Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Sevgili -Esin- kuş gözü çiçeğim sabah 2-3 saat direkt güneş alıyordu benim de dikkatimi çekti hatta 3-4 kök yanıp kurudu,
şimdi yerini değiştirdim sanki daha bir canlandılar, az da olsa inşallah çiçeğini görürüm.
Çan çiçeğimin türünü bilmiyorum, nasıl öğreneceğim hiç bir fikrim yok ancak konu başlığında sormam gerekecek
ama çiçeği olmadan netice alabirmiyim onu da bilemiyorum.
Ben bu sayfada ki çan çiçeğine çok benzettim, sizce olabilir mi?
Eklenti 500898
Campanula Sarastro olarak geçiyor
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...mkilerimiz-sal
Balon çiçeklerim gayet iyi durumdalar, biraz araştırma yaptım evet yumruluymuşlar, kışa da dayanıklıymışlar.
Çarşamba günü semt pazarımız kuruluyor gittiğimde bakayım bulabilirsem sizin için alabilirim eğer siz isterseniz,
olmazsa bendekilerin tohumlarını beklemek zorundayız, önce açan çiçekleri tohum yapacak gibi duruyor sürekli takip ediyorum.
Son durumları böyle;
Eklenti 500901
|
Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim, düşünmeniz yeter

Size çok zahmet vermek istemem. Bir de bizim apartmanın dış cephe mantolaması yapılıyor şu an, tüm bitkileri içeri almak zorunda kaldım. Güneş görsünler diye her gün içeri dışarı taşıyıp duruyorum.

Balonlar da güneşsizlik stresi yaşamasın. Bakalım belki bu arada bir çiçekçiye balon getirmesini söylemiştim, o getirebilir. Olmazsa yine konuşuruz. Çok çok teşekkür ederim.
Sizin çan çiçeği Campanula sarastro'ya benziyor fakat sizinkinin yaprak uçları daha yuvarlak geliyor. Çiçek olmadan türünü bulmak zor olacak ama belki bir bilen çıkar.
Ortancalar, zıpçıktılar, glayöller yine muhteşem!
Sevgiler...