Sevgili
akçabardak, yapraklara sudan başka bir silme çay kaşığı tuz ekliyorum. Kaynadıktan sonra 15 dk. kaynatmaya devam ediyorum. Bu şekilde yapılan konserve, taze yaprağı aratmayacak lezzet ve tat veriyor.
A_NOMAD'ın pet şişe tarifini bizim buralarda da yapıyorlar. Ben hiç denemedim, muhakkak güzeldir ama pet şişeden uzak durmaya çalışıyorum.
Sarma, dolma demişken, biraz önce eşim bir dolu kabak çiçeği getirmiş. Epeydendir deyip duruyordu, ''dolması oluyormuş'' yapalım diye.
Evirdim çevirdim, dibindeki yeşil kısmı çıkarıp çıkarmayacağımı anlayamadım. Şimdilik buzdolabına kaldırdım.
İlk kez yapacağım için mutfak bölümüne uğrayıp püf noktalarını öğrenmem gerekiyor.

Başarabilirsem paylaşırım.
Tarifi buldum,
burada.
