agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2015, 00:15   #2101
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili akçabardak'ım; sevgili münevverin sayfa 18, 539 nolu mesajında babaannesinin gül şurubu yaptığı bir gül var ve senin gülüne çok benziyor. Yani bence ille de Isparta gülü olması gerekmiyor.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2015, 04:39   #2102
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sıklemenlerim yavaş yavaş istirahata çekilmeye başladılar
umarım kışa tekrar uyanırlar

Bir de tohumlarımızı olgunlaştırabilseydik... rahatlayacaktık
Eklenti 554825

yaklaşık 10-12 tohum sapı oluşturdu ama bitkiyi yormasın diye
sadece 3 tane bıraktım, diğerlerini kesip attım
Eklenti 554826
sevgili Akçabardak sizin bu bilgilendirici detaylı mesajlarınıza hayranım. Ben ilk kez Sıklamen sahibiyim ve sizin tohum sapı dediğinizi tomurcuk sanmıştım da düşünüyordum ya bunun çiçeği saplı falan değildi diye.

Açıklayıcı paylaşımlarınız en çok bana gerekli, çok teşekkür ediyorum kardeşim. Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık, sevgiler...

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2015, 12:48   #2103
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
sevgili Akçabardak sizin bu bilgilendirici detaylı mesajlarınıza hayranım. Ben ilk kez Sıklamen sahibiyim ve sizin tohum sapı dediğinizi tomurcuk sanmıştım da düşünüyordum ya bunun çiçeği saplı falan değildi diye.

Açıklayıcı paylaşımlarınız en çok bana gerekli, çok teşekkür ediyorum kardeşim. Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık, sevgiler...
Sevgili asmalıtepe güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, dilimin döndüğünce ve gözlemlediklerimden yola çıkarak mümkün olduğunca açıklamalı yazmaya çalışıyorum.

Siteden de edindiğim bilgiler ve benim de bildiklerimi birleştirerek bilmeyenler için yardımcı olmayı bir borç olarak düşünüyorum, başta ben olmak üzere çok şeyler bildiğimi düşünürken, meğer benim bildiklerimin çoğunlukla yanlış olduğunu anladım, bir nebzecik te olsa yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Selamlar sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2015, 23:24   #2104
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Amarylis

Sonunda biz de açabildik
Name:  DSCF7132.jpg
Views: 599
Size:  64.1 KB

Name:  DSCF7129.jpg
Views: 625
Size:  68.6 KB

Name:  DSCF7130.jpg
Views: 625
Size:  60.0 KB

Eski 25-05-2015, 23:28   #2105
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Turuncu amarylisleri tohumdan yetiştirdiklerim
bu sene ilk çiçeğini açtılar 3. senesendeler.

Name:  DSCF7149.jpg
Views: 599
Size:  57.5 KB

Name:  DSCF7151.jpg
Views: 588
Size:  62.1 KB

Name:  DSCF7152.jpg
Views: 587
Size:  41.2 KB

Eski 25-05-2015, 23:43   #2106
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Yaz boyu çiçekleri üzerinden hiç eksik olmayan benim dert ortağım
sarı kasımpatım.

Name:  DSCF7150.jpg
Views: 602
Size:  51.9 KB

Geçen sene hazeranlarım sadece tek renk açmışlardı
bu sene kendiliğinden renk değiştirip pembeler de boy gösteriyorlar
bir tek beyaz olan eksik, umarım seneye renk değişiminde beyaz da çıkar.
Name:  DSCF7153.jpg
Views: 586
Size:  55.0 KB

Bu aster mevsimini şaşırmış sanırım, erkenden açası gelmiş
üzeri tıkılım tıklım tomurcuk dolu, geçen sene Ağustos ayında başlamıştı açmaya Bu sene yeni değişen toprak ve bir de bol bol keçi gübresini yiyinceee ne yapsın... ben de olsam ben de açarım...
Name:  DSCF7156.jpg
Views: 609
Size:  65.0 KB

Eski 25-05-2015, 23:54   #2107
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Gaura

Geçen sene iki çelik dikmiştim, ikisi de tuttu ikisi de çiçeklerini gösterdi
fakat ne olduysa birisini kaybettim.
Bu kalan gauram da az daha dondurucu soğuklarda dondan son anda
kendini kurtardı.
Baharda donmaya yüz tutan gövdeden küçücük bir filiz vererek büyüdü
gelişti ve çiçek açmaya başladı.

Name:  DSCF7159.jpg
Views: 614
Size:  44.8 KB

Name:  DSCF7160.jpg
Views: 594
Size:  62.0 KB

Name:  DSCF7161.jpg
Views: 578
Size:  43.8 KB

Eski 26-05-2015, 00:00   #2108
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Gardenyam

Biraz yaşlandı mı ne... yapraklar sarardı, karadı ve kuruyup bütün
yapraklarını döktü, Demir sülfat ta verdim limo tuzu da vermeme rağmen
çok kötülemişti.

Şu sıralarda hem yapraklarını yeniliyor hem de tomurcuklanmaya başladı
sanırım biraz budanması gerekecek ama ben ona kıyamıyorum

Name:  DSCF7162.jpg
Views: 925
Size:  46.4 KB

Name:  DSCF7163.jpg
Views: 600
Size:  30.5 KB

Bunlar da yavruları Gardenyacıklarım
geçen sene vermiş oldğuğ tohumdan çimlendirdim.

http://www.agaclar.net/forum/1340090-post2042.htm

Name:  DSCF7165.jpg
Views: 582
Size:  45.5 KB

Eski 26-05-2015, 08:01   #2109
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili akçabardak, maşallah amarylisler çok güzeller. tohumdan yetişmesine rağmen üçüncü yılda çiçek açmaları çok uzun olmamış. benim soğandan diktiklerim iki yıldır gözüne bakıyorum daha tık yok. bende mi tohumdan eksem acaba soğanlıları gerçekten tohumdan üretmek sabır gerektiriyor. kasımpatınıza desem bayıldım. saki kasım ayındayız gibi geldi bana yoksa yazı görmeden sonbahar mı geldi diyeşaşkınlığımı yanında açan hazeranların gülücüklerini görünce kendime geldim. hele pembesi çok yakışmış bahçene hepsi birbirleriyle uyum içindeler.

Gardenya ahh! gardenya çok dertliyim bu konuda bir çiçek açtıramadım çiçeğinden de geçtim. biraz yeşerse çok mutlu olacağım. oysa gardenyayı ne heveslerle alıp diktim. sanırım yerini sevmedi bu yıl geçti seneye yer değişimi yapayım diyorum..biraz bilgilerini paylaşırmısın? nasıl bakım uyguluyorsun.sevgili arkadaşım, ben forumdaki ilgili başlıktaki bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum. yinede ters giden bir şey var. limon tuzu ilave ettiğim dinlenmiş su ve iki defa denir sülfat verdim. pek bir değişiklik yok sizin gardenyayı görünce birden içimi döküverdim sabah sabah. maşallah tohumlar yabana gitmemiş. inşallah büyüyüp çiçeklerini de görürsünüz. sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2015, 10:39   #2110
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili münevver 48 beğeniniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Amaryllisten sadece 2 çeşidim var, kırmızısından şimdiye kadar hiç tohum alamadım, vermedi. Turuncusu ise maşallah tam tersine çok verimli her sene tohum veriyor, denemek için ekmiştim tohumlarından, zaten ben ekmesem de kendi döktüğü yerde çimleniyor, çok çabuk çoğalıyor, doğurgan bir tür... büyüdüler geliştiler bu sene de çiçeklendiler.

Ben bu sene açmalarını beklemiyordum ama bolca keçi gübresinden koymuştuk diplerine.

Kasım patım benim ilk edindiğim çiçektir yaklaşık 36-37 senedir beraberiz, beraber yürüdük biz bu yollarda onunla, o benim en sıkıntılı günlerimde hep yanımdaydı, ben ona derdimi anlatırdım, içimi dökerdim, o beni dinlerdi o yüzden benim dert ortağımdır münevverciğim.

Gardenyaya gelince ona öyle çok fazla bakım yapmıyorum, eve ilk geldiğinden beri hep aynı yerde duruyor, doğuya bakan balkonda yaz kış güneş alıyor ama öğle saatlerinde yanacak şekilde direkt üzerine gelmiyor.

Kışın yağan yağmur sularını biriktiriyorum bir müddet yağmur suyu veriyorum aklıma geldikçe demir sülfat karıştırıyorum suyuna, bir de yine aklıma geldikçe limon tuzu karıştırıyorum suyuna, onun dışında başka hiç bir şey vermiyorum, arada yapraklarına su püskürtüyorum bu kadar münevverciğim.

Kışın biraz bozuluyor belki dışarıda kaldığı için, rüzgar fırtına hepsinden nasibini alıyor ondan mıdır nedeir yaprakları kuruyor ama baharda kendini yeniliyor, biraz da yaşlandı, çelikten denedim olmadı umarım minikleri büyütebilirim, biraz nazlı gelişiyorlar. Sevgiler

Eski 26-05-2015, 13:03   #2111
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-06-2014
Sayin akcabardak, forumlardan okuduklarim kadariyla kasimpatilari kisin acan cicekler diye biliyorum. Sizinkilerin masaallahi var.

Kasimpatilarinizi tohumdan mi yetistirdiniz? Eger tohumdan yetistirdiyseniz, ne zaman ektiniz ve ne kadar sure ile cicekli kaliyorlar?

Insan acemi hevesli olunca herseyi ogrenmek istiyor

akçabardak ve aleydi beğendi.
622ali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2015, 13:11   #2112
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili münevver 48 beğeniniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Amaryllisten sadece 2 çeşidim var, kırmızısından şimdiye kadar hiç tohum alamadım, vermedi. Turuncusu ise maşallah tam tersine çok verimli her sene tohum veriyor, denemek için ekmiştim tohumlarından, zaten ben ekmesem de kendi döktüğü yerde çimleniyor, çok çabuk çoğalıyor, doğurgan bir tür... büyüdüler geliştiler bu sene de çiçeklendiler.

Ben bu sene açmalarını beklemiyordum ama bolca keçi gübresinden koymuştuk diplerine.

Kasım patım benim ilk edindiğim çiçektir yaklaşık 36-37 senedir beraberiz, beraber yürüdük biz bu yollarda onunla, o benim en sıkıntılı günlerimde hep yanımdaydı, ben ona derdimi anlatırdım, içimi dökerdim, o beni dinlerdi o yüzden benim dert ortağımdır münevverciğim.

Gardenyaya gelince ona öyle çok fazla bakım yapmıyorum, eve ilk geldiğinden beri hep aynı yerde duruyor, doğuya bakan balkonda yaz kış güneş alıyor ama öğle saatlerinde yanacak şekilde direkt üzerine gelmiyor.

Kışın yağan yağmur sularını biriktiriyorum bir müddet yağmur suyu veriyorum aklıma geldikçe demir sülfat karıştırıyorum suyuna, bir de yine aklıma geldikçe limon tuzu karıştırıyorum suyuna, onun dışında başka hiç bir şey vermiyorum, arada yapraklarına su püskürtüyorum bu kadar münevverciğim.

Kışın biraz bozuluyor belki dışarıda kaldığı için, rüzgar fırtına hepsinden nasibini alıyor ondan mıdır nedeir yaprakları kuruyor ama baharda kendini yeniliyor, biraz da yaşlandı, çelikten denedim olmadı umarım minikleri büyütebilirim, biraz nazlı gelişiyorlar. Sevgiler

sevgili akçabardak, amaryllislerin nazsız olduklarına ve tohumdan kolay yetiştiklerine pek sevindim.tohumlarını ziyan etmeyin olmayanlar vardır hani.gardenya suda çok çabuk köklendiğini daha yeni okudum. budama yaptığınız dalları suda bekleterek köklendirebilirsiniz. hemen hemen aynı uygulamayı yaptığımız halde sanırım benim bahçe toprağım kaliteli değil, olmadığı da çevremde geren toprak diye söyleniyor. sizin keçi gübresinin yerini tutmasa da sağ olsun kayın pederim, gelinim çiçekleri çok sever diye önce benim gübreyi her yıl bir römork getirir.bende onu bolca çiçeklerime veririm. bu sene gardenya için ormandan özellikle çam ağaçlarının altından orman gübresi topladım. onuda dibine çiftlik gübresiyle karıştırıp verdim. çok umutluydum çiçeklerinin kokusunu duyacağıma.heniz ümidimi kaybetmiş değilim. hatta dibinden sürgün bile aldım. nasıl mı dersen kökünü biraz bahsettiğim karışımla kış öncesi doldurmuştum. bu bahar coşar ümidiyle, maalesef yapraksız duruyordu. bende biraz merak ettim. dibini eşeledim. dallar kök çalışması yapmış. hemen iki köklü dal aldım aynı karışımdaki gübre hazırlayıp saksıya diktim. şimdi küçük gözlerden yaprak oluşumunu görebiliyorum.şimdi merak ettiğim ne kadar ölçüde demir sülfat kullanıyorsun? ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım.sevgilerimle selamlar.

akçabardak, aleydi ve samur beğendi.
Eski 26-05-2015, 13:39   #2113
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 622ali Mesajı Göster
Sayin akcabardak, forumlardan okuduklarim kadariyla kasimpatilari kisin acan cicekler diye biliyorum. Sizinkilerin masaallahi var.

Kasimpatilarinizi tohumdan mi yetistirdiniz? Eger tohumdan yetistirdiyseniz, ne zaman ektiniz ve ne kadar sure ile cicekli kaliyorlar?

Insan acemi hevesli olunca herseyi ogrenmek istiyor

Sayın 622ali okuduklarınız doğrudur bir çoğu Kasım ayında açarlar fakat yazın açanları da var.

Bendeki bodur kasımpatım bu mevsimde açmaya başlıyor son soğuklara kadar hep çiçek açar, solan çiçeklerini buduyorum yerine sürekli yeni tomurcuklar veriyor, hiç çiçeksiz kalmıyor.

Tohumdan ekmedim, yukarıda belirttiğim gibi seneler evvel Bulgaristan'dan getirdiğim bir kök. O gün bu gün biz biribirimizden hiç kopmadık, sürekli yedekledim.

Eski 26-05-2015, 14:12   #2114
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili akçabardak, amaryllislerin nazsız olduklarına ve tohumdan kolay yetiştiklerine pek sevindim.tohumlarını ziyan etmeyin olmayanlar vardır hani.gardenya suda çok çabuk köklendiğini daha yeni okudum. budama yaptığınız dalları suda bekleterek köklendirebilirsiniz. hemen hemen aynı uygulamayı yaptığımız halde sanırım benim bahçe toprağım kaliteli değil, olmadığı da çevremde geren toprak diye söyleniyor. sizin keçi gübresinin yerini tutmasa da sağ olsun kayın pederim, gelinim çiçekleri çok sever diye önce benim gübreyi her yıl bir römork getirir.bende onu bolca çiçeklerime veririm. bu sene gardenya için ormandan özellikle çam ağaçlarının altından orman gübresi topladım. onuda dibine çiftlik gübresiyle karıştırıp verdim. çok umutluydum çiçeklerinin kokusunu duyacağıma.heniz ümidimi kaybetmiş değilim. hatta dibinden sürgün bile aldım. nasıl mı dersen kökünü biraz bahsettiğim karışımla kış öncesi doldurmuştum. bu bahar coşar ümidiyle, maalesef yapraksız duruyordu. bende biraz merak ettim. dibini eşeledim. dallar kök çalışması yapmış. hemen iki köklü dal aldım aynı karışımdaki gübre hazırlayıp saksıya diktim. şimdi küçük gözlerden yaprak oluşumunu görebiliyorum.şimdi merak ettiğim ne kadar ölçüde demir sülfat kullanıyorsun? ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım.sevgilerimle selamlar.
Sevgili münevver bilseydim geçen seneki tohumları toplardım, döküldüler rüzgar her yere taşıdı, çıkanlara da itibar etmedim.

Bu sene açanlar bu linkteki tohumlardan ekilme. Bundan sonra aklımda bulunsun tohumları toplarım.

http://www.agaclar.net/forum/1173698-post506.htm

Gardenya suda hiç denemedim, bu sene budama yaparsam kesinlikle denemeliyim, aslında benim gardenyamın kökünü açsam belki köklerden de ayırabilirim, köklerde çoğalma görüyorum ama korkuyorum tamamen kaybedersem diye.

Demir sülfat 1 litre suya silme 1 çay kaşığı koyuyorum, limon tuzu 1 litre suya 1-2 beyaz leblebi büyüklüğnde olacak şekilde koyuyorum arkadaşım.

Eski 26-05-2015, 16:31   #2115
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Sevgili Akçabardak amaryllislerin bahçede yetişmesi ne güzel . Kasımpatı daha önce ekmiştim ben .Kurudular diye saksıyı boşaltıp atmıştım .İyi ki bu siteye üye olmuşum . Yoksa hala söküp atmaya devam edecektim . Geçen gün bahçedekiler yeşermişler . Bende burada okuduğum kadarıyla yapraklarını kopardım . Tekrar yeşeriyorlar . Budamayı tam olarak nasıl yapmalıyız , ne zamana kadar ? Ne zaman büyümesine izin vermem gerek ? teşekkür ederim .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2015, 20:28   #2116
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sevgili Akçabardak amaryllislerin bahçede yetişmesi ne güzel . Kasımpatı daha önce ekmiştim ben .Kurudular diye saksıyı boşaltıp atmıştım .İyi ki bu siteye üye olmuşum . Yoksa hala söküp atmaya devam edecektim . Geçen gün bahçedekiler yeşermişler . Bende burada okuduğum kadarıyla yapraklarını kopardım . Tekrar yeşeriyorlar . Budamayı tam olarak nasıl yapmalıyız , ne zamana kadar ? Ne zaman büyümesine izin vermem gerek ? teşekkür ederim .

Sevgili aleydi bence de iyi ki üye olmuşsunuz, bitkiler konusunda ne kadar bilgi eksikliğimizi görmüş oluyoruz değil mi?, bundan sonra zararın neresinden dönersek kardır.
Kasımpatı kışa dayanıklı bir bitkidir, Kasım, Aralık gibi çiçeklenmeleri bittikten sonra toprak üstünden 5-6 cm. yüksekten buduyorum.

Daha kış başlamadan yeni sürgünlerini vermeye başlıyorlar, 4-5 cm. boyunda rahatlıkla karların altında kışı geçirebilirler, ilk baharla birlikte gelişmeye başlarlar.
Bir karış boya ulaştıklarında tepelerinden cimcikleyerek uç alınır hem daha fazla dallanırlar hem de hızla uzamalarını yavaşlatmış oluruz, yoksa alıp başını gidiyorlar, ben bir iki sefer almıştım daha derli toplu oluyorlar, uçlarından almadığım zamanlarda salkım saçak dağınık baş edilmez hale geliyorlar.
Bodurlarda ise şekil vermek istenirse o zaman şekil vererek uç alınır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolaygelsin

Eski 02-06-2015, 20:00   #2117
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sıklemen Tohumu

Kendi başlığında paylaştım ama sayfamda da paylaşmak istedim.

Bu sene ilk defa sıklemenim tohum kapsülleri oluşturmuştu, uzun zamandır
tohumların olgunlaşmalarını bekliyordum ve bu gün tesadüfen bir tane kapsül
kesesi açıldığını fark ettim, sonunda tohumlarla tanışmış oldum
fotoğrafladıktan sonra kapsülü dağıtmadan kopardım.

Tohumların ne zaman ekildiğini bilemediğim için 12 tohumu hemen ektim, geriye kalanları sonbaharda ekmeyi düşünüyorum, açılmayan 2 kapsül
daha var.
Ben genelde yeni tanıştığım tohumları ilk önce doğa olayını düşünerek bir kısmını hemen toprakla buluştururum, o yüzden 12 tanesini hemen ektim, doğada bir çiçek açar, tohum oluşturur ve olgunlaştıklarında yerlere saçılır sonra da yenileri çıkar.
Bakalım benim tohumlarım nasıl bir yol izleyecekler.

Name:  DSCF7170.jpg
Views: 510
Size:  56.1 KB

Kese ağzını açmış, oldukça bonkör
Name:  DSCF7171.jpg
Views: 499
Size:  35.1 KB

Ve tohumlarla tanışma zamanı,
Name:  DSCF7173.jpg
Views: 499
Size:  21.8 KB

Bir kapsülden tam 25 tohum,
Allah bereket versin.
Name:  DSCF7174.jpg
Views: 488
Size:  27.2 KB

Eski 03-06-2015, 20:14   #2118
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Çuha tohumu

Çuhaların tohumları yavaş yavaş olgunlaşmaya başladı.
Bu gün mavirenkli çuhanın tohum kesecikleri açıldığını görünce
koparıp aldım.

Name:  DSCF7204.jpg
Views: 450
Size:  47.4 KB

5 kesecikten çıkan tohumlar
ilk fırsatta şimdiden ekmeyi düşünüyorum.
Name:  DSCF7219.jpg
Views: 475
Size:  24.4 KB

Eski 03-06-2015, 20:32   #2119
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Ortancalarım yeni yeni açmaya başladılar.

Name:  DSCF7216.jpg
Views: 450
Size:  71.2 KB

Name:  DSCF7176.jpg
Views: 456
Size:  59.9 KB

Name:  DSCF7177.jpg
Views: 452
Size:  56.7 KB

Name:  DSCF7182.jpg
Views: 473
Size:  60.4 KB

Name:  DSCF7215.jpg
Views: 495
Size:  63.0 KB

Eski 03-06-2015, 20:49   #2120
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Karışık

Hazeranlar
Name:  DSCF7181.jpg
Views: 497
Size:  72.9 KB

Salkım saçak alisyumlar (Ballıcalar)
Name:  DSCF7201.jpg
Views: 493
Size:  74.6 KB

Aster, Keyfe keder açanlardan
Benim bildiğim Ağustos ayında açması gerekirken
bu mevsimi seçmiş, ya da ben yanılıyorum bilemedim
Name:  DSCF7203.jpg
Views: 452
Size:  34.5 KB

Arka planda roka tohumları, 2 kök ama her yeri istila ettiler
2-3 gün sonra sökülecekler ve tohumları alınacak.
Name:  DSCF7179.jpg
Views: 455
Size:  57.6 KB

Eski 03-06-2015, 21:00   #2121
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Turuncu amarylisler

Açmaya doyamadılar, biri solarken ikinci çiçek sapını çıkartıyorlar
nerede yer bulduysam dikmişim.
Bazıları otların içinden kendilerini göstermişler
Bahçede otları temizle temizle bitmiyor bu sene yetişemiyorum.

Name:  DSCF7188.jpg
Views: 458
Size:  53.4 KB

Name:  DSCF7189.jpg
Views: 456
Size:  66.1 KB

Name:  DSCF7196.jpg
Views: 443
Size:  70.6 KB

Name:  DSCF7197.jpg
Views: 468
Size:  60.4 KB

Name:  DSCF7198.jpg
Views: 469
Size:  57.4 KB

Eski 03-06-2015, 21:05   #2122
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Gülsüz bahçe olur mu? Tek tük te olsa gül güldür

Name:  DSCF7193.jpg
Views: 468
Size:  47.8 KB

Name:  DSCF7200.jpg
Size:  36.3 KB

Name:  DSCF7190.jpg
Views: 442
Size:  64.3 KB

Eski 03-06-2015, 21:08   #2123
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Latinlerim çiçeklenmeye başladılar artık.

Name:  DSCF7212.jpg
Views: 470
Size:  45.1 KB

Name:  DSCF7195.jpg
Views: 461
Size:  14.9 KB

Eski 03-06-2015, 21:11   #2124
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Zakkumlar güzelliklerini sergilemeye başladılar, bayılıyorum onların
bu güzelliklerine.

Name:  DSCF7186.jpg
Size:  70.8 KB

Name:  DSCF7187.jpg
Views: 487
Size:  71.8 KB

Eski 03-06-2015, 21:15   #2125
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Glayörlerde çiçek sapı görünmeye başladı.
Açmaya hazırlıklar başladı

Name:  DSCF7202.jpg
Views: 473
Size:  71.0 KB

Ve Canna
Name:  DSCF7217.jpg
Views: 530
Size:  73.7 KB

Ezan çiçekleri de açmaya başladılar.
Name:  DSCF7213.jpg
Views: 444
Size:  49.6 KB

Eski 03-06-2015, 21:27   #2126
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Emeğine sağlık sevgili Akçabardak..ben de çiçeklerim açıyor diye seviniyorum)) tek tük çiçeklerime..

Çiçekler sizinki gibi ihya etmeli..Gül mesajında bir sarı çiçek var çok sevdim ama Haseki mi Gül mü veya Papatya mı olduğunu bilemedim.

Hepsi çok güzel, Ballıcalar da mis gibi koktu harikalar ellerine sağlık canım...

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2015, 22:27   #2127
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Emeğine sağlık sevgili Akçabardak..ben de çiçeklerim açıyor diye seviniyorum)) tek tük çiçeklerime..

Çiçekler sizinki gibi ihya etmeli..Gül mesajında bir sarı çiçek var çok sevdim ama Haseki mi Gül mü veya Papatya mı olduğunu bilemedim.

Hepsi çok güzel, Ballıcalar da mis gibi koktu harikalar ellerine sağlık canım...
Sevgili asmalıtepe beğeniniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Gül mesajımdaki o sarı çiçek benim dert ortağım bodur yaz kasımpatım.

Dert ortağım diyorum çünkü o benden 15-20 yaş küçük 40 küsür sene biz hiç ayrılmadık, en sıkıntılı günlerimde o hep benim yanımdaydı, ben onunla dertlerimi paylaşırdım o beni anlardı ben de onu.

Beni dinledikçe güzelleşirdi beni mutlu ederdi ve hala da etmeye devam ediyor, biz biribirimizden hiç kopmadık.

Eski 03-06-2015, 22:43   #2128
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

sevgili akçabardak,bu güzelliklerin hangisini bir diğerinden ayırayım. hepsi çok güzel ellerine sağlık. ama ortancalar bir başka güzel veya bana öyle geliyor. şimdilerde ortancaya birden ilgi duyuverdim yeni gözdelerim diyorum.pazar günü eşimi ikna edersem bir tane daha istiyorum farklı bir renk bu arada bir gecelik gelini merak ettim.ne durumda inşallah yeşermiştir.senin latin çiçeklerini görünce geçen yıl açan latinlerim aklıma gelmişti bende hiç tohum almamıştım her yıl kendisi çıkıp açar ve tekrar tohumlarını toprağa bırakırdı. hiç zahmetsiz bahçeme renk katan bu güzel çiçekten mahrum kalınca birden içim cızzz ediverdi ama teyzemde latin çiçeği çok gider tohumundan alıp tekrar sahip olurum diye kendimi teselli ettim.sevgiler...

Düzenleyen münevver48 : 04-06-2015 saat 07:01
Eski 03-06-2015, 23:47   #2129
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak,bu güzelliklerin hangisini bir diğerinden ayırayım. hepsi çok güzel ellerine sağlık. ama ortancalar bir başka güzel **** bana öyle geliyor. şimdilerde ortancaya birden ilgi duyuverdim yeni gözdelerim diyorum.pazar günü eşimi ikna edersem bir tane daha istiyorum farklı bir renk bu arada bir gecelik gelini merak ettim.ne durumda inşallah yeşermiştir.senin latin çiçeklerini görünce geçen yıl açan latinlerim aklıma gelmişti bende hiç tohum almamıştım her yıl kendisi çıkıp açar ve tekrar tohumlarını toprağa bırakırdı. hiç zahmetsiz bahçeme renk katan bu güzel çiçekten mahrum kalınca birden içim cızzz ediverdi ama teyzemde latin çiçeği çok gider tohumundan alıp tekrar sahip olurum diye kendimi teselli ettim.sevgiler...
Sevgili münevver çok teşekkür ederim çok sağolasın.

Ortancalara ilgi duyulmayacak gibi değil ki, bu güzellikleri karşısında kim olsa kendini tututamaz, ben benim kileri çelikten yetiştirmiştim, şimdi ben de beyazına taktım kafayı, pazarda görüyorum bembeyaz pamuklar gibi almak istiyorum ama tekrar eski rengine döner mi diye tereddüt ediyorum. Yan komşum mavisini almıştı ertesi yıl pembeye döndü.

Latin çiçeklerimin tohumlarından biraz almıştım iyiki de almışım yerde kalanlar sonbaharda çimlenmişlerdi o kadar güzel olmuşlardı ki, neredeyse çiçek açmaya başlayacaklardı ki dondurucu soğuklrada hepsi dondu gitti.

Bunları sonradan ektim, bende kiler tek renk, açık sarısı var koyu kırmızısı var, açık sarısını garantiledik diyelim ama koyu kırmızısını da bulmam lazım

Birgecelik gelinim üzgünüm şimdiye kadar hiç bir yaşam belirtisi göstermedi, senin dediğini de yaptım biraz eşeleyip üzerinden eski toprağı alıp yeni toprak ilavesi yaptım ama nafile, hala kıyıp ta söküp atamıyorum belki bir ümit diye ama bilemiyorum sevgili arkadaşım.

Eski 03-06-2015, 23:55   #2130
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Sevgili Akçabardak bahçem küçük diyorsunuz,yok yok maşallah. Hep çok seviyorum ortancalarınız çok güzeller.asterler ağustostamı açıyor. Eyvah biz de eylülü bulurlar. Sonra da hemen kış gelir. o kadar uğraştım bari çiçeklendiklerini görüyüm. Hemen hemen her çiçekten tohum almanız ve yetiştirmeniz harika bir şey. Bizlere de örnek ve ilham oluyorsunuz. Teşekkürler sevgiler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025