![]() |
|
![]() |
#1321 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Alıntı:
![]() syn akçabardak, tepelerini kesmiştim, bu kesilmiş halleri, güneş iyi alıyorda fazla suladım galiba ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
Bazılarında yaprak uçlarında sararma var galiba, güneş fazla mı geliyor üstlerine? İyice büyüyüp gövdeleri kalınlaştığında güneş zarar vermiyor ama küçükken ben de bir kaç fideyi ne olduğunu anlayamadan yaktım, hem de şubat-mart güneşinde ![]() Petunyanın rengi en sevdiklerimden, yeni çıkan koyu rengi de çok güzel görünüyor. Böyle renk değişimleri bu tarz iki renk petunyalarda normal, size sebepleri anlatırdım ama çok teknik bilgiler vermeden açıklamam zor ![]() Çan çiçeğiniz hangi türü acaba? Yaprakları çok değişikmiş. Balon çiçekleriniz ne yapıyorlar bu arada? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
şimdi yerini değiştirdim sanki daha bir canlandılar, az da olsa inşallah çiçeğini görürüm. Çan çiçeğimin türünü bilmiyorum, nasıl öğreneceğim hiç bir fikrim yok ancak konu başlığında sormam gerekecek ama çiçeği olmadan netice alabirmiyim onu da bilemiyorum. Ben bu sayfada ki çan çiçeğine çok benzettim, sizce olabilir mi? ![]() Campanula Sarastro olarak geçiyor http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...mkilerimiz-sal Balon çiçeklerim gayet iyi durumdalar, biraz araştırma yaptım evet yumruluymuşlar, kışa da dayanıklıymışlar. Çarşamba günü semt pazarımız kuruluyor gittiğimde bakayım bulabilirsem sizin için alabilirim eğer siz isterseniz, olmazsa bendekilerin tohumlarını beklemek zorundayız, önce açan çiçekleri tohum yapacak gibi duruyor sürekli takip ediyorum. Son durumları böyle; ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Ağaç Dostu
|
Pazar sabahı kalktığımda hava kapalı ve yağmur çiseliyordu, bütün bitkilerimin üzerleri ve arabanın üstü hep çamur olmuş sanki gökten çamur yağmış, güllerin yapraklarına su tutuyorm ama lekeler gitmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Ağaç Dostu
|
Canna geçen sene tek köktü, bu sene iki kök oldu birinde tomurcuk var diğerinde yok, şimdilik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Ağaç Dostu
|
Glayörlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Ağaç Dostu
|
Bayılıyorum bu zakkuma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Ağaç Dostu
|
Zinnialarım açmaya başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Ağaç Dostu
|
Kalaların tohum keseleri Bunların her biri birer kala fidesi olacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Ağaç Dostu
|
Zıpçıktı Pazar günkü ![]() Pazartesş günkü ![]() Ve bu günkü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Maşallah..... Sabah sabah iyi geldi bahçenizi gezmek.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim, düşünmeniz yeter ![]() ![]() ![]() Sizin çan çiçeği Campanula sarastro'ya benziyor fakat sizinkinin yaprak uçları daha yuvarlak geliyor. Çiçek olmadan türünü bulmak zor olacak ama belki bir bilen çıkar. Ortancalar, zıpçıktılar, glayöller yine muhteşem! Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
sevgili akçabardak. bahçeniz iyice coşmuş emeğinize sağlık. gloyöl leriniz çok güzel açmışlar bendekiler iki hafta önceki hali tomurcuğu yoktu inşallah tomurcuklanma başlamıştır. ortancalara ne diyeyim kıskandım doğrusu hep boyluca kocaman ortanca öbeklerim olsun istedim ama bizdekiler yerden uzaklaşmaya korkuyorlar. daha diplerine ne dökmem gerekiyor ne bulursam veriyorum ama nafle. sizlerde görmekte güzel nazarlardan uzak olsunlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl derseniz, sizin oralarda bulamadığınız için yardımcı olmak istedim. Mantolama işi kolay gelsin bir kaç gün idare edeceksiniz çiçekleri bir içeri bir dışarı taşımakla size de kolay gelsin. Benim çan çiçeğimin türü artık çiçeğini görmek kısmet olursa o zaman anlaşılır, bir yıl daha bekleyip göreceğiz inşallah. Esen kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili efeege, bahçelerin en güzel çiçeklenme dönemi şu anda, sıcaklar arttıkça tadı kaçmaya başlayacak. Ortancalara sudan başka hiç bir şey vermiyorum, kendi hallerindeler. Gölge olduğu için hallerinden pek memnunlar, sanırım gölgeyi daha çok seviyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Ağaç Dostu
|
az da olsa hiç güneş almıyorlarmı. benimkiler çok az ilkindi güneşi alıyorlar. bir veya bir buçuk saat kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kırmızı olanlar tam balkonumun önunde batıya doğru baktıklarından çoğunlukla güneşteler, hallerinden hiç memnun değiller, geçen sene biraz gübre ve yaprak gübresi zoruyla çok güzel açmışlardı, bu sene ilgilenemedim o yüzden mızmızlar, yaprakları sarardı. Bu sene biraz rahatsızım safra kesemde taş çıktı onun sancısından bahçeyle pek ilgilenemiyorum o yüzden eşim ilgilenmeye çalışıyor ama o da pek bahçe işlerinden anlamıyor, büyük bir ihtimal önümüzde ki hafta ameliyat olacağım, artık sağ salim kalırsam seneye kısmetse daha iyi ilgilenirim diye düşünüyorum. Senin için şimdi görüntüledim, şu anda güneşteler ve güneş batasıya kadar güneş alıyorlar. Fotoğrafa dikkatli bakarsan arka planda fotoğrafın üst tarafına doğru diğerleri görünüyorlar tamamen gölgedeler. ![]() Gariplerim kel kel, gelişemediler benim yüzümden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Ağaç Dostu
|
Acem lalesi adını daha yeni öğrendim, tohumlarını geçen sene Bulgaristan'dan getirmiştim, bir bulgar arkadaşımın ziyaretine gitmiştik bahçesinde sarı sarı açmışlardı tohumundan istedim adını da Boyanka çiçeği demiştim daha önceki sayfalarımda Şubat ayında ekmiştim tohumlarını çok zor çimlendiler bir sürü tohum ekmiştim ama sadece 3 tanesi çimlendi ![]() Sabırsızlıkla çiçeklenmelerini bekliyorum. Bunlar da Zengarden'dan aldığım tohumlardan çimlenen siparişi verirken acem lalesi diyordu Meğer sen çimlendikten sonra anladım ki her ikisi de aynı çiçekmiş. Yani Boyanka oldu Acem lalesi ne tesadüf ![]() Yeni ekildiklerinden daha minik minik, bakalım bunlar ne renk açacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Ağaç Dostu
|
cevabın ilgin için sağolasın sevgili akçabardak. ortanca için merakımı attımgün ışığı biraz görsemi yiy tam gölgemi iyi kararsızdım. ayrıca geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. çevremde bu rahatsızlığı yaşayanlardan biliyorum ağrısı berbat çekilmez oluyor. üşütüp yorulmaya gelmiyor. lazerle kırdırma şansı yokmu. inşallah kolaylıkla en kısa zamanda atlatıp iyileşirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ameliyatım açık olacak, kalp yetmezliği, tansiyon şeker olduğu için doktor açık ameliyat yapacağım dedi. Gerçekten son zamanlarda çok ızdırap vermeye başladı dediğin gibi yorgunluğa gelmiyor, ev işlerinde bile zorlanmaya başladım, allahtan hayırlısı ne diyeyim. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Düzenleyen akçabardak : 13-06-2014 saat 19:39 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak geçmiş olsun, dediğin gibi Allah'tan hayrlısı inşallah ameliyatını ol iyileş ve rahatla. Hep birlikte dua edip iyi haberlerini bekliyoruz inşallah. Ortancaların benim de dikkatimi çekti tam sorayım diye düşünürken sevgili efeege sormuş. Benim 2 yerde; biri sabah güneşi alıyor, biri de daha öğleden sonraki güneşe maruz kalıyor. Ben de diyorum 2 senedir aynılar büyümüyorlar demek ki iyice gölge istiyorlarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Ağaç Dostu
|
Çok geçmiş olsun, tez zamanda atlatırsınız inşallah. Acil şifalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Rabbim acil şifalar versin syn akçabardak, çok geçmişolsun şimdiden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Ablacım kandilini kutlamak için gelmiştim sayfana rahatsız olduğunu öğrendim çok geçmiş olsun Rabbim bu güzel gün vesilesiyle Şafi ismiyle tecelli etsin inşallah.. Hayırlı kandiller dualarımdasın inşallah ablacım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak, şimdi öğrendim,( pek nete giremiyorum bu aralar hemen bakıp çıkıyorum, pek yazma fırsatım olmuyor) Rabbimin izniyle çabucak iyileşirsin inşallah. Ama açık ameliyat daha zor olmazmı, kesi daha çok olduğu için iyileşmesi daha uzun sürüyor, öyle derler genelde ama, annemde olmuştu bikaç sene önce kapalı olmuştu, Allah yardımcın olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ortancalar için de sevgili efeegeye yazdığım gibi, çevremdeki ortancalara da bakıyorum gerçekten gölgede olanlar daha canlı canlılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Ağaç Dostu
|
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili -Esin- |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |