![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaç Dostu
|
Uzunca bir süre sonra hepinize sevgiler. Ankara yavaş yavaş ısınmaya başlarken , bizde yavaş yavaş bahçeye gitmeye başladık. Geçen ay babamla kahvaltı yaptık sabah. Biraz soğuktu ama hasret kalmışız açık havaya. Yumurtamızı yiyerek , sağlık dilekleri ile baharın gelişini de kutladık. Çünkü 22 Marttı o gün. ![]() Henüz pek çiçek böcek yok ama olanlar ben burdayım diyecek kadar güzeldi. ![]() Kahvaltı sonrası çayımı elime alıp tüm bahçeyi , ne var ne yok bakalım diyerek dolaştım. Fotoğraf çekerken doğal sehpalarımı kullanmayı da ihmal etmedim. ![]() Ağaçların hepsi açmamıştı daha, açanları da sonraki hafta soğuk vurdu. Kısacası meyvelerin bir kısmı gitti. ![]() Ve benim çok sevdiğim kır çiçekleri açmaya başlamış. Sarı yıldızlar , ballı babalar, kara hindibalar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Sevgili füsunANK Öncelik bu gözlere şenlik görüntüler için çok ama çok teşekür ediyorum babanıza ve size, nasıl keyifli zaman geçirdim anlatam size, senin formda yüklediğin resimlerin herbirini ayrı ayrı inceledim, hele resim başlıklarınıza bayıldım, bende Ankara/Elmadağda daha yeni, yeni bahçe yapmaya çalışıyorum umarım bir gün sizinki kadar olmdasa benimde güzel bir bahçem olur hoşcakalın yeni resimleri heyecanla bekliyorum sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah bahçedeydim. Onu mu çekeyim bunu mu çekeyim diye fotoğraf makinem elimde dolaşırken, kadın tuzluğu'nun (Berberis) çiçekleri üzerindeki bu böceği gördüm. İlk kez karşılaştığım bir böcek. Güzel görüntü verdi bana . Ne olduğunu bilmediğim bu canlıyı, eve gelince araştırdım. Aman da aman, o ne yaramaz, o ne zararlı bir böcekmiş. Adı Bakla zınnı (Tropinota (Epicometis) hirta). Sağolsun arkadaşlar sitemizde bilgilerini paylaşmışlar. Meyve ağaçlarının en büyük düşmanıymış meğer. Ağaç çiçeğe durduğunda meyveleri yiyiveriyormuş. İşte tüm bilgiler ve mücadele BURADA ![]() Bizim bahçede zaten zar zor olan meyveden , anlaşılan bu sezon ümidi tamamen keseceğiz, çünkü geç kalmışız. Yine de mavi leğenlerle bir deneme yapacağız sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dilek, dilerim her şey gönlüne göre olur. Bizimki gibi değil bizimkinden daha güzel olur bahçen. Madem yeni başladın, ağaçlar net'i sıkı takip et, hedefine kolaylıkla ulaşırsın. Başarılar, sevgiler. Güzel sözlerine de çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Füsun, Nerede ise unutmuşuz seni. İyi ki ismine rastladım. Güzel fotoğraflarını özlemişiz. Bakla Zını'nın pozunu da harika yakalamışsın. Son günlerde bakla zınnı ile yazışmaları sık sık görüyordum. Tesadüf oldu. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Hani ''herşey tablo gibi...'' derler ya, gerçekten bahçeniz öyle.. Bu ne düzen..titizlik... görüntü temizliği ? Kolay gele. (Gözlerim ''erlicheer' nergisleri aradı ama..göremedim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili füsunank,bahçenizi ziyaret için şöyle bir uğradım.ama içinden çıkamadım. heyacanla acaba bundan sonra nasıl bir güzellik var diye.inanın gezmeye doyamadım.çok güzel tanzimlemişsiniz. bahçeniz be çiçekleriniz bakımlı belliki yılların emeği var.süs havuzunuz şelaleniz hayvanlarınız bahçenize ayrı bir güzellik katmış.ayrıca sıpacığınız çok sevimli sırtında çiçek taşımaktan pek memnun görünüyor.fotoğraflarınızda bir okadar profosyönelce.sözün kısası herşey mükemmel.ellerine emeğine sağlık.babanızında öyle sevgiler.......... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ooo bahar gelince demirbaş bahçe sahipleri tek tek görünmeye başladılar süpersiniz. Geçen seneden de olsa fotoğraflar harika sevgili Füsunank ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|