

YeniGine, eneskrky ve Jakin beğendi.
Eski 18-09-2015, 12:20   #2430
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Ben de bahçemde açan bu bitki ne diye fotoğrafını çekip soracaktım ablacım. Senin sayfanda görünce anladım . Galiba senin tohumlarla gelmiş bana. Penstemon, çok güzel çiçeklenmiş. Sebze bahçemde , bugün domatesleri aralayınca gördüm.

Rengarenk asterler benim bahçemde çok güzel açtılar ,renk tonları çok güzel. Teşekkür ederim , sevgilerimle.
Penstemonu geçen sene etkinlikte paylaşmıştım evet, tohumlara karışmış olabilir ne güzel, kendi kendine tohumlarından çoğalır artık bahçende, tohumları olgunlaştıkça dibine dökülenlerden hemen çimleniyor, son baharda bir parmak boyu fide haline geliyorlar, kışa dayanıklı karların altında bile kışı geçiriyorlar bahar geldiğinde gelişip yükselmeye başlıyorlar, aklında bulunsun.

Ben geçen sene sonbaharda çıkan bütün fideleri toprağıyla birlikte kökünü oynatmadan alıp bir yuvarlağın içine toplamıştım, bir arada toplu halde çok güzel oldular.

Asterler ve kozmosların bu sene senin bahçende çok güzel oldular, baktıkça bayıldım onlara bir de iklim farkından dolayı bize göre daha serin oluğu için yaprakları da yeşil yeşil kalıyor, yeşillerin içinde bütün renkler bir ahenk içinde tam bir şölen oluyor.
Karasal iklimi de bu yüzden daha çok seviyorum bizim buralarda hemen yanıyorlar ömürleri kısa oluyor, ben çoktan söküp attım sizde daha yem yeşil ilk kırağı düşene kadar daha da güzelleşiyorlar sizin kiler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025