kuyuyu temizleme
Sonuçta 84 metreye indiklerinde su veya çamur hiç gelmedi.Kuyu ancak bu kadar temizlenebilinir diyip ekip ayrıldı.Bana yaklaşık bir saatte 3-5 ton arasında 1",lik suyun birikir dediler.Sanırım oda kuyunun 25. metresinde karşılaştığımız sızıntı suyu.Dalgıç pompamız 1,5kw'lık.Jeneretörümüz 6,5kw'lık dizel yakıtlı.Sevgili hocam(Ablam) ve ailem ben ve iki cocuğumla birlikte 60 metrelik hortum,elektrik kablosu ve çelik halatı Araç ve bisiklet iç lastiklerini kesip üçünüde bağlayıp kuyuya indirmiş ve ilk çalıştırdığımızda 1 saat 10 dakkika temiz su almış bostanı sulamış gayette sevinmiştik.Ama ne yazık sevincimiz kursağımızda kaldı.Bunada şükürler olsun.En azından 1 saate olsa suyumuz var.Canım ablam ve eşim ben ve sevgili traktörcümüz Abdülbaki abimiz yardımıyla 60 metrelik su dolu dalgıç pompayı çektiğimizde canımız çıkmıştı.Yinede azda olsa suyumuz var.Yarın bir traktör damperi daha çaık getirip kuyunun kılıfın kenarına boşaltacağız.Bundan sonrada yapacağımız ilk şey küçük bir kulübe ev yapıp tüm araç ve gereçlerimizi oraya istiflemek.
Tüm dostlara saygılar sevgiler.
|