Kabak Çiçeği Dolması
Malzemeler
- 25-30 adet kabak çiçeği
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 10-12 dal taze nane
- 5-6 sap dereotu
- 1 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- tuz
Süre:40 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Kabak çiçeklerini tek tek içi soğuk su dolu bir kaba ters tutarak batırın ve sallayarak yıkayın. Çok narin oldukları için hemen zedelenebilirler. Telin üzerinde kurumaya bırakın.
Dolma içi hazırlamak için, soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun ve şeker ekleyin. Pirinçleri, incecik kıydığınız dereotu ve naneyi, kuşüzümünü,tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın. 1 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakın.
Suları süzülmüş kabak çiçeklerini avucunuzda tutarak tepesinden yavaşça yapraklarını aralayın. Bir çay kaşığı yardımıyla içlerini yavaşça doldurun. Çiçeklerin uç kısımlarını birbirinin üzerine kapatın.
Dolmaları küçük bir tencereye yerleştirin. Üzerine bir 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5 su bardağı su ilave ederek ağzı kapalı pişmeye bırakın. 15 dakika sonra kontrol edin. (çiçeklerin sapları yumuşamışsa pişmiş demektir.) Ilık **** soğuk şekilde servis edin. —
|