View Single Post
Eski 01-09-2015, 15:00   #2409
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Şimdi çıkıp bakayım dedim. Bir tanesini buldum. İkisi aynı tür sanıyordum, diğerinde sanki beyazlıklar yok gibi. üçüncü olan mavi yeşil tonunda. Cosmoslardan görmek mümkün olmuyor orman gibi olmuş.

Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle.
Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş.

Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar,
bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım
hala üzeride tomurcuklar çiçekler var.

Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar,
sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz,
kalan kökleri toprakta çürür gider.

Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım.

Bu beyazıma kıyamadım söküp atmaya
Name:  DSCF7852.jpg
Views: 620
Size:  23.5 KB

Bu şekilde kurumuş, kahve rengini almış olması gerekiyor
hem sapları hem tohumları.
Name:  DSCF7850.jpg
Views: 633
Size:  25.1 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön