agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni278Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-11-2013, 18:34   #11
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şu anda benim İlçem den Habertürk yayın yapıyor ( bant yayın da olabilir)

Neyse Sayın kızıltan ,

Koop için daha önceki yorumlara devam ettim .

Topraksız tarım için amatörve ve profseyonelce kullanılan bir çok malzeme var . Ben de bunların bir kaçını denedim . Şu anda da saykapın ürettiği ve topraksız tarıma destek amaçlı ücretsiz gönderdiği saykapları kullanıyorum ve çok da memnunum .

Ben bunların hiç birine itiraz etmeden eleştirmeden başka bir şey denemek istiyorum . Ve şunu da ilave edeyim profesyonelce topraksız tarım yapacağım zaman saykapın kanallarını kullanırım . Ben kendim için bir deneme yapacağım. Ve hiçbir zaman da bu yapacağım şey ticari olmayacak . Ama başka bir arkadaş ben bunu yapar satarım derse o onun bileceği şey derim . Benim öyle bir niyetim yok . Ve yapmak istediğim şeyler listesinde böyle bir imalat yok . Benim yapmak istediğim , topraksızı öğrenmek . Kendi ihtiyaçlarımı temiz bir şekilde yetiştirmek , sebzeden sonra hayvansal gıdalara da sıra gelecek çok yakında .
Ve becerebilirsem kendi akrabalarımdan Ağabeylerim ve onların ve benim çocuklarım için bir yaşam alanı oluşturmak . Eğer bunu becerebilirsem onlar arasında kurulacak bir İmece çalışma metodu mantığından hareketle oluşacak bir kooperatif .

Bu kooperatif eğer ticari olacak ise benden sonraki neslin yapacağı bir şey olacak. Ben ticari işlerle uğraşmayacağım sadece öğrenme ve öğrendiğimi uygulama aşamasında kalmaya gayret edeceğim .
Görüldüğü gibi ticaret olmayacak demiyorum . Ama temelleri sağlam atılmayan , acele kurulmuş ticari işletmelerin uzun ömürlü olmayacağını bilerek yavaş yavaş ilerlemek istiyorum .

Pekiyi buna ÖMRÜN YETER Mİ?

Mesele sonuçtan çok gittiğin yoldur mantığı ile hareket ediyorum . Yapmak istediğim şeyler bir insan ömrüne sığmayacak şeyler.
Adam parayı kazanmış . Şimdi bize hava yapıyor demeyin. Öyle bir şey yok . Yani öyle servet falan sahibi değilim . Sadece emekli bir adamım . Tüketmekten çok üretmeyi tercih edince bu insana yetiyor. Bu konuda da davranışlar ile örnek olmak isteği de var tabii.
Sağlıcakla kalın.

leventali beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025