![]() |
|
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. Çok teşekkürler,neyi ne kadar bildiğimi bende bilmiyorum.Fakat sırası geldiğinde kuyudan su çeker gibi kovayla alıp kullanıyorum.))))))) yok vallaha hiç te birşey bilmiyorum google herşeyi biliyor.)))))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl diktiğim ve diktikten bir süre sonra kuruyan clematisim. İyi ki kurudu diye kökünden sökmemişim, sadece üstte kuruyan kısmını kopartmışım ![]() ![]() ![]() Ve şimdi gül zamanı. Çok güzel açtılar. Öğlen güneşi olduğu için çok foto çekemedim. Şimdilik bunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Füsun'cuğum, iyi ki sökmemişsin, gördün mü. Bu clematisler enteresan bitkiler vesselam, artık bundan sonra kaybetmezsin hiç korkma. Bu güzel kareyi kendi arşivime kopyaladım, beni çok özel hissettirdin, çok teşekkür ediyorum. Senden ricam, clematis ile yaşadığın bu deneyimi clematis başlığında yazman, ben bile zamanında tutmadı diyerek iki clematisi öldürdüm ![]() Güllerine bayıldım, neden benim güllerim de öyle olmuyor, tepeden tırnağa yaprak kaplı ve bol çiçekli. Hepsinin birden açması için bir formülü var mı, özel bir besin uyguluyormusun(sorular zorsa babandan yardım alabilirsin)? Ama hepsinden güzeli miniş kedicik, yavru kedileri çok severim, hele de temiz olduklarından eminsem kucağımdan indirmem, süper bi şeymiş bu ya, keşke hiç büyümeseler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. evet harika görünüyorlar. buyrun sizlere yakışır sundavillalar.(( ha birde)) pardon biraz kaba kaçtı, ilave olarak kontesle re yakışır kontes zambak. ismini ben koydum.))) bu sene dahada geliştiler. Hepinize saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çiçekler için teşekkürler Sn. Neco. Marlaya dikkat ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Füsun hanım her zamanki gibi bahçeniz bakımlı ve güzel.Yeni çicekler eklenince insan kendini daha iyi hisisediyor.Sundavila saksıda yoksa yerde mi yetişiyor.kışa dayanıklı bir bitki mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Sn.Sevim.K size de iyi bayramlar. Bu yıl bol bol kabak,domates ve salatalık yedik. Genelde sebze dikmiyorduk, bu sene ablamın kararı ile tekrar diktik ve güzel ürün verdi onlarda sağolsunlar. ![]() Sn.fikreteren öncelikle teşekkürler. Sundavilla ya gelince, ne yazık ki yok bizim bahçemizde, sağolsun Sn. Neco o fotoğrafı bana jest olsun diye eklemiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım tatil dolayısı ile pek uğrayamadım siteye. Bu yaz sardunyalar hemen hemen hiç çiçek vermedi desem yeridir. Petunyalarda aynı şekilde. Çiçekler sıcağa pek dayanamadı. Ankara da havalar sıcak da olsa artık sonbahar kendini bitkilerde belli etmeye başladı. Yapraklarda hafiften sararmalar ve dökülmeler başladı. Çiçeklerde de yavaş yavaş solmalar bozulmalar başladı. Gazanyalar ve ateş çiçekleri açmaya devam ediyor. ![]() Bugün bahçede sulama yaparken, bir anda yerde oturan sığırcığı fark ettim. Nefes alıp verişte zorlanıyor ve uçamıyordu. Biraz takibe aldım. Ne yapabilirim diye düşünmeye başladım ama ne yazık ki fazla sürmedi 10 dakika içinde öldü zavallıcık. ![]() Buda Rintintin. Tatilden dönerken bize katıldı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun, bu yaz hepimiz için zor geçti, bir çok arkadaşımız pek çok bitkisini kaybetti, ben de öyle ![]() Sığırcığa yazık olmuş, belki de vurmuşlardır, nasıl da kıyarlar bilmem, hiç anlamıyorum, oldum olası ava ve avcılığa karşıyım. Bahçenin bekçisi de pek yakışıklıymış, artık gözünüz arkada kalmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon çok doğru. Buda büyük ihtimalle cam kurbanı. ![]() Evet Adalet ablacım , Rintintin'e emanet artık herşey. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
çok tatlılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2010
|
Füsün hanım ben de yeni bir bahçe aldım Ankara'dan.Bahçenizde ki güzelliklere imrenmemek imkansız.Ben de bahçemin soğuğuna dayanıklı çiçekler yetiştirmek isityorum.Bana tavsiye edeceğiniz çiçek cinsleri var mı?Ama ben haftada bir gidebiliyorum bahçeme.Ayrıca Clematis uzmanı diğer arkadaşlarıma da bir sorum olacak.Bahçeme diktiğim clematisimin yaprakları kurudu.Neden siz ce ? Yerini değiştireyim mi? BEN YENİ ÜYE OLDUM ASLINDA bu siteye.O kadar çok sormak istediğim soru var ki.Bu sitede bu sorularımı kime yöneltebilirim. Bana yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler. Düzenleyen UĞURLU BAHÇE : 21-09-2010 saat 14:45 Neden: Ekleme yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2010
|
Ben hala bu siteyi kullanamıyorum.Ama bahçenizin Ankarada oluşunuzdan kendimi size daha yakın hissettim galiba.Sitede bahçesi Ankara'da olan arkadaşlarımız var mı acaba?Ya da bana tarif ederseniz Şehir sıralamasından bulabilirim.Çünkü benim bahçem çok yeni ve bilmem gereken çok şey var.Sürekli okuyorum ama sorularım çok birikti.Aynı iklim şartlarını paylaştığımız için de Sizin çok daha yardımcı olabiliceğinizi düşündüm.Eğer vakit bulabilirseniz size bazı sorular yöneltebilirmiyim.Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gerçekten çok güzeller Füsun hanım bahçesi olanlar deniye bilirler bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Bahçenizi çok beğeniyorum çok güzel. Sanırım oldukça büyük bir bahçeniz var. Ördeklerin olduğu bölüm ve çiçek havuzunu çok güzel düzenlemişsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Bu minik serçeler şelaleden akan suda yıkanmaya bayılıyorlar ama poz vermeyi sevmiyorlar, hemen kaçıveriyorlar. ![]() Gazanyalar ve ateş çiçeklerinin durumu iyi. ![]() ![]() ![]() Bahçeden bir gün batımı ile noktayı koyalım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Günebakan balkonda da uygulanabilir. Mesela salça tenekeleri boyanabilir gibi geldi bana. Denemek lazım. ![]() Sn.UĞURLU BAHÇE öncelikle siteye hoşgeldiniz. Bir süre sonra siteyi kullanmaya alışırsınız emin olun. Bahçeniz hayırlı, uğurlu, bol çiçekli ve bereketli olsun inşallah. Ankara şartlarında bahçe işi biraz zor. Mevsime göre hareket etmek gerekiyor tabii ki. Biz tohumla herhangi bir şey yetiştirmiyoruz. Bizim bahçemiz mevsimlik çiçeklerden ve çimden oluşuyor. Çok fazla çeşitde yok. Mevsimi geldiğinde seralardan fide alıp dikiyoruz. Üyelerin bahçeleri bölümünü takip ederseniz istediğiniz her tür bilgiye sahip olabilirsiniz. Sormak istediğiniz bir şey olursa , bilgim ölçüsünde cevaplarım tabii ki. Merak ettiiklerinize ulaşmanın en kolay yoluda, sitede bulunan ''arama '' kısmını kullanmak. Oradan gerekli bölüme ulaşıp sorularınızı ilgili kısma yazarsanız size cevap verilecektir. Clematis ile ilgili sorunuz için bu adresten faydalanabilirsiniz. CLEMATİS |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|