View Single Post
Eski 12-08-2010, 13:58   #321
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
MeyveliTepenin dediklerine katılıyorum, İleride su kanallar yer yapacak ama bunun içinde ne kadar sık çalıştırılırsa o kadar daha çabuk kanallar oluşacak.

Bence bu yıl su tankı için masraf etmeyin, bu yıl sık sık çalıştırıp su durumunu gözlemleyin güzel temizlendikten kanallar oluştuktan sonra belki de sürekli suyunuz olacak.
Aynen dediklerinize katılıyorum.Bugün bağ evini yapacak usta ile tarlada yer tespiti ve planını yaptık.Herşey dahil 2500,00tl maliyet çıkardı.Pazar günü bir aksilik olmazsa başlıyacaklar.Ev bitince tüm tesisatı ve malzemeleri taşıyacağım.Bundan sonra sadece jeneretörü çalıştırıp sulama yapacağım.Artık nakliye ve götür getir maliyetleride ortadan kalkacak.Bu durumda hergün iş çıkışı saat 17,30 da tarlaya gider rahatlıkla sulama yapar kuyununda gözeneklerinin açılmasını sağlamış oluruz.Şimdilik anormal bir durum yok.İnşallahta olmaz.

Sevgili idris şenol dostum kuyunun derinliği 86 metre.Bu derinliğe 1,5kw'lık pompanın yetrli olacağınısöylediler.Yıl boyunca Temmuz,Ağustos ve Eylül aylarında kuyuyu kullanacağız.Diğer aylarda tarladaki deremiz bizi Haziran ayı sonuna kadar idare ediyor.Su sarfiyatımız haftalık iki sulama sonucu 6-7 ton civarında.Sulu tarım şuanda yapmadığımız için sanırım rahat bir şekilde yetecektir. Önerileriniz için siz dostlara çok teşekkür eder saygılar sunarım.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön