![]() |
|
![]() |
#1591 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Ağaç Dostu
|
Bahçem deki ağaçların çoğu çim içinde olduğundan, ağaçlar üzerinde hiç deneme imkanım olmadı. Çiçekler için ise nedense hiç denemedim. Ama mutlaka ve mutlaka faydalı olacağını düşünüyorum. Saksı çiçekleri için elekten geçirilerek kullanılmasının daha yararlı olacağını düşünüyorum. Bahçe çiçeklerinde ise ertafındaki toprağın bir miktar alınarak oluşacak boşluğun bu gübre ile doldurulması faydalı olabilir diyebilirim. Zira sebzelerdeki uygulamayı bu şekilde yaptım ve bu sene özellikle domateslerden çok büyük verim ve kalite artışı aldım. Tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Serdar Bey, tam zamanıdır uygulayacağım. Desenize bir elek almam gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Ağaç Dostu
|
Tamam o halde; makarna süzgeci mevcut... Masrafa da gerek kalmadı o halde. Teşekkür ettiim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Naylon torbayı delmekle içine koyduğumuz bitki artıkları hava aldıkları için çürüme geçikiyor.Bitki içindeki gazlarda çürüme esnasında uçuyor.Hava almadan çürüdüğü zaman çürüme daha çabuklaşıyor hemde tekbaşına bitkilere çok faydalı oluyor. Netiçede Avrupalının tesisler kurup üreterek bizlere yeşil güpre diye yutturmuya çalıştıklarını bizler ibtadide olsa onlardan verimli ve masrafsızça yapıyoruz.Bizim için başarı sayılmazmı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama meçburiyet var Sn YeniGine. Rutin kontroller.Evlatların ziyareti.Yeni torun sevgisi ağır basıyor. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Meyve ağaçları İç ve dış mekan çiçek ve güller üzerinde denedim çok faydalı oluyor. Tabii bizimki deneme netice.Takdir bitki sahiplerinindir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyleçe bir yanlış uygulamanın uyğulama yapılmadan önüne geçilmiş oldu. Hürmetler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Alıntı:
Her kışın bir baharı olduğu gibi her sararmanın bir yeşermesi de olacak inşallah.... baharda yeşil hali tekrar paylaşırsınız inşallah... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah Sn FKY100 Elbetde.Geçen yıl bu zaman bahçeyi henüz açmamışdım.Günler ne çabuk gelip geçiyor.Farkına varamıyorsun.Sanalda olsa çok yakın arkadaşlıkların dostlukların olurken hayal gibi rumuzlarla bir birinle dost oluyorsun.Dost kazanırken düşmanda kazanıyorsun.Neden oluyor nasıl oluyor ?Haberin olmadan hiç tanımadığın bilmediğin insanlara ağır laflar edip yazarken, ağır laflarda edilerek yazıyorlar okuyorsun. Sanal alemde öyle oluyorki en yakının yanında bu kadar kalıp onunla bu kadar vakit geçiremiyorsun. Sanal diyorsun ama bazan seviniyor,bazanda çok üzülüyorsun.Karşında kimse yok,tanımıyorsun ama üzülüyorsun. Şu anda benim sana kırk yıllık tanıdığım sanarak yazdığım gibi. Netiçe boş durmamak vakit geçirmek vs.v.s başkalarına veremediğin sevgiyi bitkilere veriyor.Başkalarından alamadığın sevgiyi bitkilerden alıyorsun.Ve onsuz yapamıyorsun. İşte 2013 Hazırlıkları.Düşünceleri.Projeleri,ve uygulamaları.En sevdiğin insan için bunları pek düşünmüyorsun. Uzunca bir cevap oldu kusura bakma. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
![]() Eğer aynı işi görüyorsa çok zekice bir buluş. Söz konusu kaplarda da nedense hava alması için delikli imal edilmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Alıntı:
Günaydın sayın hk50 Anladığım kadarıyla sizi çok üzmüşler. Bazı yazılar okuyorum ama konunun ne olduğunu anlayamadığım için sadece okumakla kalmıştım. Bu anlattığınız sadece sanal ortamda değil ki hayatın her yerinde karşınıza çıkabiliyor. Bizler de şu anda iş ortamının stresi ile cebelleşiyoruz. İşin yükü değil , tamamen insanların birbirine tahammülsüzlüğü. Ben eskiden çiçek yetiştiren büyükleri pek anlamazdım. Sanırım şimdi anlıyorum onları, insanların veremediğini demekki bitkiler, hayvanlar veriyormuş insana.... ama o yaşa kadar anlayamıyorsunuz, illaha tecrübe etmeniz gerekiyor. Hani derler ya "ağaçtan düşeni ancak ağaçtan düşen anlar " onun gibi insan kendisi tecrübe etmeyince başkasını anlayamıyor. Canınızı sıkmayın ve emeğinizi hakedenlere verin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn simetri, Sn s.serdar beyin ve sizin yüklediğiniz kompost kabının bir mahsuru yok.Ançak bunlar benim tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Evsel artıklar için (Karpuz ve kavun kabuğu maydanoz,tere,marul.Karnabahar.Lahana.Portakal lımon kabukları v.s v.s.) birebir.Çabuk çürüyüp hava ile teması kesiyorlar. Ançak Kurumuş fasulye ve odunlaşmış Batlıçan.Biber.Domates.Boyuna uzanan yabancı otlar.çiçekler v.s. bitkilerde hava aldıkları sürece çürüme zor oluyor.Olsada çok geç oluşuyor. Netiçe yeşil güpre yapımını marketten aldığımız öteberi ile gelen naylon poşetlerle bile yapabiliriz. Değişik değişik kablar olduğu gibi banyodaki naylon kovayı delerekde bunu yapabiliriz. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn FKY100, En iyi dost bence bitki ve Hayvanlardır diyoruz ama onlar içerisindede vardır. Örneğin Ceviz.Faydalı olduğu kadar zararlıdırda.Ceviz Gölgesinde canlı barındarmaz.Bitki yetişmesini istemez .Kedileri ne kadar beslersen besle mutlaka çalar.Ata ne kadar kötülük edersen et,Rafan gider binicisini düşürmez. Teferruat çok . Saygılar. Düzenleyen hk50 : 30-11-2012 saat 12:38 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynen dediğiniz gibi Sn dalya35. Gaye bitkisel atıkların çürümesini sağlayıp yeni bir faydalı madde elde etmektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı Anadolu'da bilinen bir gerçektir. Ancak nedeni ve sebepleri konusunda her yörede farklı bir dillendirme ile karşılaşıyoruz. Sizin yörenizde, bunun açıklaması, izahı ya da gerekçesi olarak ne biliniyor veya söyleniyor? Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn s.serdar Ceviz hakkındaki rivayetleri veya hurefelerin nedeni ve sebebleri hakkında doğrudürüst bilği veren yaşlıların ya kulağı duymuyor,veya ölmüş.Gençler ise ekmek parası peşinde cevizin özelliklerini olumlu olumsuzluklarını ne yapsın? Onun derdi kilosunu kaça satarım var. Duyduklarım.Örneğin. Ceviz dikenin ömrü kısa olur-Ceviz diken meyvesini göremez-Ceviz diken geç ölür-Ceviz gölgesinde oturanın başı ağrır-Ceviz ağaçı yıldırım çeker-Ceviz ağaçının altında ot bitmez.V.S. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hk50 bahçenizi dolayısıyla çalışmalarınızı takip edenlerdenim. Sağlıkla çok uzun yıllar daha uğraşmanızı dilerim. Sayın s.serdar'ın ceviz ağacı hakkında sorduğu soruya cevabınızı merakla beklemekteydim. Bahçemde 6-7 yaşlarında tahmin ettiğim bir ceviz ağacı var, evden uzakta bir köşede senede 2 sepet ceviz veriyor bize. Onunla bir sorunum yok. Ancak evin yanında 3 tane daha kendiliğinden biten fidan var ve bir tanesi bu sene azda olsa meyveye durdu. İki sene daha ellemezsem koca ağaç olacak ve belkide dalları eve yaslanacak çok büyüyünce. Bu yeni cevizin olduğu kısma bu yıl sebze ektik, fidanın altına denk gelen patlıcanlardan hiç ürün alamadık deyebilirim. Geçende bir yerde ceviz ağacı için çok kötü bir atasözü okumuş ve bu fidanları buradan kaldırayım diye düşünürken sizin sahifede yazılanları okuyunca kararımı kesin verdim. Ev yanındaki fidanları bahçenin uzak köşelerine nakledeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Allelopatik etki (Bazı bitkiler bir arada yaşamaz) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |