Sevgili münevver 48 beğeniniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Amaryllisten sadece 2 çeşidim var, kırmızısından şimdiye kadar hiç tohum alamadım, vermedi. Turuncusu ise maşallah tam tersine çok verimli her sene tohum veriyor, denemek için ekmiştim tohumlarından, zaten ben ekmesem de kendi döktüğü yerde çimleniyor, çok çabuk çoğalıyor, doğurgan bir tür... büyüdüler geliştiler bu sene de çiçeklendiler.
Ben bu sene açmalarını beklemiyordum ama bolca keçi gübresinden koymuştuk diplerine.
Kasım patım benim ilk edindiğim çiçektir yaklaşık 36-37 senedir beraberiz, beraber yürüdük biz bu yollarda onunla, o benim en sıkıntılı günlerimde hep yanımdaydı, ben ona derdimi anlatırdım, içimi dökerdim, o beni dinlerdi o yüzden benim dert ortağımdır münevverciğim.
Gardenyaya gelince ona öyle çok fazla bakım yapmıyorum, eve ilk geldiğinden beri hep aynı yerde duruyor, doğuya bakan balkonda yaz kış güneş alıyor ama öğle saatlerinde yanacak şekilde direkt üzerine gelmiyor.
Kışın yağan yağmur sularını biriktiriyorum bir müddet yağmur suyu veriyorum aklıma geldikçe demir sülfat karıştırıyorum suyuna, bir de yine aklıma geldikçe limon tuzu karıştırıyorum suyuna, onun dışında başka hiç bir şey vermiyorum, arada yapraklarına su püskürtüyorum bu kadar münevverciğim.
Kışın biraz bozuluyor belki dışarıda kaldığı için, rüzgar fırtına hepsinden nasibini alıyor ondan mıdır nedeir yaprakları kuruyor ama baharda kendini yeniliyor, biraz da yaşlandı, çelikten denedim olmadı umarım minikleri büyütebilirim, biraz nazlı gelişiyorlar. Sevgiler
|