agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni16644Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2012, 23:20   #1591
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Bizim yöreye Kış inadına geç geldi.Bu zamanda bu bahçe bu görülen bitkiler tamamen yok olmuşdu.Ne kadar yeşil yaprak varsa soguk almış,ağaçlar hariçi bitkiler solmuş buruşmuş kurumuş du.
Kışın geç gelmesi bahçeyi terk etmemek istediyor ama yapaçak başka çarede yok.
Maşallah Sayın hk50, ne kadar güzel görünüyorlar hem yemyeşil, hem de çiçekliler.
Bahçe de gitmeyin diyor!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 23:23   #1592
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Sayın hk50

Ben naylon torbaları aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi delgeç ile delip bir miktar sonbahar yaprağını belirttiğiniz şekilde saklıyorum. Aralarına biraz toprak ve hayvan gübesi serpiyor ve 7-8 ay bekletince bayağı güzel bir gübre ve toprak gevşetici olarak sebzelerde kullanıyorum.

Eklenti 349695
Çok güzel gerçekten; peki bu gübreyi çiçeklerde de kullanabilir miyiz ki?

Eski 27-11-2012, 23:58   #1593
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Çok güzel gerçekten; peki bu gübreyi çiçeklerde de kullanabilir miyiz ki?
Bahçem deki ağaçların çoğu çim içinde olduğundan, ağaçlar üzerinde hiç deneme imkanım olmadı. Çiçekler için ise nedense hiç denemedim. Ama mutlaka ve mutlaka faydalı olacağını düşünüyorum. Saksı çiçekleri için elekten geçirilerek kullanılmasının daha yararlı olacağını düşünüyorum. Bahçe çiçeklerinde ise ertafındaki toprağın bir miktar alınarak oluşacak boşluğun bu gübre ile doldurulması faydalı olabilir diyebilirim. Zira sebzelerdeki uygulamayı bu şekilde yaptım ve bu sene özellikle domateslerden çok büyük verim ve kalite artışı aldım. Tavsiye ederim.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2012, 00:04   #1594
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Çok teşekkürler Serdar Bey, tam zamanıdır uygulayacağım. Desenize bir elek almam gerekecek.

hk50 ve s.serdar beğendi.
Eski 28-11-2012, 00:52   #1595
Ağaç Dostu

Alıntı:
Desenize bir elek almam gerekecek.
Fazla masrafa gerek yok. Makarna süzgeçi de görür o işi.

selis, hk50, mrduran ve 2 kişi beğendi.
Eski 28-11-2012, 00:55   #1596
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Tamam o halde; makarna süzgeci mevcut... Masrafa da gerek kalmadı o halde.
Teşekkür ettiim.

hk50 ve s.serdar beğendi.
Eski 28-11-2012, 10:22   #1597
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Sayın hk50

Ben naylon torbaları aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi delgeç ile delip bir miktar sonbahar yaprağını belirttiğiniz şekilde saklıyorum. Aralarına biraz toprak ve hayvan gübesi serpiyor ve 7-8 ay bekletince bayağı güzel bir gübre ve toprak gevşetici olarak sebzelerde kullanıyorum..
Sn s.serdar,
Naylon torbayı delmekle içine koyduğumuz bitki artıkları hava aldıkları için çürüme geçikiyor.Bitki içindeki gazlarda çürüme esnasında uçuyor.Hava almadan çürüdüğü zaman çürüme daha çabuklaşıyor hemde tekbaşına bitkilere çok faydalı oluyor.
Netiçede Avrupalının tesisler kurup üreterek bizlere yeşil güpre diye yutturmuya çalıştıklarını bizler ibtadide olsa onlardan verimli ve masrafsızça yapıyoruz.Bizim için başarı sayılmazmı?

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2012, 10:26   #1598
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

İşde bir örnek.
Ağız kapanmadığı için çürüme yerine kuruma oluyor.

Eklenen Resimler

Eski 28-11-2012, 10:31   #1599
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Maşallah Sayın hk50, ne kadar güzel görünüyorlar hem yemyeşil, hem de çiçekliler.
Bahçe de gitmeyin diyor!..

Ama meçburiyet var Sn YeniGine.
Rutin kontroller.Evlatların ziyareti.Yeni torun sevgisi ağır basıyor.
Saygılar.

Eski 28-11-2012, 10:36   #1600
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Bahçem deki ağaçların çoğu çim içinde olduğundan, ağaçlar üzerinde hiç deneme imkanım olmadı. Çiçekler için ise nedense hiç denemedim. Ama mutlaka ve mutlaka faydalı olacağını düşünüyorum. Saksı çiçekleri için elekten geçirilerek kullanılmasının daha yararlı olacağını düşünüyorum. Bahçe çiçeklerinde ise ertafındaki toprağın bir miktar alınarak oluşacak boşluğun bu gübre ile doldurulması faydalı olabilir diyebilirim. Zira sebzelerdeki uygulamayı bu şekilde yaptım ve bu sene özellikle domateslerden çok büyük verim ve kalite artışı aldım. Tavsiye ederim.
Sn s.serdar,
Ben Meyve ağaçları İç ve dış mekan çiçek ve güller üzerinde denedim çok faydalı oluyor.
Tabii bizimki deneme netice.Takdir bitki sahiplerinindir.

Eski 28-11-2012, 14:25   #1601
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Buradan taşıdığım ve cevapladığım mesaj;

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/29128.htm

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2012, 15:21   #1602
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Zamanında toplama yapılamadığından hastalanan ve hiç bir işe yaramayıp çöpe giden domatesler.

Eklenen Resimler

Eski 28-11-2012, 15:25   #1603
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Buradan taşıdığım ve cevapladığım mesaj;

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/29128.htm
Sn malina,.
Böyleçe bir yanlış uygulamanın uyğulama yapılmadan önüne geçilmiş oldu.
Hürmetler.

tuya ve YeniGine beğendi.
Eski 28-11-2012, 23:06   #1604
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Daha henüz soguklar başlamadı.Kar hiç yağmadı.Ama bizim bahçe ne hale geldi.

Eklenen Resimler

Eski 29-11-2012, 08:42   #1605
Ağaç Dostu

FKY100's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Alıntı:
Daha henüz soguklar başlamadı.Kar hiç yağmadı.Ama bizim bahçe ne hale geldi.

Her kışın bir baharı olduğu gibi her sararmanın bir yeşermesi de olacak inşallah.... baharda yeşil hali tekrar paylaşırsınız inşallah...

hk50 ve Güzin Çakar beğendi.
FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2012, 15:05   #1606
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 Mesajı Göster
Her kışın bir baharı olduğu gibi her sararmanın bir yeşermesi de olacak inşallah.... baharda yeşil hali tekrar paylaşırsınız inşallah...

İnşallah Sn FKY100
Elbetde.Geçen yıl bu zaman bahçeyi henüz açmamışdım.Günler ne çabuk gelip geçiyor.Farkına varamıyorsun.Sanalda olsa çok yakın arkadaşlıkların dostlukların
olurken hayal gibi rumuzlarla bir birinle dost oluyorsun.Dost kazanırken düşmanda kazanıyorsun.Neden oluyor nasıl oluyor ?Haberin olmadan hiç tanımadığın bilmediğin insanlara ağır laflar edip yazarken, ağır laflarda edilerek yazıyorlar okuyorsun.
Sanal alemde öyle oluyorki en yakının yanında bu kadar kalıp onunla bu kadar vakit geçiremiyorsun.
Sanal diyorsun ama bazan seviniyor,bazanda çok üzülüyorsun.Karşında kimse yok,tanımıyorsun ama üzülüyorsun.
Şu anda benim sana kırk yıllık tanıdığım sanarak yazdığım gibi.
Netiçe boş durmamak vakit geçirmek vs.v.s başkalarına veremediğin sevgiyi bitkilere veriyor.Başkalarından alamadığın sevgiyi bitkilerden alıyorsun.Ve onsuz yapamıyorsun.
İşte 2013 Hazırlıkları.Düşünceleri.Projeleri,ve uygulamaları.En sevdiğin insan için bunları pek düşünmüyorsun.
Uzunca bir cevap oldu kusura bakma.
Saygılar

Eski 29-11-2012, 22:06   #1607
Ağaçsever

simetri's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Alıntı:
Sn s.serdar,
Naylon torbayı delmekle içine koyduğumuz bitki artıkları hava aldıkları için çürüme geçikiyor.Bitki içindeki gazlarda çürüme esnasında uçuyor.Hava almadan çürüdüğü zaman çürüme daha çabuklaşıyor hemde tekbaşına bitkilere çok faydalı oluyor.
Netiçede Avrupalının tesisler kurup üreterek bizlere yeşil güpre diye yutturmuya çalıştıklarını bizler ibtadide olsa onlardan verimli ve masrafsızça yapıyoruz.Bizim için başarı sayılmazmı?
Serdar beyin delikli naylonu, kompost gübre yapımının galiba en ekonomik yöntemi. Hazır kompost kapları oldukça pahalı.
Name:  compost.jpg
Views: 1436
Size:  35.6 KB
Eğer aynı işi görüyorsa çok zekice bir buluş. Söz konusu kaplarda da nedense hava alması için delikli imal edilmiş.

simetri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 08:00   #1608
Ağaç Dostu

FKY100's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Alıntı:
İnşallah Sn FKY100
Elbetde.Geçen yıl bu zaman bahçeyi henüz açmamışdım.Günler ne çabuk gelip geçiyor.Farkına varamıyorsun.Sanalda olsa çok yakın arkadaşlıkların dostlukların
olurken hayal gibi rumuzlarla bir birinle dost oluyorsun.Dost kazanırken düşmanda kazanıyorsun.Neden oluyor nasıl oluyor ?Haberin olmadan hiç tanımadığın bilmediğin insanlara ağır laflar edip yazarken, ağır laflarda edilerek yazıyorlar okuyorsun.
Sanal alemde öyle oluyorki en yakının yanında bu kadar kalıp onunla bu kadar vakit geçiremiyorsun.
Sanal diyorsun ama bazan seviniyor,bazanda çok üzülüyorsun.Karşında kimse yok,tanımıyorsun ama üzülüyorsun.
Şu anda benim sana kırk yıllık tanıdığım sanarak yazdığım gibi.
Netiçe boş durmamak vakit geçirmek vs.v.s başkalarına veremediğin sevgiyi bitkilere veriyor.Başkalarından alamadığın sevgiyi bitkilerden alıyorsun.Ve onsuz yapamıyorsun.
İşte 2013 Hazırlıkları.Düşünceleri.Projeleri,ve uygulamaları.En sevdiğin insan için bunları pek düşünmüyorsun.
Uzunca bir cevap oldu kusura bakma.
Saygılar

Günaydın sayın hk50

Anladığım kadarıyla sizi çok üzmüşler. Bazı yazılar okuyorum ama konunun ne olduğunu anlayamadığım için sadece okumakla kalmıştım. Bu anlattığınız sadece sanal ortamda değil ki hayatın her yerinde karşınıza çıkabiliyor. Bizler de şu anda iş ortamının stresi ile cebelleşiyoruz. İşin yükü değil , tamamen insanların birbirine tahammülsüzlüğü. Ben eskiden çiçek yetiştiren büyükleri pek anlamazdım. Sanırım şimdi anlıyorum onları, insanların veremediğini demekki bitkiler, hayvanlar veriyormuş insana.... ama o yaşa kadar anlayamıyorsunuz, illaha tecrübe etmeniz gerekiyor.

Hani derler ya "ağaçtan düşeni ancak ağaçtan düşen anlar " onun gibi insan kendisi tecrübe etmeyince başkasını anlayamıyor.

Canınızı sıkmayın ve emeğinizi hakedenlere verin.

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 10:53   #1609
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi simetri Mesajı Göster
Serdar beyin delikli naylonu, kompost gübre yapımının galiba en ekonomik yöntemi. Hazır kompost kapları oldukça pahalı.
Eğer aynı işi görüyorsa çok zekice bir buluş. Söz konusu kaplarda da nedense hava alması için delikli imal edilmiş.

Sn simetri,
Sn s.serdar beyin ve sizin yüklediğiniz kompost kabının bir mahsuru yok.Ançak bunlar benim tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Evsel artıklar için (Karpuz ve kavun kabuğu maydanoz,tere,marul.Karnabahar.Lahana.Portakal lımon kabukları v.s v.s.) birebir.Çabuk çürüyüp hava ile teması kesiyorlar. Ançak Kurumuş fasulye ve odunlaşmış Batlıçan.Biber.Domates.Boyuna uzanan yabancı otlar.çiçekler v.s. bitkilerde hava aldıkları sürece çürüme zor oluyor.Olsada çok geç oluşuyor.
Netiçe yeşil güpre yapımını marketten aldığımız öteberi ile gelen naylon poşetlerle bile yapabiliriz.
Değişik değişik kablar olduğu gibi banyodaki naylon kovayı delerekde bunu yapabiliriz.
Saygılar.

Eski 30-11-2012, 11:04   #1610
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 Mesajı Göster
Günaydın sayın hk50

Anladığım kadarıyla sizi çok üzmüşler. Bazı yazılar okuyorum ama konunun ne olduğunu anlayamadığım için sadece okumakla kalmıştım. Bu anlattığınız sadece sanal ortamda değil ki hayatın her yerinde karşınıza çıkabiliyor. Bizler de şu anda iş ortamının stresi ile cebelleşiyoruz. İşin yükü değil , tamamen insanların birbirine tahammülsüzlüğü. Ben eskiden çiçek yetiştiren büyükleri pek anlamazdım. Sanırım şimdi anlıyorum onları, insanların veremediğini demekki bitkiler, hayvanlar veriyormuş insana.... ama o yaşa kadar anlayamıyorsunuz, illaha tecrübe etmeniz gerekiyor.

Hani derler ya "ağaçtan düşeni ancak ağaçtan düşen anlar " onun gibi insan kendisi tecrübe etmeyince başkasını anlayamıyor.

Canınızı sıkmayın ve emeğinizi hakedenlere verin.

Sn FKY100,
En iyi dost bence bitki ve Hayvanlardır diyoruz ama onlar içerisindede vardır.
Örneğin Ceviz.Faydalı olduğu kadar zararlıdırda.Ceviz Gölgesinde canlı barındarmaz.Bitki yetişmesini istemez .Kedileri ne kadar beslersen besle mutlaka çalar.Ata ne kadar kötülük edersen et,Rafan gider binicisini düşürmez.
Teferruat çok .
Saygılar.

Düzenleyen hk50 : 30-11-2012 saat 12:38
Eski 30-11-2012, 12:15   #1611
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi simetri Mesajı Göster
Eklenti 350213
Çarşıda pazarda satılan, ucuz plastik kirli çamaşır sepetleri de aynı işi görür sanırım..

KAPTANzst, hk50 ve YeniGine beğendi.
dalya35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 23:17   #1612
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 Mesajı Göster
Çarşıda pazarda satılan, ucuz plastik kirli çamaşır sepetleri de aynı işi görür sanırım..

Aynen dediğiniz gibi Sn dalya35.
Gaye bitkisel atıkların çürümesini sağlayıp yeni bir faydalı madde elde etmektir.

tuya ve YeniGine beğendi.
Eski 03-12-2012, 15:37   #1613
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Bu mantarlar genelde cürümüye yüz tutumuş ağaç köklerinin dibinde veya yakınında yetişiyor.Bir kısmı aşırı zehirli.Ançak bunun işlenmesini bilen kişiler gerekli işlemi yapıp yiyebiliyor.

Eklenen Resimler

Eski 03-12-2012, 15:43   #1614
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

İşte mantarlı bölğede çürüyen ağaç kökü.
Diğe işlemleri ben yaptım.

Eklenen Resimler

Eski 04-12-2012, 00:41   #1615
Ağaç Dostu

Alıntı:
Örneğin Ceviz.Faydalı olduğu kadar zararlıdırda.Ceviz Gölgesinde canlı barındarmaz.Bitki yetişmesini istemez .
Sayın hk50

Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı Anadolu'da bilinen bir gerçektir. Ancak nedeni ve sebepleri konusunda her yörede farklı bir dillendirme ile karşılaşıyoruz.

Sizin yörenizde, bunun açıklaması, izahı ya da gerekçesi olarak ne biliniyor veya söyleniyor?

Saygılarımla

hk50 ve YeniGine beğendi.
Eski 05-12-2012, 14:56   #1616
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Soguk almadan bir gün önce

Eklenen Resimler

Eski 06-12-2012, 16:02   #1617
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Alıntı:
Sayın hk50

Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı Anadolu'da bilinen bir gerçektir. Ancak nedeni ve sebepleri konusunda her yörede farklı bir dillendirme ile karşılaşıyoruz.

Sizin yörenizde, bunun açıklaması, izahı ya da gerekçesi olarak ne biliniyor veya söyleniyor?

Saygılarımla

Sn s.serdar
Ceviz hakkındaki rivayetleri veya hurefelerin nedeni ve sebebleri hakkında doğrudürüst bilği veren yaşlıların ya kulağı duymuyor,veya ölmüş.Gençler ise ekmek parası peşinde cevizin özelliklerini olumlu olumsuzluklarını ne yapsın? Onun derdi kilosunu kaça satarım var.
Duyduklarım.Örneğin.
Ceviz dikenin ömrü kısa olur-Ceviz diken meyvesini göremez-Ceviz diken geç ölür-Ceviz gölgesinde oturanın başı ağrır-Ceviz ağaçı yıldırım çeker-Ceviz ağaçının altında ot bitmez.V.S.

Eski 06-12-2012, 16:07   #1618
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Sonbaharda armut ağaçlarının yaprakları.

Eklenen Resimler

Eski 06-12-2012, 16:55   #1619
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Sayın hk50 bahçenizi dolayısıyla çalışmalarınızı takip edenlerdenim. Sağlıkla çok uzun yıllar daha uğraşmanızı dilerim.

Sayın s.serdar'ın ceviz ağacı hakkında sorduğu soruya cevabınızı merakla beklemekteydim.

Bahçemde 6-7 yaşlarında tahmin ettiğim bir ceviz ağacı var, evden uzakta bir köşede senede 2 sepet ceviz veriyor bize. Onunla bir sorunum yok. Ancak evin yanında 3 tane daha kendiliğinden biten fidan var ve bir tanesi bu sene azda olsa meyveye durdu. İki sene daha ellemezsem koca ağaç olacak ve belkide dalları eve yaslanacak çok büyüyünce. Bu yeni cevizin olduğu kısma bu yıl sebze ektik, fidanın altına denk gelen patlıcanlardan hiç ürün alamadık deyebilirim. Geçende bir yerde ceviz ağacı için çok kötü bir atasözü okumuş ve bu fidanları buradan kaldırayım diye düşünürken sizin sahifede yazılanları okuyunca kararımı kesin verdim. Ev yanındaki fidanları bahçenin uzak köşelerine nakledeceğim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 17:55   #1620
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
...Ceviz ağacının çevresi ve gölgesinin, gerek bitkiler, gerekse insan ve hayvanlar için olumsuzluk yarattığı ...
Bu konuyla ilgili bilimsel açıklama için bakınız:

Allelopatik etki (Bazı bitkiler bir arada yaşamaz)

hk50 ve mrduran beğendi.
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025