![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Alıntı:
Günaydın sayın hk50 Anladığım kadarıyla sizi çok üzmüşler. Bazı yazılar okuyorum ama konunun ne olduğunu anlayamadığım için sadece okumakla kalmıştım. Bu anlattığınız sadece sanal ortamda değil ki hayatın her yerinde karşınıza çıkabiliyor. Bizler de şu anda iş ortamının stresi ile cebelleşiyoruz. İşin yükü değil , tamamen insanların birbirine tahammülsüzlüğü. Ben eskiden çiçek yetiştiren büyükleri pek anlamazdım. Sanırım şimdi anlıyorum onları, insanların veremediğini demekki bitkiler, hayvanlar veriyormuş insana.... ama o yaşa kadar anlayamıyorsunuz, illaha tecrübe etmeniz gerekiyor. Hani derler ya "ağaçtan düşeni ancak ağaçtan düşen anlar " onun gibi insan kendisi tecrübe etmeyince başkasını anlayamıyor. Canınızı sıkmayın ve emeğinizi hakedenlere verin. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn FKY100, En iyi dost bence bitki ve Hayvanlardır diyoruz ama onlar içerisindede vardır. Örneğin Ceviz.Faydalı olduğu kadar zararlıdırda.Ceviz Gölgesinde canlı barındarmaz.Bitki yetişmesini istemez .Kedileri ne kadar beslersen besle mutlaka çalar.Ata ne kadar kötülük edersen et,Rafan gider binicisini düşürmez. Teferruat çok . Saygılar. Düzenleyen hk50 : 30-11-2012 saat 13:38 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı Anadolu'da bilinen bir gerçektir. Ancak nedeni ve sebepleri konusunda her yörede farklı bir dillendirme ile karşılaşıyoruz. Sizin yörenizde, bunun açıklaması, izahı ya da gerekçesi olarak ne biliniyor veya söyleniyor? Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn s.serdar Ceviz hakkındaki rivayetleri veya hurefelerin nedeni ve sebebleri hakkında doğrudürüst bilği veren yaşlıların ya kulağı duymuyor,veya ölmüş.Gençler ise ekmek parası peşinde cevizin özelliklerini olumlu olumsuzluklarını ne yapsın? Onun derdi kilosunu kaça satarım var. Duyduklarım.Örneğin. Ceviz dikenin ömrü kısa olur-Ceviz diken meyvesini göremez-Ceviz diken geç ölür-Ceviz gölgesinde oturanın başı ağrır-Ceviz ağaçı yıldırım çeker-Ceviz ağaçının altında ot bitmez.V.S. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Allelopatik etki (Bazı bitkiler bir arada yaşamaz) ![]() |