View Single Post
Eski 09-06-2014, 11:34   #1322
-Esin-
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Gilla- kuş gözü (çikolata kokulu)

Sevgili -Esin- bunlar büyüyüp sizin kiler gibi çiçek açar mı acaba? yani sizin kiler kadar beklemiyorum ama
tohumunu alabileceğim kadar çiçeğini görsem yeter.
Bu evrede yavaş gelişiyorlar sevgili akçabardak fakat boyları bunun iki katına çıktığında birden atağa kalkıp hızlı gelişme sürece başlıyor. Ben çiçeğini göreceğinizi düşünüyorum, benim ocak sonunda ekilenler nisan sonunda açmaya başladı. Yani 3 ayda çiçeklendiler, sizinkiler de yaz sonuna doğru açmaya başlarlar.
Bazılarında yaprak uçlarında sararma var galiba, güneş fazla mı geliyor üstlerine? İyice büyüyüp gövdeleri kalınlaştığında güneş zarar vermiyor ama küçükken ben de bir kaç fideyi ne olduğunu anlayamadan yaktım, hem de şubat-mart güneşinde

Petunyanın rengi en sevdiklerimden, yeni çıkan koyu rengi de çok güzel görünüyor. Böyle renk değişimleri bu tarz iki renk petunyalarda normal, size sebepleri anlatırdım ama çok teknik bilgiler vermeden açıklamam zor Bazı genler zaman içinde daha baskınlaşabiliyor diyeyim. Mor rengi oluşturan gen koyu renkli bitkide daha çok çalışmaya başlamış.

Çan çiçeğiniz hangi türü acaba? Yaprakları çok değişikmiş. Balon çiçekleriniz ne yapıyorlar bu arada? Onların yumrulu olduğunu biliyor muydunuz? Üstten yaprakları ölürse de aman diyeyim atmayın, yumrudan yine çıkıyorlar. Ben burda balon çiçeğini çok arıyorum ama kimse adını bile duymamış. En son orada bulacağımdan umutlu olduğum bir çiçekçiye gittim, 30 yıllık çiçekçiyim balon çiçeği diye bir çiçek duymadım dedi bana Hep aynı çiçekleri getirip satarsanız öyle olması normal dedim ama içimden tabi

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön