Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
...ama pet şişeden uzak durmaya çalışıyorum...
|
Ablacığım, yorum yapmadan geçecektim ama duramadım, konserve yapmak (neyi konserve yaparsak yapalım) her halükarda bahsettiğim pet şişe kullanımından çok daha tehlikeli (çünkü clostridium botulinum diye bir bakteri üretiyor ve kullanmadan önce en az 10 dakika fokur fokur kaynatmadan tüketilirse zehirlenmelere sebep olabiliyor, yapraklar için uzun pişirme süreleri olduğunu düşünürsek bakteri riski ortadan kalkmış oluyor belki ama yine de
bence pişirilip saklanan yani işlem gören yapraktansa çiğ saklanan yani hiçbir işlemden geçmeyen yaprak daha güzel bir seçenek, elbette kişisel tercihindir, ben sadece çok daha kolay diye önermiştim

) aklında bulunsun...
Öpüyorum
