agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni16644Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-11-2012, 09:00   #1
Ağaç Dostu

FKY100's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
İnşallah Sn FKY100
Elbetde.Geçen yıl bu zaman bahçeyi henüz açmamışdım.Günler ne çabuk gelip geçiyor.Farkına varamıyorsun.Sanalda olsa çok yakın arkadaşlıkların dostlukların
olurken hayal gibi rumuzlarla bir birinle dost oluyorsun.Dost kazanırken düşmanda kazanıyorsun.Neden oluyor nasıl oluyor ?Haberin olmadan hiç tanımadığın bilmediğin insanlara ağır laflar edip yazarken, ağır laflarda edilerek yazıyorlar okuyorsun.
Sanal alemde öyle oluyorki en yakının yanında bu kadar kalıp onunla bu kadar vakit geçiremiyorsun.
Sanal diyorsun ama bazan seviniyor,bazanda çok üzülüyorsun.Karşında kimse yok,tanımıyorsun ama üzülüyorsun.
Şu anda benim sana kırk yıllık tanıdığım sanarak yazdığım gibi.
Netiçe boş durmamak vakit geçirmek vs.v.s başkalarına veremediğin sevgiyi bitkilere veriyor.Başkalarından alamadığın sevgiyi bitkilerden alıyorsun.Ve onsuz yapamıyorsun.
İşte 2013 Hazırlıkları.Düşünceleri.Projeleri,ve uygulamaları.En sevdiğin insan için bunları pek düşünmüyorsun.
Uzunca bir cevap oldu kusura bakma.
Saygılar

Günaydın sayın hk50

Anladığım kadarıyla sizi çok üzmüşler. Bazı yazılar okuyorum ama konunun ne olduğunu anlayamadığım için sadece okumakla kalmıştım. Bu anlattığınız sadece sanal ortamda değil ki hayatın her yerinde karşınıza çıkabiliyor. Bizler de şu anda iş ortamının stresi ile cebelleşiyoruz. İşin yükü değil , tamamen insanların birbirine tahammülsüzlüğü. Ben eskiden çiçek yetiştiren büyükleri pek anlamazdım. Sanırım şimdi anlıyorum onları, insanların veremediğini demekki bitkiler, hayvanlar veriyormuş insana.... ama o yaşa kadar anlayamıyorsunuz, illaha tecrübe etmeniz gerekiyor.

Hani derler ya "ağaçtan düşeni ancak ağaçtan düşen anlar " onun gibi insan kendisi tecrübe etmeyince başkasını anlayamıyor.

Canınızı sıkmayın ve emeğinizi hakedenlere verin.

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 12:04   #2
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 Mesajı Göster
Günaydın sayın hk50

Anladığım kadarıyla sizi çok üzmüşler. Bazı yazılar okuyorum ama konunun ne olduğunu anlayamadığım için sadece okumakla kalmıştım. Bu anlattığınız sadece sanal ortamda değil ki hayatın her yerinde karşınıza çıkabiliyor. Bizler de şu anda iş ortamının stresi ile cebelleşiyoruz. İşin yükü değil , tamamen insanların birbirine tahammülsüzlüğü. Ben eskiden çiçek yetiştiren büyükleri pek anlamazdım. Sanırım şimdi anlıyorum onları, insanların veremediğini demekki bitkiler, hayvanlar veriyormuş insana.... ama o yaşa kadar anlayamıyorsunuz, illaha tecrübe etmeniz gerekiyor.

Hani derler ya "ağaçtan düşeni ancak ağaçtan düşen anlar " onun gibi insan kendisi tecrübe etmeyince başkasını anlayamıyor.

Canınızı sıkmayın ve emeğinizi hakedenlere verin.

Sn FKY100,
En iyi dost bence bitki ve Hayvanlardır diyoruz ama onlar içerisindede vardır.
Örneğin Ceviz.Faydalı olduğu kadar zararlıdırda.Ceviz Gölgesinde canlı barındarmaz.Bitki yetişmesini istemez .Kedileri ne kadar beslersen besle mutlaka çalar.Ata ne kadar kötülük edersen et,Rafan gider binicisini düşürmez.
Teferruat çok .
Saygılar.

Düzenleyen hk50 : 30-11-2012 saat 13:38
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 01:41   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Örneğin Ceviz.Faydalı olduğu kadar zararlıdırda.Ceviz Gölgesinde canlı barındarmaz.Bitki yetişmesini istemez .
Sayın hk50

Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı Anadolu'da bilinen bir gerçektir. Ancak nedeni ve sebepleri konusunda her yörede farklı bir dillendirme ile karşılaşıyoruz.

Sizin yörenizde, bunun açıklaması, izahı ya da gerekçesi olarak ne biliniyor veya söyleniyor?

Saygılarımla

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 17:02   #4
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Sayın hk50

Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı Anadolu'da bilinen bir gerçektir. Ancak nedeni ve sebepleri konusunda her yörede farklı bir dillendirme ile karşılaşıyoruz.

Sizin yörenizde, bunun açıklaması, izahı ya da gerekçesi olarak ne biliniyor veya söyleniyor?

Saygılarımla

Sn s.serdar
Ceviz hakkındaki rivayetleri veya hurefelerin nedeni ve sebebleri hakkında doğrudürüst bilği veren yaşlıların ya kulağı duymuyor,veya ölmüş.Gençler ise ekmek parası peşinde cevizin özelliklerini olumlu olumsuzluklarını ne yapsın? Onun derdi kilosunu kaça satarım var.
Duyduklarım.Örneğin.
Ceviz dikenin ömrü kısa olur-Ceviz diken meyvesini göremez-Ceviz diken geç ölür-Ceviz gölgesinde oturanın başı ağrır-Ceviz ağaçı yıldırım çeker-Ceviz ağaçının altında ot bitmez.V.S.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 18:55   #5
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
...Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı ...
Bu konuyla ilgili bilimsel açıklama için bakınız:

Allelopatik etki (Bazı bitkiler bir arada yaşamaz)

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2012, 02:51   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Bu konuyla ilgili bilimsel açıklama için bakınız:

Allelopatik etki (Bazı bitkiler bir arada yaşamaz)
Ceviz ağacınınin insana yönelik olumsuzluklarının allelopatik etki ile izah edilmesini tutarlı bulmadım. Allelopatik, etki bitkinin bitkiye olan etkisi gibi tanımlanıyor. Allelopatik etkiye dayanak olarak gösterilen juglon'ın da insan sağlığına dair olumsuzluğuna rastlayamadım. Juglon'un yararı, zararından daha çok gözüküyor. Ben mi çok iyimserim yoksa !!!

epifani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025