Sn.Envor'dan bilgi yardimi talebi
Merhabalar,
Sanirim forum politasi nedeniyle onceliklle kendim hakkinda cok kisa bilgi vermem gerek.
Adim Jeff (bu arada Turkiyede Cem) ve ABD'de Maryland eyaletinde yasamaktayim. Yasim 37 ve meslegim isletme. Istanbulda kendi sirketimle yaklasik 14 yil ithalat ve ihracat uzerine ugrastiktan sonra butun birikimimi 2 ay gibi kisa bir surede kaybettim(batirdim veya herneyse). Yaklasik 2 yildir ABD de ailemle yeni bir yasama basladim.
Simdi Sn.Envor ve diger uyelerden ogrenmek istedigim bilgi topraksiz tarimla ve domatesle ilgili. Ben burada domatesi halden toptan alip perakende satiyorum (manav seklinde diil). Burada kasalar 25 lb yani yaklasik 12 kg. haftalik ihtiyacim min. 160 kasa civarinda. Fakat sikintim urun bulmakta / dogru fiyatla urun bulmakta sorunlar yasamam. Bu sebeple kendi serami kurup kendi ihtiyacim olan urunu yetistirebilirmiyim diye arastirmalara basladim. Neticede sizin forumunuzdan daha fazla bilgi alabilecegim bir kaynaga ulasamadigim icin sizlere danisma karari aldim. Sorularim kisaca(gerci oldukca uzun)
- Arazim yok ve arazi fiyatlari oldukca yuksek bu nedenle 150 veya 300 m2 bir alandan ihtiyacim olan haftalik uretime ulasabilirmiyim?
- Eger ulasamazsam bu alandan beklemem gereken uretim miktari ne olacaktir?
- boyle bir alana (5mx30m) kac adet fide dikebilirim?
- bir fidenin ilk hasat suresi nedir ve verimi kg olarak ne olabilir?
- daha buyuk olcekteki bir serayi min maaliyetlerle nasil kurabilirim?
Biliyorum bircogunuz icin cok sacma gelebilecek sorular fakat bu sorularin cevabi benim su anda hayatimi devam ettirdigim isin gelecegi icin cok onemli bir yol gosterici olacak.
Hepinize simdiden tesekkurler
|