![]() |
|
![]() |
#571 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gerçi aynı şeyi ben kaç kere yaptım söylemem. ![]() Bu aralar kokulu çiçekleri listeliyordum. Mürver çiçeğini hiç bilmiyorum, kokusu neye benziyor? Salyangoz konusunda en deneyimli olan sevgil Kiraz. Onun başlığına göz at istersen. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Sevgili füsun. Adeta harikalar yaratmışsınız ellerinize emeğinize sağlık karşılığını fazlasıyla doğa vermiş size. Çiçeklerinizin her biri ayrı güzeller düzen desen ayrı bir güzel ne diyelim. Allah sağlık versin o güzelliklerin içinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Füsun menekşeler begonyalar çok tatlı maşallah mürver çiçeginin görünüşü çok güzel ellerinize saglık Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun, katırtırnağı ne güzel kokuyordur şimdi. Mürverin kokusunu ben de hiç bilmiyorum ama görüntüsü güzelmiş. Salyangozlar! Eğer zehirli ilaç kullanmayacaksanız, ilk iş elle toplamayla başlayın. Uzun zaman bu metodu denemedim ama deneyince bir haftada bile gözle görülür değişimi farkettim. Akşam güneş batarken çıkıyorlar ya da sabah erkenden ortalıklarda bulabilirisiniz. Gün içinde de saklandıkları gölgelikleri keşfederseniz bolca toplarsınız. Bana en büyük zararı çimlenen sebze ve çiçeklerde ve açmamış soğanlı çiçeklerin tomurcuklarında verdiler. Uzun zaman ellemeyip kendi hallerine bırakınca, iyice çoğalmışlardı, her erişkinin (dişi ve erkeği de yok) senede 200 yavru yaptığını öğrenince kendi hallerine bırakamaz oldum, iki senede bile çok fazlalaşıyorlar. Zehir düşünürseniz, köpekler için öldürücü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu ara fotoğraf makinası ile başım dertte, bu seferde içindekileri aktarmadan all delete yapıvermişim ![]() Sevgili Bahar ve Periş daha güzelleri sizin olsun. Güzel temennilere aminnn diyorum. Sağolun. Sevgili Kiraz mürver çok güzel bir ağaç. Formu da çok hoşuma gidiyor benim. Salyangozlara bugün kibar davranamayacağım, sümüklü böcek diyeceğim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili FüsunAnk dolu ve seli duyunca sizler aklıma geldiniz ,Geçmiş olsun, Sevgiler Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili berrinb. Bugün bahçeye gidebildik. Çok büyük bir hasar yok, bizim o tarafa çok aşırı yağmamış. Buna rağmen petunyalar bir hayli bozulmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
Petunyalar ve gazanyalar biraz hasarlı ![]() Biz dereotu diye dikmiştik, semizotu tohumu karışmış içine sanırım. ![]() ![]() Şelalenin etrafındaki Mahonyalar ve ıhlamurlar baya gelişti. ![]() Güllerde hasar görmesine rağmen gene de fena değiller. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
Güller açmaya başladı. ![]() Bu çamın kozalakları nerdeyse siyah, geçen yıl böyle değildi sanki. Neden acaba ![]() ![]() Yeni dikilen 2 adet Japon eriği ![]() Otların arasında çıkan miniminnacık sarı çiçek. İlk kez gördüm. Daha önceki yıllarda yoktu sanki bu kır çiçeği. Yoksa ben mi hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Yine çekimler çok güzel.Özellikle piknik masasının bulunduğu bölüm çok hoşuma gitti. O masa da şen şakrak sohbetleriniz eksik olmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sevgili FüsunANK çok güzel resimler paylaşmışsınız emeğinize sağlık. Pamuk hanım çok güzel pozlar vermiş. Küçük ev çok şirin çok güzel görünüyor. Benim sepetide birtürlü koluma takamadım hala orda kalıyor. Sağlıkla kal.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Füsun güller bir harika küçük ev çok güzel görünüyor sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
|
Yalnız bahçe ne kadar da bakımlı. ![]() En güzel şeylerden biri de her köşe başında insanı bir çiçek karşılıyor. Pamuk'un yavruları çok tatlıymış. Mıncıklamak lazım hepsini. ![]() Semizotları bu aralar her yerdeler. Özellikle bol sulanan bitkilerin dibini çim gibi kaplıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Ne yapsak, oralara salyangoz toplamaya mı gelsek. Kilosu 7-8 lira buralarda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Füsun hanım Petunyalar ve gazanyalar biraz hasarlı demişsiniz şimdi nasıllar küçük ev dediğiniz bölüm nedir orada başkaları mı yaşıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
Hepinize teşekkürler. ![]() Fatma hanım , sepetteki çiçekler biraz daha güzelleşsin, gelişsin de öyle takın kolunuza. Petunyaların arasına kuduzotu ( Alyssum) diktim. Onlarda açarsa daha güzel olur. Tohumdan kendim yetiştirdim ama geç kaldım tabii biraz. Acemilik. İnşallah olurlar. Birazcık mıncıkladım Gilan yavruları. Hele sarışın olanı çokkk tatlıydı. Cumhur abicim hemen yola çık. Hem bize yarar hem sana valla. ![]() Sn. ayhan219 biz bahçede oturmuyoruz. Evimiz şehirde. Günübirlik gidip geliyoruz bahçeye. Küçük ev; 1 mutfak ve yanında birde minicik odadan oluşuyor. İhtiyacımızı karşılıyor ama fazlası ile. Petunyaların durumu daha iyi , toparlanacaklar inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|