![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Alıntı:
Sevgili SDurul, güzel günlerde sağlıkla tüketmek nasip olsun. Yaprakları kavanoza doldurduktan sonra su dışında başka bir şeyler ilave ediyor musunuz, ve kaç dakika kaynatıyorsunuz? Ben bu şekilde hiç denemedim, daha önceleri tuzlu salamura yapıyordum, fakat tansiyon olduğu için artık yapmıyorum. Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() (Büyümüş de ablalarına tavsiye verirmiş, bak bak bak )Asma yapraklarını topladıktan sonra hiçbir işlemden geçirmeden yani topladığımız gibi, üçerli-beşerli desteler halinde elimize alıp gelişigüzel katlıyoruz ve içi kuru bir pet şişeye tıkıştırıyoruz, istediğimiz kadar yaprağı şişeye doldurduktan sonra (şişenin tıka-basa dolması şart değil) ağzını sıkıca kapatıyoruz. Hepsi bu kadar! ![]() Bu şekilde hazırlanan yapraklar, şişenin kapağını açmamak şartıyla 3-4 yıl tazeliğini koruyor, güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmek yeterli. Kullanacağımız zaman pet şişeyi kesip yaprakları çıkarıyoruz, katlarını açıyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynar suda bekletiyoruz (kaynatmıyoruz, kaynar suyu döktüğümüz bir kabın içine yaprakları koyup bekliyoruz) sanki yeni toplanmış gibi tazecik ve sarılmaya hazır yapraklarımız oluyor ![]() Annem belki 30 yıldır hep bu yöntemi kullanır, şiddetle tavsiye ederim. Bendeki şişelerden birinin fotoğrafını çektim, işte böyle görünüyorlar: ![]() Kaynatmak yok, tuz yok, dondurucu yok... Tek önemli nokta: Yapraklar da şişe de ıslak olmayacak. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|