View Single Post
Eski 31-08-2015, 20:33   #2401
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak, 25- 30, yıl önce benim de böyle bir çiçeğim vardı.o zaman zambak diye biliyordum. sizin hostayı görünce birden o zambağım aklıma geldi. tabi evlenip eşimin doğu hizmetinden dolayı çiçeklerimden ayrı kaldım.o arada kurumuş. şimdi hatırımda sadece zarif çiçeklerin ömrünün kısa olmasıydı sanırım bir iki gün için de soluyor. birde yapraklarının formu tıpkı böyleydi.acaba hostaların çiçekleri kısa ömürlü mü? yani benim çiçeğim de bir hostamıydı merak ettim.o zamanlar da şimdiki gibi bilgisayar olsa bakar öğrenirdim. bu arada domatesler biberler şahane görünüyor afiyetle tüketirsiniz.sevgiler.
Sevgili münevver ben de şu anda ilk defa hosta yetiştiriyorum ve ilk defa canlı canlı çiçeğini görüyorum, kokusu gerçekten de bir harika, 80 li yıllarda Belek Antalya'ya tatile gidiyorduk ve kumsalda çok zarif bir zambak türü görüyordum.

O zambakların kokusuna çok benziyor, o kumsalda ki zambakların kokularını hiç unutamıyorum, defalarca köküne ulaşmaya çalıştım köklü çıkarmaya ama kumun içinde çok derindeydi ve ben bir türlü o zambaktan edinemedim diye çok üzülürdüm.

Hoş köküne ulaşsaydım Ankara gibi bir yerde yaşatabilirmiydim o da tartışılır, diyeceğim o ki o kokuyu yeniden almış gibi oldum.

Ömrüne gelince ne kadar sürecek hep birlikte takip edeceğiz, bu gün 2. gününde gündüz kapandı bakalım gece aynı tomurcuk yeniden açılacak mı, yatana kadar takip edeceğim.

Mutlaka edinmeni tavsiye ediyorum, hem kışa dayanıklı hem fazla istekleri yok yarı gölge ve gölgede rahatlıkla hatta bir ağacın altında bile yetişir. Sevgilerimle

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön