![]() |
|
![]() |
#2101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak'ım; sevgili münevverin sayfa 18, 539 nolu mesajında babaannesinin gül şurubu yaptığı bir gül var ve senin gülüne çok benziyor. Yani bence ille de Isparta gülü olması gerekmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Açıklayıcı paylaşımlarınız en çok bana gerekli, çok teşekkür ediyorum kardeşim. Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık, sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Siteden de edindiğim bilgiler ve benim de bildiklerimi birleştirerek bilmeyenler için yardımcı olmayı bir borç olarak düşünüyorum, başta ben olmak üzere çok şeyler bildiğimi düşünürken, meğer benim bildiklerimin çoğunlukla yanlış olduğunu anladım, bir nebzecik te olsa yardımcı olduysam ne mutlu bana. Selamlar sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Ağaç Dostu
|
Amarylis Sonunda biz de açabildik ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu amarylisleri tohumdan yetiştirdiklerim bu sene ilk çiçeğini açtılar 3. senesendeler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Ağaç Dostu
|
Yaz boyu çiçekleri üzerinden hiç eksik olmayan benim dert ortağım sarı kasımpatım. ![]() Geçen sene hazeranlarım sadece tek renk açmışlardı bu sene kendiliğinden renk değiştirip pembeler de boy gösteriyorlar bir tek beyaz olan eksik, umarım seneye renk değişiminde beyaz da çıkar. ![]() Bu aster mevsimini şaşırmış sanırım, erkenden açası gelmiş ![]() üzeri tıkılım tıklım tomurcuk dolu, geçen sene Ağustos ayında başlamıştı açmaya ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Ağaç Dostu
|
Gaura Geçen sene iki çelik dikmiştim, ikisi de tuttu ikisi de çiçeklerini gösterdi fakat ne olduysa birisini kaybettim. Bu kalan gauram da az daha dondurucu soğuklarda dondan son anda kendini kurtardı. Baharda donmaya yüz tutan gövdeden küçücük bir filiz vererek büyüdü gelişti ve çiçek açmaya başladı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Ağaç Dostu
|
Gardenyam Biraz yaşlandı mı ne... yapraklar sarardı, karadı ve kuruyup bütün yapraklarını döktü, Demir sülfat ta verdim limo tuzu da vermeme rağmen çok kötülemişti. Şu sıralarda hem yapraklarını yeniliyor hem de tomurcuklanmaya başladı sanırım biraz budanması gerekecek ama ben ona kıyamıyorum ![]() ![]() ![]() Bunlar da yavruları Gardenyacıklarım geçen sene vermiş oldğuğ tohumdan çimlendirdim. http://www.agaclar.net/forum/1340090-post2042.htm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gardenya ahh! gardenya çok dertliyim bu konuda bir çiçek açtıramadım çiçeğinden de geçtim. biraz yeşerse çok mutlu olacağım. oysa gardenyayı ne heveslerle alıp diktim. sanırım yerini sevmedi bu yıl geçti seneye yer değişimi yapayım diyorum..biraz bilgilerini paylaşırmısın? nasıl bakım uyguluyorsun.sevgili arkadaşım, ben forumdaki ilgili başlıktaki bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum. yinede ters giden bir şey var. limon tuzu ilave ettiğim dinlenmiş su ve iki defa denir sülfat verdim. pek bir değişiklik yok sizin gardenyayı görünce birden içimi döküverdim sabah sabah. maşallah tohumlar yabana gitmemiş. inşallah büyüyüp çiçeklerini de görürsünüz. sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili münevver 48 beğeniniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Amaryllisten sadece 2 çeşidim var, kırmızısından şimdiye kadar hiç tohum alamadım, vermedi. Turuncusu ise maşallah tam tersine çok verimli her sene tohum veriyor, denemek için ekmiştim tohumlarından, zaten ben ekmesem de kendi döktüğü yerde çimleniyor, çok çabuk çoğalıyor, doğurgan bir tür... büyüdüler geliştiler bu sene de çiçeklendiler. Ben bu sene açmalarını beklemiyordum ama bolca keçi gübresinden koymuştuk diplerine. Kasım patım benim ilk edindiğim çiçektir yaklaşık 36-37 senedir beraberiz, beraber yürüdük biz bu yollarda onunla, o benim en sıkıntılı günlerimde hep yanımdaydı, ben ona derdimi anlatırdım, içimi dökerdim, o beni dinlerdi o yüzden benim dert ortağımdır münevverciğim. Gardenyaya gelince ona öyle çok fazla bakım yapmıyorum, eve ilk geldiğinden beri hep aynı yerde duruyor, doğuya bakan balkonda yaz kış güneş alıyor ama öğle saatlerinde yanacak şekilde direkt üzerine gelmiyor. Kışın yağan yağmur sularını biriktiriyorum bir müddet yağmur suyu veriyorum aklıma geldikçe demir sülfat karıştırıyorum suyuna, bir de yine aklıma geldikçe limon tuzu karıştırıyorum suyuna, onun dışında başka hiç bir şey vermiyorum, arada yapraklarına su püskürtüyorum bu kadar münevverciğim. Kışın biraz bozuluyor belki dışarıda kaldığı için, rüzgar fırtına hepsinden nasibini alıyor ondan mıdır nedeir yaprakları kuruyor ama baharda kendini yeniliyor, biraz da yaşlandı, çelikten denedim olmadı umarım minikleri büyütebilirim, biraz nazlı gelişiyorlar. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2014
|
Sayin akcabardak, forumlardan okuduklarim kadariyla kasimpatilari kisin acan cicekler diye biliyorum. Sizinkilerin masaallahi var. Kasimpatilarinizi tohumdan mi yetistirdiniz? Eger tohumdan yetistirdiyseniz, ne zaman ektiniz ve ne kadar sure ile cicekli kaliyorlar? Insan acemi hevesli olunca herseyi ogrenmek istiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın 622ali okuduklarınız doğrudur bir çoğu Kasım ayında açarlar fakat yazın açanları da var. Bendeki bodur kasımpatım bu mevsimde açmaya başlıyor son soğuklara kadar hep çiçek açar, solan çiçeklerini buduyorum yerine sürekli yeni tomurcuklar veriyor, hiç çiçeksiz kalmıyor. Tohumdan ekmedim, yukarıda belirttiğim gibi seneler evvel Bulgaristan'dan getirdiğim bir kök. O gün bu gün biz biribirimizden hiç kopmadık, sürekli yedekledim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene açanlar bu linkteki tohumlardan ekilme. Bundan sonra aklımda bulunsun tohumları toplarım. http://www.agaclar.net/forum/1173698-post506.htm Gardenya suda hiç denemedim, bu sene budama yaparsam kesinlikle denemeliyim, aslında benim gardenyamın kökünü açsam belki köklerden de ayırabilirim, köklerde çoğalma görüyorum ama korkuyorum tamamen kaybedersem diye. Demir sülfat 1 litre suya silme 1 çay kaşığı koyuyorum, limon tuzu 1 litre suya 1-2 beyaz leblebi büyüklüğnde olacak şekilde koyuyorum arkadaşım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili Akçabardak amaryllislerin bahçede yetişmesi ne güzel ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili aleydi bence de iyi ki üye olmuşsunuz, bitkiler konusunda ne kadar bilgi eksikliğimizi görmüş oluyoruz değil mi?, bundan sonra zararın neresinden dönersek kardır. Kasımpatı kışa dayanıklı bir bitkidir, Kasım, Aralık gibi çiçeklenmeleri bittikten sonra toprak üstünden 5-6 cm. yüksekten buduyorum. Daha kış başlamadan yeni sürgünlerini vermeye başlıyorlar, 4-5 cm. boyunda rahatlıkla karların altında kışı geçirebilirler, ilk baharla birlikte gelişmeye başlarlar. Bir karış boya ulaştıklarında tepelerinden cimcikleyerek uç alınır hem daha fazla dallanırlar hem de hızla uzamalarını yavaşlatmış oluruz, yoksa alıp başını gidiyorlar, ben bir iki sefer almıştım daha derli toplu oluyorlar, uçlarından almadığım zamanlarda salkım saçak dağınık baş edilmez hale geliyorlar. Bodurlarda ise şekil vermek istenirse o zaman şekil vererek uç alınır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolaygelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Ağaç Dostu
|
Sıklemen Tohumu Kendi başlığında paylaştım ama sayfamda da paylaşmak istedim. Bu sene ilk defa sıklemenim tohum kapsülleri oluşturmuştu, uzun zamandır tohumların olgunlaşmalarını bekliyordum ve bu gün tesadüfen bir tane kapsül kesesi açıldığını fark ettim, sonunda tohumlarla tanışmış oldum ![]() fotoğrafladıktan sonra kapsülü dağıtmadan kopardım. Tohumların ne zaman ekildiğini bilemediğim için 12 tohumu hemen ektim, geriye kalanları sonbaharda ekmeyi düşünüyorum, açılmayan 2 kapsül daha var. Ben genelde yeni tanıştığım tohumları ilk önce doğa olayını düşünerek bir kısmını hemen toprakla buluştururum, o yüzden 12 tanesini hemen ektim, doğada bir çiçek açar, tohum oluşturur ve olgunlaştıklarında yerlere saçılır sonra da yenileri çıkar. Bakalım benim tohumlarım nasıl bir yol izleyecekler. ![]() Kese ağzını açmış, oldukça bonkör ![]() ![]() Ve tohumlarla tanışma zamanı, ![]() Bir kapsülden tam 25 tohum, Allah bereket versin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Ağaç Dostu
|
Çuha tohumu Çuhaların tohumları yavaş yavaş olgunlaşmaya başladı. Bu gün mavirenkli çuhanın tohum kesecikleri açıldığını görünce koparıp aldım. ![]() 5 kesecikten çıkan tohumlar ilk fırsatta şimdiden ekmeyi düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalarım yeni yeni açmaya başladılar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Ağaç Dostu
|
Karışık Hazeranlar ![]() Salkım saçak alisyumlar (Ballıcalar) ![]() Aster, Keyfe keder açanlardan Benim bildiğim Ağustos ayında açması gerekirken bu mevsimi seçmiş, ya da ben yanılıyorum bilemedim ![]() Arka planda roka tohumları, 2 kök ama her yeri istila ettiler 2-3 gün sonra sökülecekler ve tohumları alınacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu amarylisler Açmaya doyamadılar, biri solarken ikinci çiçek sapını çıkartıyorlar nerede yer bulduysam dikmişim. Bazıları otların içinden kendilerini göstermişler ![]() Bahçede otları temizle temizle bitmiyor bu sene yetişemiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Ağaç Dostu
|
Gülsüz bahçe olur mu? Tek tük te olsa gül güldür ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Ağaç Dostu
|
Latinlerim çiçeklenmeye başladılar artık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Ağaç Dostu
|
Zakkumlar güzelliklerini sergilemeye başladılar, bayılıyorum onların bu güzelliklerine. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Ağaç Dostu
|
Glayörlerde çiçek sapı görünmeye başladı. Açmaya hazırlıklar başladı ![]() Ve Canna ![]() Ezan çiçekleri de açmaya başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Emeğine sağlık sevgili Akçabardak..ben de çiçeklerim açıyor diye seviniyorum)) tek tük çiçeklerime.. Çiçekler sizinki gibi ihya etmeli..Gül mesajında bir sarı çiçek var çok sevdim ama Haseki mi Gül mü veya Papatya mı olduğunu bilemedim. Hepsi çok güzel, Ballıcalar da mis gibi koktu harikalar ellerine sağlık canım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gül mesajımdaki o sarı çiçek benim dert ortağım bodur yaz kasımpatım. Dert ortağım diyorum çünkü o benden 15-20 yaş küçük 40 küsür sene biz hiç ayrılmadık, en sıkıntılı günlerimde o hep benim yanımdaydı, ben onunla dertlerimi paylaşırdım o beni anlardı ben de onu. Beni dinledikçe güzelleşirdi beni mutlu ederdi ve hala da etmeye devam ediyor, biz biribirimizden hiç kopmadık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen münevver48 : 04-06-2015 saat 07:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ortancalara ilgi duyulmayacak gibi değil ki, bu güzellikleri karşısında kim olsa kendini tututamaz, ben benim kileri çelikten yetiştirmiştim, şimdi ben de beyazına taktım kafayı, pazarda görüyorum bembeyaz pamuklar gibi almak istiyorum ama tekrar eski rengine döner mi diye tereddüt ediyorum. Yan komşum mavisini almıştı ertesi yıl pembeye döndü. Latin çiçeklerimin tohumlarından biraz almıştım iyiki de almışım yerde kalanlar sonbaharda çimlenmişlerdi o kadar güzel olmuşlardı ki, neredeyse çiçek açmaya başlayacaklardı ki dondurucu soğuklrada hepsi dondu gitti. Bunları sonradan ektim, bende kiler tek renk, açık sarısı var koyu kırmızısı var, açık sarısını garantiledik diyelim ![]() ![]() Birgecelik gelinim üzgünüm şimdiye kadar hiç bir yaşam belirtisi göstermedi, senin dediğini de yaptım biraz eşeleyip üzerinden eski toprağı alıp yeni toprak ilavesi yaptım ama nafile, hala kıyıp ta söküp atamıyorum belki bir ümit diye ama bilemiyorum sevgili arkadaşım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili Akçabardak bahçem küçük diyorsunuz,yok yok maşallah. Hep çok seviyorum ortancalarınız çok güzeller.asterler ağustostamı açıyor. Eyvah biz de eylülü bulurlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|