View Single Post
Eski 09-06-2014, 18:04   #1323
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Bu evrede yavaş gelişiyorlar sevgili akçabardak fakat boyları bunun iki katına çıktığında birden atağa kalkıp hızlı gelişme sürece başlıyor. Ben çiçeğini göreceğinizi düşünüyorum, benim ocak sonunda ekilenler nisan sonunda açmaya başladı. Yani 3 ayda çiçeklendiler, sizinkiler de yaz sonuna doğru açmaya başlarlar.
Bazılarında yaprak uçlarında sararma var galiba, güneş fazla mı geliyor üstlerine? İyice büyüyüp gövdeleri kalınlaştığında güneş zarar vermiyor ama küçükken ben de bir kaç fideyi ne olduğunu anlayamadan yaktım, hem de şubat-mart güneşinde

Petunyanın rengi en sevdiklerimden, yeni çıkan koyu rengi de çok güzel görünüyor. Böyle renk değişimleri bu tarz iki renk petunyalarda normal, size sebepleri anlatırdım ama çok teknik bilgiler vermeden açıklamam zor Bazı genler zaman içinde daha baskınlaşabiliyor diyeyim. Mor rengi oluşturan gen koyu renkli bitkide daha çok çalışmaya başlamış.

Çan çiçeğiniz hangi türü acaba? Yaprakları çok değişikmiş. Balon çiçekleriniz ne yapıyorlar bu arada? Onların yumrulu olduğunu biliyor muydunuz? Üstten yaprakları ölürse de aman diyeyim atmayın, yumrudan yine çıkıyorlar. Ben burda balon çiçeğini çok arıyorum ama kimse adını bile duymamış. En son orada bulacağımdan umutlu olduğum bir çiçekçiye gittim, 30 yıllık çiçekçiyim balon çiçeği diye bir çiçek duymadım dedi bana Hep aynı çiçekleri getirip satarsanız öyle olması normal dedim ama içimden tabi
Sevgili -Esin- kuş gözü çiçeğim sabah 2-3 saat direkt güneş alıyordu benim de dikkatimi çekti hatta 3-4 kök yanıp kurudu,
şimdi yerini değiştirdim sanki daha bir canlandılar, az da olsa inşallah çiçeğini görürüm.

Çan çiçeğimin türünü bilmiyorum, nasıl öğreneceğim hiç bir fikrim yok ancak konu başlığında sormam gerekecek
ama çiçeği olmadan netice alabirmiyim onu da bilemiyorum.

Ben bu sayfada ki çan çiçeğine çok benzettim, sizce olabilir mi?

Name:  P1290962.jpg
Views: 624
Size:  65.3 KB
Campanula Sarastro olarak geçiyor

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...mkilerimiz-sal

Balon çiçeklerim gayet iyi durumdalar, biraz araştırma yaptım evet yumruluymuşlar, kışa da dayanıklıymışlar.
Çarşamba günü semt pazarımız kuruluyor gittiğimde bakayım bulabilirsem sizin için alabilirim eğer siz isterseniz,
olmazsa bendekilerin tohumlarını beklemek zorundayız, önce açan çiçekleri tohum yapacak gibi duruyor sürekli takip ediyorum.

Son durumları böyle;
Name:  DSCF5019.jpg
Views: 596
Size:  36.0 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön