![]() |
|
![]() |
#301 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Ancak bütün aksilikler beni buluyor.İnşallah yarın jeneretör ve dalgıç pompayı devreye sokarız.Üstümüzdeki bu mussibette kalkar ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Sayın bahtiyar bey kuyunuz hayırlı olsun.Suyunuz hiç kesilmesin.Ürününüz bereketli olsun.Sepetinz meyve ve sebzeyle dolsun.Yüzünüz hep gülsün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Bahtiyar Bey sizin kadar ben de heyecanlanıyorum dua edelim birlikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili bahtiyar02 dostum Şeftaliler bittikten sonra biraz tatil yapalım dedik ve kendimizi marmaris içmelere attık. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Yücel Canpolat ve Birol dostum; Kuyu henüz faal duruma gelmedi ve ben kafayı yemezssem çok iyi.Birol dostum telefonla görüştüğümüzde durumu size anlatmıştım.Bu gün kuyuyu temizleceğini söyleyen bir firma ile görüştüm.Umarım temizlerde bizde rahata kavuşuruz.Her şeyde bir hayır var derler.İnşallah dedikleri gibi olur. Siteye ancak kuyunun durumu belli olunca gireceğim.Tüm dostlara bizlere verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür eder saygılar sevgiler sunarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, kuyunun durumu mutlaka düzelecektir, şu komprösörle temizleme işlemini bir yap ve bak nasıl da sağlıklı şekilde suyun devamlı akacaktır. Çünkü, kova ile açılan kuyularda hiçbir zaman kuyu geliştirme işlemi yapılamamaktadır, şu an senin kuyun ham şekilde durmakta ve küçük tonajlı pompa ile temizlenmesi mümkün olmuyor. Her zaman yanında olduğumuzu hiç bir zaman aklından çıkarma ve gelişmelerden bizi mahrum bırakma!... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Bahtiyar Bey, Öncelikle suyu bulmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Arkadaşlarımızın bahçelerini, başarılarını mutlu ediyor. Bu mutluluğu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Bende Bahçeye kuyu vurdurdum. Çok şükür ki suda çıktı. Ancak kuyuyu temizlemeyi; Sondajcı, iş bittikten sonra 4-5 Tanker suyu kuyuya akıtarak sondaj makinasıyla boşaltmak sureti kyu temizliğini yaptı. Tırtır diye tabir edilen bir motorla kuyudan suyu çektirdi (2 gün durmadan cektik) Allaha şukurler olsun suda sorun yok gürül gürül akıyor. İsterseniz o tırtırla sizde deneyin. (tırtır kumu dışarı atarmış diğer dalgıçlar sıkışır bozulurmuş bu yüzden ilk önce tırtıtır önerilmiş). İstersen suyun durumuna göre 1,1-5,2 BB gibi dalgıçlar alabilirsin. Su çoksa eger suyun durumuna göre en büyük çaplı boruyu bağla dalgıça. Dilerim herşey istediğin gibi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili kalambaklı dostum ve Sevgili t_turabi; Bugün saat 15,30 da tarlaya kuyuyu temizleyecek ekiple birlikte gittik.Aksilikler başından beri peşimi bırakmıyor.Ekibi beklerken sevgili dostum Denizakvaruyumu ile telefonla görüşüyordum.Ayağımın bilek kısmından bir eşek arısı soktu.Can acısıyla dostumla telefonu kesip mütiş bir acı ile tarlaya gittim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Ağaç Dostu.
|
kuyuyu temizleme
Sonuçta 84 metreye indiklerinde su veya çamur hiç gelmedi.Kuyu ancak bu kadar temizlenebilinir diyip ekip ayrıldı.Bana yaklaşık bir saatte 3-5 ton arasında 1",lik suyun birikir dediler.Sanırım oda kuyunun 25. metresinde karşılaştığımız sızıntı suyu.Dalgıç pompamız 1,5kw'lık.Jeneretörümüz 6,5kw'lık dizel yakıtlı.Sevgili hocam(Ablam) ve ailem ben ve iki cocuğumla birlikte 60 metrelik hortum,elektrik kablosu ve çelik halatı Araç ve bisiklet iç lastiklerini kesip üçünüde bağlayıp kuyuya indirmiş ve ilk çalıştırdığımızda 1 saat 10 dakkika temiz su almış bostanı sulamış gayette sevinmiştik.Ama ne yazık sevincimiz kursağımızda kaldı.Bunada şükürler olsun.En azından 1 saate olsa suyumuz var.Canım ablam ve eşim ben ve sevgili traktörcümüz Abdülbaki abimiz yardımıyla 60 metrelik su dolu dalgıç pompayı çektiğimizde canımız çıkmıştı.Yinede azda olsa suyumuz var.Yarın bir traktör damperi daha çaık getirip kuyunun kılıfın kenarına boşaltacağız.Bundan sonrada yapacağımız ilk şey küçük bir kulübe ev yapıp tüm araç ve gereçlerimizi oraya istiflemek. Tüm dostlara saygılar sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Ağaç Dostu
|
Sizin bu kuyu maceranız, kuyu açtırmayı düşünenler için de iyi bir örnek oldu. Kılıfı,çakılı, temizlenmesi vs.demek ki anahtar teslimin içine girmiyormuş, öğrenmiş olduk. Öyle ya da böyle biraz masraflı olsa da, arılar tarafından iğnelenmiş olsanız da ![]() Hayırlı olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Dostum bu kadar emeğin karşılığı çok daha fazlası olmalı bu olmamalı idi. Ama sağlık olsun bunada şükür, kuyu zaman içinde calışa calışa kendini geliştirir gözeneklerini açar sende çok daha fazla suya kavuşursun. Arı sokması içinde gecmiş olsun, sen soktuğunda sıcak taş basmışsın bizim buralarda da çamur sürerler bende bir kaç kez arı sokması ile karşı karşıya kaldım camurun faydasını gördüm, inşallah bir daha olmaz ama yinede aklının bir köşesinde bulunsun. Bol sulu günler diliyorum sağlıcakla kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Hayırlı uğurlu olsun. Bu sıralar suların azaldığı dönem. Sürekli su olmamasına üzülmeyin. Bu normaldir. Belli bir sürede su kanallardan gelerek kuyuda birikir. İleride kanallar yer yapacak ve daha fazla su gelecektir. Geçen yıl bizim kuyuda bile aynısı oldu. Pompa 5 dakika çalışıp 20 dakika durdu. Direk kuyudan sulama yapmanız zor. Size hiç olmazsa 10 tonluk bir depo lazım. Kuyunun kontrol panosuna yapılacak bir ayar ile, belli aralıklarla otomatik olarak pompayı devreye sokup suyu depoda depolarsınız. Böylece kuyuda az suyunuz bile olsa depoda her daim suyunuz olur. Devamlı elektrik olmaması problemi de çözülebilir. Panoyu akü ile besleyebilirsiniz. Elektronik olduğu için fazla güç çekmez. Pano, pompayı devreye almaya karar verdiği zaman jeneratörü start edecek bir devre gerekiyor. Bu da bulunabilir veya yapılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Ağaç Dostu
|
Suyunuz hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanın. Arı sokmasına bizde de çamur sürülür ve hemen ağrıyı keser ![]() Ayrıca enerjiye ihtiyaç duymayacaksınız. Deponun üzerine su deposunu koymanız hem yerden kazandıracak hemde maliyeti düşürecektir. Ekstradan enerji giderinizde olmayacaktır. Pano bağlamanız çok yararlı olacaktır. Kuyuda su birikince motor çalışacak suyu depoya basacak depoda bulunan şamandıra ile depo dolunca da motoru kapatacak sen gelince çatıda 5 ya da 10 ton suyun hazır olacak vanayı açıp bahçeyi sulayacaksın hepsi bu kadar ![]() İyi günlerde kullanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostlar tüm iyi dilek,temenni ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu gün ben,eşim ve iki çocuğum kuyuya bir kamyon çakıl taşının bir traktörünü boşaltık kuyu doldu.Oruç dolaysıyla sevgili dostumuz traktöcü Abdülbaki abi saat 16,30 da tarlaya geldi.Hemen dalgıç pompayı hazırladık kuyuya saldık.71 metrede askıda tuttuk.Jeneratörü çalıştırdık suyu hazır bulunan romorke aktardık.Yaklaşık 30 dakikada romork doldu. traktörcümüz yanımızda orucunu açmak zorunda kaldı.Romorku yarın ağaçları sulamak için hazırladık.Bostanıda yarın kuyu ile sulamaya çalışacağız.Sonuçta masraflıda olsa suyumuz var artık. ![]() ![]() Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence bu yıl su tankı için masraf etmeyin, bu yıl sık sık çalıştırıp su durumunu gözlemleyin güzel temizlendikten kanallar oluştuktan sonra belki de sürekli suyunuz olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
maalesef su miktarın az abi ilerde belki bir miktar artar ama fazlada ümitlenme sana tavsiyem su miktarını saateki debisini jofizik mühendisine hesaplatıp en uygun pompayla max verim alman boru çapını fazla kalın tutma ve pompada ona göre fazla kw olmasın en iysini birkaç yere gösterip yanılgıya düşme bizim şirket 100 lük boru çaplarunu 1 parmağa kadar düşürdü böylelikle enerji sarfiyatı azaldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sevgili idris şenol dostum kuyunun derinliği 86 metre.Bu derinliğe 1,5kw'lık pompanın yetrli olacağınısöylediler.Yıl boyunca Temmuz,Ağustos ve Eylül aylarında kuyuyu kullanacağız.Diğer aylarda tarladaki deremiz bizi Haziran ayı sonuna kadar idare ediyor.Su sarfiyatımız haftalık iki sulama sonucu 6-7 ton civarında.Sulu tarım şuanda yapmadığımız için sanırım rahat bir şekilde yetecektir. Önerileriniz için siz dostlara çok teşekkür eder saygılar sunarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Merhaba Sayın Bahtiyar Bey sizin yaşadığınız bu sorunları kısmen de olsa yaşayan birisi olarak tecrübelerimi aktarayım, şu anda suyunuz istikrarlı olmayacaktır bu tip sondaj sistemlerini yaz kış zaman zaman boşaltmalı zira su toplama gözyaşı kanallarının motor pompa grubunun yapacağı vakum neticesinde yan cidarlar da gözyaşı kanallarının genişleyip daha fazla su akıtmasını sağlar,kullanmış olduğunuz pompanız 1.5 kw ise uygun ve saatte ortalama 5.5ton su basma kapasitesine sahiptir.Bahtiyar Kardeşim mutlak surette suyun tahlıyesini kışın şartlar el verdiği sürece de yap.Kesintisiz 24 saat suyu yeryüzüne çıkarman dileğiyle hoşça kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Yücel Canpolat ve sevgili Kalambaklı dostlar; Önerilerinizikesinlikle dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.Sevgili kalambaklı dostum çok teşekküer ederim.Damlama sulama sisteminide düşünmedim değil.Ancak tamamen zaman ve madiyat.Bağ evini bitirdikten sonra ekonomik durumumu tekrar gözden geçirip damlama sulama sisteminide kuracağım.En son tüm tarlayı telörgüyle çevirip rahat bir nefes alacağım.Zannetmiyorum ya ben uğraşacak başka şeyler bulacağım gibi geliyor bana.Küçük bir sera,süs havuzu,Minyatür keçiler,kümes hayvanları ![]() Saygılar sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ben planladığınız her şeyi yapacağınız dan eminim.En önemli eksik su idi o sorun da halledildi sayılır. Gelişmeleri zevkle izliyor kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Allah kolaylık versin. Tarım işi zaten bir sabır işi, sizde sıfırdan başladığınız için çok yoruluyorsunuz . Ama siz birşeyler yaptıkça bizler yerimizde duramıyoruz. Şevk ve ilham kaynağı oluyorsunuz. Birde bu minyatür keçi nedir acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Kaynak: http://www.alibabaciftligi.com/cuce_keci.html Bu çiftlikte var. Beslemeyi çok düşündüğüm bir tür. CÜCE KEÇİ Cüce keçiler Batı Afrika ( Nijerya ) kökenli minyatür hayvanlardır. Son derece sevimli, cana yakın, kişilik sahibi hayvanlar olmaları ve minik yapıları onları çiftliklerin ve küçük bahçelerin vazgeçilmez hayvanı yapmaktadır. Ortalama yaşam süreleri 15 -20 yıl, hamilelik süreleri ise 140 – 150 gündür. Süt verimleri cüsseleri ile karşılaştırıldığında şaşırtıcı miktarda fazladır. Genellikle dişiler ilk gebeliklerinde tek yavru, ileriki yıllarda ise tek batında iki üç yavru doğurabilirler. Siyah, sarı, kahverengi ve muhtelif renklerde olabilirler. Doğan yavruların anne ve babanın dışındaki farklı renklerden olduğu sıklıkla görülür. En fazla dikkat edilmesi gereken husus ise soğuk ve yağışlı havalardan kolaylıkla etkilenebilmeleridir. Kuzu besi yemi, ot, yonca verilebilecek yiyecekler olarak sıralanabilir. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Ağaç Dostu
|
Sevgil bahtiyar2; Bir aya yakın bir süredir, siz dostlarımın bahçelerini ziyaret edemedim. Malum, İş yoğunluğu. ![]() Bu arada sonu mutlu sayılabilecek bir su hikayen gelişmiş. Umarım, beklentilerine yanıt bulabilirsin. Sağlık ve mutlulukla.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|