![]() |
|
![]() |
#1863 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Ve yıldızlarınız; tohumdan mı yetiştirmiştiniz onları. Ben nisan ayında tohum ektim ve hepsi çimlendi gibi ben de dağıttım isteyene, beğenene şimdi de pişmanım tabi. Yıldızlarınız da çok güzel olmuşlar maşallah!.. Ellerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizde yıldız çiçeğinin diğer bir adıda Patetes çiçeğidir.Normall olanı ile aşılı olanları mevcuttur.Bunların tohumunu kassım ayında bir kova içine topraktan sökerek toprakla koruz.Soguk almıyaçak aşırıda sıçak olmuyaçak (Sıçak yer olursa hemen çilleniyor) bir odada bahara kadar saklarız.Baharında ekeriz. Bu gördükleriniz geçen yıldan toprak altında kalıpda soguk almamış tohum ürünleridir.Normalde daha çiçek açmasına bir ay var. Aşılı olanlarda çiçek açarsa inşallah paylaşırım. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın hk50; teşekkürler. Bu sene benim de 5-6 yıldız çiçeğim oldu. (Tohumdan yetiştirdim onları) Çok da sevdim. O halde kasım ayına kadar bir sorun yok, kasım ayı gelince soğanlarını çıkarıp serin bir yerde saklayacağız... Topraktan çıkartmasak da olabiliyorlar demek ki. Aşılı olanlardan hiç anlamıyorum, paylaşımlarınızı inşallaah bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Ağaç Dostu
|
Kapımız açık dedik ya Sn s.serdar. 1854-1856-1857 nolu mesajlarda görülen yerlerden yer beğenirsenir,çilinğir sofrasını oraya kurabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Afiyet bal olsun hocam Esen kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Moderatör
|
Üzümlerinizin maşallahı var. Seyrek tutmuş gibi görünse de daha kaliteli üzüm olacağı kesin. Çok sık olanların meyveleri küçük oluyor sizin üzümler şimdikten harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sumak ağacını daha önce hiç görmedim Adana'da da yetişir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budama zamanı ne kadar çelik isterseniz o kadar çelik gönderebilirim.Hatta köklendirilmiş 0larak da olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu üzümün yöresel adı parmak üzümü imiş.Sofralık olarak kullanılıyor ama bol sulu olduğu için Pekmezide güzel oluyor. Sumak ağaçını ben bilerek alıp dikmedim.Ya tutarsa dedim.oda tuttu.Adanada neden yetişmesin? diyorum ama aşırı sıçağa karşı tepki ne olur Denemekde fayda var derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Ağaç Dostu
|
Sn h dogan, Niğde ve Borda halk arasında Bor kabağı deniyor.Tohum alırkende tane hesabı alıyorsun.Tohum satan beş adet yeter dedi,tanesi bir milyon TL.Diğerlerinin veriminede bakılırsa 10 kişilik kalabalık bir ailenin yazlık kabak ihtiyaçını karşılar gibime geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|