Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
sevgili akçabardak, yorumunuzdan benimki de hosta olduğuna emin oldum. bir sap üzerinde bir veya birkaç çiçek açıyor ama o açanlar ertesi günü tekrar açmıyor. rahmetli babaannem bunun çiçeği hemen soluyor. sende her bulduğunu dikiyorsun diye bana söylenirdi. nurlar içinde yatsın. çiçeklerinden çok yaprakları diğer zambak türlerine göre çok farklı gelmişti.tavsiyeni dikkate alacağım. ve kısa zamanda edinmeye çalışacağım.
sevgili akçabardak acaba sizde yıllar önce unutamadığınız zambak kum zambağı olabilir mi?oda çok narin tabi ben kendisini görmedim. sadece bilgisayardan gördüklerim. inşallah sizde o ne zambağı ise tekrar karşılaşır hatta birde sürpriz olur da edinirsiniz sevgiler.
|
Evet sevgili münevver48 dediğin gibi tek çiçek sapında birden fazla tomurcuk oluşuyor ve her gece biri açıyor açanlar ertesi güne kapanıyor.
Babaanneniz nurlar içinde yatsın, bizlerden evvel yaşlılar hep güzel, uzun ömürlü çiçekleri tercih ederlerdi ben de kayınvalidemden biliyorum.
Kum zambağına gelince maalesef ben onu hiç edinemedim, ama canlı canlı Antalya Belek sahillerinde bol bol koklayıp o kokuyu doyasıya yaşadım, sabahları serin erken saatlerde çiçekleri açık olurdu ben pikemi alıp sahilde onların dibine uzanırdım, genelde Ağustos sonu Eylül gibi açarlardı, bir de bir özelliği vardı çiçeğini sapıyla koparıp kaldığımız obanın önünde kuma saplardım dibini ıslatırdım ve o sıcakta çiçekleri açmaya devam ederdi, dediğim gibi bir tek kök ya da yumru bile sökemedim çünkü çok derinlerdeydi, böyle bir hatırası kaldı bende, aaah ah o günler geldi geçti aradan tam 20-25 yıl sevgili münevver. Sevgiler