![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün su deposu temizlendi, bir süre susuz kalınca suyun önemini daha iyi anladık. Hortum neredeyse bilek kalınlığında. Karıklar çabucak doluyor. ![]() Patlıcan çiçeği. ![]() Kavunlar da geç ekildi. Olur mu bilmem? ![]() Altın çilek bu sene tam gün güneş alan yerde. Geçen yaz, gölgede meyvelerini olgunlaştıramamıştı.![]() Adım başı kendiliğinden çimlenmiş ceviz fidesi. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önemli olanın sağlık ve huzur olduğunu şu insanoğlu bir kavrayabilse. Bir hırs, bir kıskançlık, bir inat, bir para para para mantığı. Ben de sizin gibi günbatımı aşığıyım. Eski bir evimde güneşin batarken ortalığı kaplayan renklerinin güzelliğine kapıldığım bir anda, birden içimden birşeyler dilemek gelmişti. Ne dilesem ne dilesem diye düşünürken, normalde istenebilecek bir çok şeyin ne kadar boş olduğunu düşünmüştüm. Onu eledim, bunu eledim, derken bir de baktım ki kala kala iki sözcük kalıvermiş: "sağlık ve huzur". Şimdi kendim için veya bir başkası için birşey dilemek gelirse içimden, artık hiç düşünmüyorum. Biliyorum ki bu iki sözcüğün yerine konulabilecek başka hiç bir şey yok. İçimden geldi sizinle paylaşmak istedim, kabul buyurun. Yaşadığım en güzel günbatımlarından biriydi. Sağlık ve huzur hep sizinle olsun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgiler...Sevgili nevsune, mesajınızın tümünü alıntıladım, çünkü arka sayfada kaldığı için cevap yazarken hiç bir şeyi atlamak istemedim. Yazılarım alıntıların arasında kaldı. ![]() Yağmurda havuz, yansıma, suyun yüzünün buzlu cam görünüşüne dönmesi, bence bunlar da huzur... ![]() Yağmur hızlandıkça görüntü değişiyor. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Evin bahçesinden vişne. Diğer bahçedeki meyveler yetmedi galiba, burayı da meyve doldurmuş. ![]() ![]() Adını öğrenmiştim, latincesini unuttum, Asya Gün Çiçeği. (Commelina Comminis) ![]() Tohumdan yetiştirdiğim beyaz karanfil. ![]() Cânım potentilla. ![]() Bu da sarıkız, nihâyet açtı. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mavi çiçeğini çok sevmiştim.Getirdiğim miniği diktikten sonra fark ettim ki eski saksısında fideleri belirmiş. Çok yıllık demek ki. Kışı ısıtılmayan kapalı ortamda geçirdi. Belki dışarda olsa da yaşardı. Denemek gerekir.Bu komşudan getirdiğim. ![]() Bunlar da yeniden filizlenenler. ![]() ![]() Mor salkım açtı. Ağaç formunda büyütmek istiyorum, nasıl budanacağını araştırmam gerekiyor. Üçüncü senesinde üç salkımı var. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Maşallah ne kadar güzel bitkiler ağaçlar pembeler morlar ve kırmızı kirazlar. ellerinize emeklerinize sağlık. İnşallah bol verim alırsınız. sevgiyle kalın kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Özü, sözü güzel arkadaşım, tekrar da olsa vazgeçme... Ben senin bahçende gördüm saf doğanın güzelliklerini. Cevizin, bademin çiçeğini ve daha bir sürü ilki... Senin gözünle seyrettim günbatımlarını... Asıl güzellikler sende.... Çok öptüm... Not: Yakın olsaydım çoktan yapmıştık bitki desteklerini beraber ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeden böcekler... Ağustos böcekleri Haziran'da görülmeye başladı, sesleri bazen rahatsız edici olabiliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Genel görüntüler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop, çok teşekkür ediyorum. Vazgeçmedim de sadece daha seçici, öyle oluru olmazı paylaşmayım diyorum. Desem de inanmayın, işte şimdi bir kelebek hikâyesi. Bir akşam üzeri, benim şu günlerde olduğum gibi, yorgun ve bezgin bir kelebek, pat diye düşüverdi yanıma. Sevindim, bütün gün peşlerinden koşturmuş, bir türlü çekememiştim. Üzüldüm, sanki baygın gibiydi. Arada zıplıyordu, fotoğraflarını çektim. ![]() ![]() ![]() Aldım asma yaprağına götürdüm, daha güzel görünsün diye. Kanatları ipek gibi yumuşaktı. ![]() O badem çiçekleri şimdilerde koca koca bademler olmuşlar. ![]() ![]() Gelinciğe benzeyen bir çiçek gördüm, ilk fırsatta adını öğreneceğim. ![]() ![]() Sevgiler arkadaşım, inan sayfamda her mesajını gördüğümde yüzüm gülüyor. ![]() Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz kır çiçekleri... ![]() Bu sarıyı çekebilmek için taa bahçe dışına çıkıp, taş duvar boyunca epey yürüdüm. Bahçe duvarının en uzak tarafındaydı, arabayla geçerken fark etmiştim. ![]() ![]() Hep her şey yolunda ve güzel olacak değil ya, aslak bitkiler de görülmeye başladı. Orobanşlar her yerde. ![]() Verem otu görülmeye başladı. Domates fidesinin birini ve bazı otları sarmıştı. Elle temizledik. Orobanşları da görüldüğü yerde hemen kazıyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sn SDurul bahçeniz gez gez bitmiyor ne ucunu bulabildim ne bucağını bunlar hepsi 7000 metrekare yerde mi ? Yoksa yanlış yazdınız da 7000 hektar olacaktı ![]() Manisaya yolumu düşürmeye calışacağım sadece sizin şu bahçenin çitinden içeriya bakmak için içine girirsem çıkartamassınız diye korkuyorum da ![]() Elleriniz dert keder görmesin hocam Saygılar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mete Tiren yanlışlık yok, yedi dönüm. Beğeni yağmuru için teşekkürler... Gelseniz öyle hemen kaçmak yok, eşim başlardı sizi çalıştırmaya. Sağolsun hep yapılacak bir iş bulur, biraz oturup dinleneyim deseniz seslenir hemen, sula, çapala, getir, götür... Sonu gelmez yani... Şaka bir yana, böyle genç ve meraklı bir kardeşimizi bahçemizde görmekten eşim ve ben memnun oluruz. Sevgi-Saygı bizlerden... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maksat incir değil kahveyi sevmememe rağmen 40 yıl hatrı oluyorsa dalından kopmuş güzel bir incirin 100 yıl hatrı olur sanırım ![]() Çalışmakla korkutulacak birisi değilim hani sayfamdan belli oluyordur ama yoruldum mu bakarsınız ayağım çukura giriverir topal bir karganız olur Kaçacak rolleri de biliyorum yani Zaten gelirsem bir elimde alg gübrem bir elimde fotoğraf makinem ile gelirim yok öyle benden kolay kurtulmak onuda belirtmiş olayım... Şaka bir yana hocam sizinle tanışmak şeref olacaktır müsayit olduğum ilk zaman demircideyim inşaallah bilgilerinize . Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İncirlerin olgunlaşmasına az kaldı. Hesap doğru, Ağustos'ta olgunlaşıyorlar. Çalışmakla korkutulacak birisi olmadığınızı ve ne kadar aklı başında bir genç olduğunuzu mesajlarınızdan az çok öğrendik. Bu da geleceğe dair umutlarımızı arttırıyor. Sizler gibi gençlerimizin artması dileğiyle... Bu arada ailenizi de tebrik ederim. Gelirken bir elinizde alg gübresi, bir elinizde fotoğraf makinası vee yanınızda küçük kaktüscümüz Zehra da olsun ama. Benim kelaynak sukulentlerden ona bir paket hazırlarız. Bekleriz, tekrar hatırlatayım burada yapacak çok iş var, sonra demedi demeyin. On gündür damlamalarla uğraşıyoruz. Daha doğrusu eşim uğraşıyor. Bitti sayılır, size iş kalmadı. Saygı bizlerden... |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım bahsettiğiniz gibi birisi olurum. Zehrayı yanıma almayayım. Karınca görse basar çığlığı düşünün orda bana ne eziyet eder sonra günümüzü zindan ender fotoğraflarla yetinsin artık şimdilik.Ah ah işlerin bitmesine ne kadar üzüldüm bir bilseniz Eh ne yapalım bizde bahçeyi gezmeye geliriz. Saygılar hocam |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
2135. mesaj ilk resimdeki sinekvari böcek ağustos böceği mi Sdurul Abla? Hani bütün yaz cııırt cııırtt diye ses çıkaran, aaaaa.... Gerçekten sesi çok rahatsız edici, bir keresinde seslerinden rahatsız olup ağaçlardan kovalamak için böceği çok aramıştım ama aradığım sinekvari birşey değildi doğrusu, çekirge gibi birşey aramıştım kovalamak için... ![]() Meyvelerde süperler, birer avuç topladım hepsinden... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ağustos böceği, dev bir sinek ve bu sene bir hayli çok ki yakından görüp çekebiliyorum. Ölüsü, dirisi, farklı açılardan, bu görüntüleri dün çektim.![]() ![]() Büyüklüğünü karşılaştırma açısından, fırının yanında bulduğum kirli bir kibrit kutusu ile yan yana çektim. Kurumaya başladığında küçüldüğünü düşünürsek, büyüklüğü hakkında fikir sahibi olabiliriz. Bir de benim dikkatimi çeken, koca koca gözleri. Ömürleri bir gün olduğuna göre, dünyayı daha iyi görebilmek için galiba.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakın kimse gülmesin, burası benim çiçek adam, adanın içinde bir adet zeytin fidanı da mevcut. Bahçenin taşları işe yaradı, etrafını taşlarla çevirdim. Geçen sene kurumuş vişne ağacının etrafına ektiğim sabah sefası tohumları, dökülenlerden yeniden çimlenince, burayı büyütmeye karar verdim. Şimdi pek bir şey görünmüyor ama baharda görün siz burayı. Elime geçen tüm soğanlıları boş görünen yerlere diktim. İnşallah çürüyüp utandırmazlar. Ön taraflara zinnia şaşırttım, karanfiller, bodrum papatyaları, campanula, aster, datura yerlerini aldılar. Büyürlerse güzel olacak, tabii bence. ![]() ![]() Üzümler öyle güzel görünüyordu ki çekmeden duramadım. ![]() Salçalık biberimiz de varmış. ![]() ![]() İlk biber hasatımız. ![]() Ektiğim karışık tohumlardan çimlenen bu aynısafayı çok sevdim. Tohumları hemen bahçeye atılacak. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Tamam ÇİÇEK ADANIZI ne yapacaksınız, nasıl olacak merakla bekliyorum. Herşey çok güzel idi. Bundan sonra da güzellikleri inşallah takip edeceğim. Herşey GÖNLÜNÜZCE. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili YeniGine, benden önce davranmış. Çiçek Adanızın güncel halini bende soracaktım. Clamatisleriniz ne durumda? Gülleriniz için ne tür bir bakım uygulamaktasınız? Maşallah öyle sağlıklı ve güzeller ki bir dalda beş altı gonca saydım, renklerine formlarına, sağlıklı yapraklarına hayran kaldım. Ve her fotoğrafı incelerken sık sık maşallah demeyi ihmal etmedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
Daha çok fotoğraf bekliyoruz o vakit? Site bahçenizi de paylaşırsınız belki? Minyatür güllerinizi ve diğerlerini. Sağlıcakla kalınız. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim tek tük açanlar. Sarı kız, ful yasemin saksısında mutlu. ![]() Koruma adına yaşatamadığım onlarca ortancadan sonra, bu karın buzun içersinden sağlam çıktı, tek çiçeği var ama olsun, nasılsa büyür. ![]() Mısır çiçeğim, ![]() Beyaz süs yoncam. ![]() Mavişim. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Her sey cok güzel sevgili SDurul. Sari kiz bitkisini ben baska biliyorum, sizde ki degisik geldi. Genel bir görüntü mümkün mü acaba. Bir de adini su an hatirlayamadim, süs altin cilek vardi. Bu sene ki yayilmasini merak ettim, paylasirsaniz sevinirim. En güzel ciceginizin, o minik, tombis elini koklayarak öperim ve de gül cemalini görmek isterimm.... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|