agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-09-2015, 10:59   #1
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Ablacım galiba ben tomurcukları takip edememişim, cosmosların arasındaydı. Açıp baktığımda çiçekli görünce, hep aynı çiçek sanmışım.Şimdi farkettim onlarca tomurcuk yapmış.

Eklenti 573434

Eklenti 573435

Eklenti 573436
Aleydiciğim, gerçekten senin kisi bendekinden farklı bir türmüş yaprakları da çiçekleri de çok farklıymış. İyi ki kozmosları aralayıp baktın, bu görünen tomurcuklar eğer şu anda oluşanlarsa yeniden çiçeklerini görmek nasip olacak ve kokusu olup olmadığını da takip edersin rahatlıkla, çiçek yapısı aynı tek sap üzerinde sıralanmış, inşallah kokusu da vardır, olmasa bile güzelliği yeter. Üçü de aynı türden mi yoksa ayrı ayrı türlerden mi almıştın?. Sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2015, 11:36   #2
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Aleydiciğim, gerçekten senin kisi bendekinden farklı bir türmüş yaprakları da çiçekleri de çok farklıymış. İyi ki kozmosları aralayıp baktın, bu görünen tomurcuklar eğer şu anda oluşanlarsa yeniden çiçeklerini görmek nasip olacak ve kokusu olup olmadığını da takip edersin rahatlıkla, çiçek yapısı aynı tek sap üzerinde sıralanmış, inşallah kokusu da vardır, olmasa bile güzelliği yeter. Üçü de aynı türden mi yoksa ayrı ayrı türlerden mi almıştın?. Sevgiler.
Şimdi çıkıp bakayım dedim. Bir tanesini buldum. İkisi aynı tür sanıyordum, diğerinde sanki beyazlıklar yok gibi. üçüncü olan mavi yeşil tonunda. Cosmoslardan görmek mümkün olmuyor orman gibi olmuş.

Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2015, 16:00   #3
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Şimdi çıkıp bakayım dedim. Bir tanesini buldum. İkisi aynı tür sanıyordum, diğerinde sanki beyazlıklar yok gibi. üçüncü olan mavi yeşil tonunda. Cosmoslardan görmek mümkün olmuyor orman gibi olmuş.

Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle.
Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş.

Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar,
bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım
hala üzeride tomurcuklar çiçekler var.

Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar,
sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz,
kalan kökleri toprakta çürür gider.

Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım.

Bu beyazıma kıyamadım söküp atmaya
Name:  DSCF7852.jpg
Views: 625
Size:  23.5 KB

Bu şekilde kurumuş, kahve rengini almış olması gerekiyor
hem sapları hem tohumları.
Name:  DSCF7850.jpg
Views: 641
Size:  25.1 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2015, 17:30   #4
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
[QUOTE=akçabardak;1405466]Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş.

Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar,
bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım
hala üzeride tomurcuklar çiçekler var.

Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar,
sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz,
kalan kökleri toprakta çürür gider.

Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım.

ELişi ,yemek , tohum konusunda da çok maharetlisiniz.Çok teşekkür ederim zahmet oldu ablacım. İlk topladıklarımı atayım o zaman. Henüz tam kurumamışlardı. Evet sökmeye kalksam zarar verir. En iyisi köklerinden kesmek. Sevgilerimle.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025