![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Alıntı:
Ben mühendisler gereksiz demedim sera olayı artık kalıba oturmuş bunu belirtmek istedim domates serasının yüksekliği bellidir, biz kayısı bahçesinede yaptırdık onunda stadartları belli kullanılacak malzeme yükselik belli, ben büyük firmayada gittim aynı projeyi aynı malzeme listesini sundu bu işle uğraşan sera ustasıda aynı listeyi sundu biri 1500 tl anahtar teslim istedi diğeri daha hesap çıkaramadan sadece 3000 tl projesi için istesi zaten kredi alırken öyle uyduruk yapılara kredi verilmiyor.Kullandığınız malzeme listesine dahi banka karışıyor.Projeyi bizde hazırlıyoruz imzalatıyoruz ve 3000 lira bedel istenen projeyi biz bedavaya halletik.ben ve kardeşimde yeni ziraat mühendisleriyiz fakat topraksız tarımı ben burdan ve araştırmalarımla öğrendim.Gine burdan izmire kadar antalya dahil birçok büyük sera firmasıyla görüştüm ve araştırmalarım sonucu konuşuyorum Büyük firmalar fiyatı abartıyorlar bunda haklılarda çünki masrafları çok bunu manavcı ile pazarcı gibi düşünün biri eleman çalıştırıyor dükkan kirası elektirik gibi girdileri çok diğeri girdeleri az ikiside aynı ürünü satıyor.Artı büyük firmaların kaçında inşaat müh. var buda ayrı bir soru .Bünyelerinde genelde ziraat müh. olur ki bende bir ziraat müh. fakat tecrübesizim ve serada tecrübe altın nokta oluyor.Yapılan işi bankada çok beyendi fotoğrafladı.Experler yılda yüzlerce sera geziyorlar yanlış bir durum kalitesiz olsa zaten onay alamazdık.Seracımın belirttiğine göre birkaç büyük firmada bazen ustaları yoğun olduğunda bizim ustaya yaptırıp sadece müşteri bulduğu için usta kadar komisyon aldıklarını belirtiyor.Büyük firmaların geneli (hepsi demiyorum) Sera yaptırmak isteyen çiftçinin bilgisizliğinden kaynaklanan noksanlıktan faydalanıyor. Yetiştirmek serada ürün yetiştirmek için mühendis olmak düşüncesi zaten şuan türkiyedeki seracılarla içinde çalışan ziraat müh. oranına baktığınızda ortada. Bırakın mühendisi seranın sahibi ve yetiştireni ilkokul mezunu bile olmaya biliyor ![]() Diploma mühendislik şart olsa zaten devletimimiz bunu zorunlu kılardı tıpkı bir inşaat gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|