![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Emeklerinize sağlık..Huzur ve sıhhatle tüketin inşallah.. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende yeni bir tür elde ettim diyeçektimki.Yaptırdığım en son toprak analizinde Ph 8 ve diğer elementlerin tamamı aşırı yükselmiş.Etkisi olabilir diye düşünüyoruz. Muhtemelen şekil bozukluğu meydana gelmiş. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
kışlıklarınızı Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Yaz boyu emek vererek bakılmış meyveler sebzeler kışın yemeye hazır, ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Rabbim sevdiklerinizle birlikte sıhhat ve afiyetle tüketmek nasip etsin.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam olgunlaşıp tüccara satılaçağı zamanda,şiddetli rüzgar yerle bir etti. Sizler kilosunu kaça alıyorsunuz bilmiyorum ama ? Biz kilosunu yüz kuruşa satıyoruz. Türkiyede tarım neden geri geri gidiyor ? İşte sebebi. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn hozat Çok teşekkür ederim. Anlatığım sebze ,meyve ve ürünleri tamamen kendi yetişdiklerimiz ile kendi yaptıklarımızdır.Bu nedenle abartılı ve bilğiclik taslanarak anlatımları sevmediğimiz gibi,kaynaklardan alıntı yapılarak yapılan yiyeçek tariflerini benimsemiyoruz. Edi ile büdü gibi yetiştirdiklerimizi pişirdiklerimizide sizlere sunmak ve nezaket gösterip takdirlerinizi sunmak bizi ziyadesi ile memnun ediyor. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Pırasalar sıra sıra çukur içine konup.Kat kat kum pırasa olarak çukur dolduruluyor.Üzeri toprakla örtülüp Üç ay bekleniyor. Netice pazarda görülen bembeyaz pırasa meydana geliyor. İster pirinçli,ister zeytinyağlı,ister çiğ. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
işte ben de bunun için devamlı sizin bahçenizde dolaşıyorum. Ben mankenleri de beğenirim ama, dağ köylerindeki alını morunu giyinmiş ,örgülü saçları ile dolaşan ceylan gözlü köy kızlarına hayran kalırım. Siz doğallıktan vazgeçmeyin, mesela ben bu sebepten ötürü bahçenize çok sık uğruyorum. Ediyle büdüye selam ve sevgilerim olsun. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn hozat,istesekde dogallıkdan vazgeçemiyoruz.Zira İstanbulda yaşıyan bir yaşındaki torun pekmezli kabak tatlısı istiyor.Diyarbakırdaki torunlar kurutulmuş sarı erik ve iğde diyor. Netiçe damak tatları bahçeye göre ayarlandı.Bursada yokmuş gibi bahçede yetişen soganı gönderiyoruz. Bahçeye beton.fayans girmedi.Biz topraga yalınayak basmak istiyoruz dendi. İşte bu nedenle güçümüz yettikçe böyle gideçek. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın hk50, pırasanın böyle gömüldüğünü ilk kez sizden duydum. Ellerinize sağlık, afiyetle tüketesiniz inşallah... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn YeniGine,Mesele Bahçelerde gezerken bir şeyler öğrenerek öğreterek zevk almak değilmi? Zira patetesin daldamı yerdemi yetişdiğini bilmiyen binlerçe insanın olduğu bir ülkede yaşamıyormuyuz?Hala Yerelması meyvemi sebzemi tartışması yapmıyormuyuz? Siz İstanbulluların kaçı mısırı çat diye kırıp soyuk odun ateşinin üzerine koyup pişirdi.Zamanı geldi.Mis gibi kokarak İstanbul sokaklarını dolduran kestaneyi dikenli kabuğundan çıkardı? Birşeleri bilen olarak sizlere sunmak bana tarifsiz mutluluk veriyor. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın hk50 çok haklısınız tüm söylediklerinize katılıyorum. Onun için zaten işte salça yapımları, toplanan mahsüller, kurulan turşular hepsini büyük zevkle izliyorum. Gönlünüze sağlık teşekkürler... |
|
|
|
![]() |
|
|