![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben naylon torbaları aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi delgeç ile delip bir miktar sonbahar yaprağını belirttiğiniz şekilde saklıyorum. Aralarına biraz toprak ve hayvan gübesi serpiyor ve 7-8 ay bekletince bayağı güzel bir gübre ve toprak gevşetici olarak sebzelerde kullanıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçem deki ağaçların çoğu çim içinde olduğundan, ağaçlar üzerinde hiç deneme imkanım olmadı. Çiçekler için ise nedense hiç denemedim. Ama mutlaka ve mutlaka faydalı olacağını düşünüyorum. Saksı çiçekleri için elekten geçirilerek kullanılmasının daha yararlı olacağını düşünüyorum. Bahçe çiçeklerinde ise ertafındaki toprağın bir miktar alınarak oluşacak boşluğun bu gübre ile doldurulması faydalı olabilir diyebilirim. Zira sebzelerdeki uygulamayı bu şekilde yaptım ve bu sene özellikle domateslerden çok büyük verim ve kalite artışı aldım. Tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Meyve ağaçları İç ve dış mekan çiçek ve güller üzerinde denedim çok faydalı oluyor. Tabii bizimki deneme netice.Takdir bitki sahiplerinindir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Naylon torbayı delmekle içine koyduğumuz bitki artıkları hava aldıkları için çürüme geçikiyor.Bitki içindeki gazlarda çürüme esnasında uçuyor.Hava almadan çürüdüğü zaman çürüme daha çabuklaşıyor hemde tekbaşına bitkilere çok faydalı oluyor. Netiçede Avrupalının tesisler kurup üreterek bizlere yeşil güpre diye yutturmuya çalıştıklarını bizler ibtadide olsa onlardan verimli ve masrafsızça yapıyoruz.Bizim için başarı sayılmazmı? |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Eğer aynı işi görüyorsa çok zekice bir buluş. Söz konusu kaplarda da nedense hava alması için delikli imal edilmiş. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn simetri, Sn s.serdar beyin ve sizin yüklediğiniz kompost kabının bir mahsuru yok.Ançak bunlar benim tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Evsel artıklar için (Karpuz ve kavun kabuğu maydanoz,tere,marul.Karnabahar.Lahana.Portakal lımon kabukları v.s v.s.) birebir.Çabuk çürüyüp hava ile teması kesiyorlar. Ançak Kurumuş fasulye ve odunlaşmış Batlıçan.Biber.Domates.Boyuna uzanan yabancı otlar.çiçekler v.s. bitkilerde hava aldıkları sürece çürüme zor oluyor.Olsada çok geç oluşuyor. Netiçe yeşil güpre yapımını marketten aldığımız öteberi ile gelen naylon poşetlerle bile yapabiliriz. Değişik değişik kablar olduğu gibi banyodaki naylon kovayı delerekde bunu yapabiliriz. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynen dediğiniz gibi Sn dalya35. Gaye bitkisel atıkların çürümesini sağlayıp yeni bir faydalı madde elde etmektir. |
|
|
|
|
![]() |
|
|