View Single Post
Eski 26-05-2015, 08:01   #2109
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili akçabardak, maşallah amarylisler çok güzeller. tohumdan yetişmesine rağmen üçüncü yılda çiçek açmaları çok uzun olmamış. benim soğandan diktiklerim iki yıldır gözüne bakıyorum daha tık yok. bende mi tohumdan eksem acaba soğanlıları gerçekten tohumdan üretmek sabır gerektiriyor. kasımpatınıza desem bayıldım. saki kasım ayındayız gibi geldi bana yoksa yazı görmeden sonbahar mı geldi diyeşaşkınlığımı yanında açan hazeranların gülücüklerini görünce kendime geldim. hele pembesi çok yakışmış bahçene hepsi birbirleriyle uyum içindeler.

Gardenya ahh! gardenya çok dertliyim bu konuda bir çiçek açtıramadım çiçeğinden de geçtim. biraz yeşerse çok mutlu olacağım. oysa gardenyayı ne heveslerle alıp diktim. sanırım yerini sevmedi bu yıl geçti seneye yer değişimi yapayım diyorum..biraz bilgilerini paylaşırmısın? nasıl bakım uyguluyorsun.sevgili arkadaşım, ben forumdaki ilgili başlıktaki bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum. yinede ters giden bir şey var. limon tuzu ilave ettiğim dinlenmiş su ve iki defa denir sülfat verdim. pek bir değişiklik yok sizin gardenyayı görünce birden içimi döküverdim sabah sabah. maşallah tohumlar yabana gitmemiş. inşallah büyüyüp çiçeklerini de görürsünüz. sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön