agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3407Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2013, 02:24   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Sardunyaları örtmüşsünüz ama yine de hava çok soğuk olduğunda onlar donmuştur, sadece örtmekle soğuk yerlerde sardunyaları yaşatamazsınız. Don olduğunda gövdelerinde fazla su olduğu için hücre duvarları şişer ve patlar. Size de malesef kurumuş bitkiler kalır açtığınızda.
Örtüyorsanız eğer ısıtmanız da gerekli.
Bizim ki sadece bir deneme idi. Yani köklerini kurtarabilir miyiz şeklinde basit bir deneme. Amacımız dondan kurtarabilmek idi. Dondan kurtarabilsek, havasız bırakmanın da başka sorunlar yaşattığını anlamış olduk bu şekilde. Neyse bir miktar çelik aldık ve şehirdeki evimizin kapalı balkonunda bir kısmını yaşatmayı başardık.

Name:  2.jpg
Views: 775
Size:  46.3 KB,

Name:  1.jpg
Views: 778
Size:  67.7 KB

Sanırım bahar gelip, toprakla kavuşmanın hasretini en kısa sürede gidereceğiz.

Bilgilendirme ve açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 03:04   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Serdar bey, günlük yürüyüşlerim esnasın da çevre siteleri kolaçan etmek huyum oldu. Nereye ne dikilmiş, hangi bitkiler Ankara mevsimine uygun notlar alır, tutarım.

Bu gezintilerimin birinde açık verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.

Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah. Çelik vermeyi düşünür müsünüz diye azıcık yüzümü kızarttım, söz verdiği komşuları olduğunu belirtip kibarca red etti.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 07:13   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
verandasında sıra sıra saksılar olduğunu gördüm genç bir hanımefendinin. Derin ve yuvarlak saksılarında çiçeksiz sardunyaları vardı. Hava aldırmaya mı çıkardınız diye sordum. İçeri almadığını, hava iyi olduğu için üzerinde ki korumayı o an için kaldırdığını söyledi.

Sizin pet şişe uygulamanızı direkt saksının üzerinden yapıyormuş. 19 lt'lik damacanaları saksı boyutunda kesip tepelerine geçiriyor, az bir hava boşluğu bırakıyor ve havalar ısınıncaya dek sulamıyormuş. Sağlam çıkarıyorlarmış kışı. Geçen yıl çok don olduğu için üzerlerine bir katta çalın çuval örtmüş ve havalar ısınıncaya dek açmamış, dallanıp budaklanmışlardı maşallah.
Enterasan. 19 litrelik su damacanalarının et kalınlığı benim kullandığım 5 litrelik pet şişelerden en az 10-15 kat daha kalın sanıyorum. Dolayısı ile ısı muhafazası çok çok fazla olmalı. Ankara'da yağmur yağarken bahçeye kar düşüyor. Malum bahçenin rakımı 1.200 m. kadar.

Gelecekte 19 litrelik damacanayı deneyeceğim. Ama hava boşluklarından soğuk gelmesi durumununu nasıl çözebilirim şimdilik bilemiyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025