View Single Post
Eski 18-09-2015, 12:20   #2430
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Ben de bahçemde açan bu bitki ne diye fotoğrafını çekip soracaktım ablacım. Senin sayfanda görünce anladım . Galiba senin tohumlarla gelmiş bana. Penstemon, çok güzel çiçeklenmiş. Sebze bahçemde , bugün domatesleri aralayınca gördüm.

Rengarenk asterler benim bahçemde çok güzel açtılar ,renk tonları çok güzel. Teşekkür ederim , sevgilerimle.
Penstemonu geçen sene etkinlikte paylaşmıştım evet, tohumlara karışmış olabilir ne güzel, kendi kendine tohumlarından çoğalır artık bahçende, tohumları olgunlaştıkça dibine dökülenlerden hemen çimleniyor, son baharda bir parmak boyu fide haline geliyorlar, kışa dayanıklı karların altında bile kışı geçiriyorlar bahar geldiğinde gelişip yükselmeye başlıyorlar, aklında bulunsun.

Ben geçen sene sonbaharda çıkan bütün fideleri toprağıyla birlikte kökünü oynatmadan alıp bir yuvarlağın içine toplamıştım, bir arada toplu halde çok güzel oldular.

Asterler ve kozmosların bu sene senin bahçende çok güzel oldular, baktıkça bayıldım onlara bir de iklim farkından dolayı bize göre daha serin oluğu için yaprakları da yeşil yeşil kalıyor, yeşillerin içinde bütün renkler bir ahenk içinde tam bir şölen oluyor.
Karasal iklimi de bu yüzden daha çok seviyorum bizim buralarda hemen yanıyorlar ömürleri kısa oluyor, ben çoktan söküp attım sizde daha yem yeşil ilk kırağı düşene kadar daha da güzelleşiyorlar sizin kiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön