Sn Karagulle
Kasnal yapmak kolay, eger gerekli PVC plakayi bulursaniz. Plakayi yapan firma yumusatmak icin gerekli dereceyi size soyler. Isiyi sicak hava saglayarak, basit bir firinda homojen isitma ile, plakayi yumusattiginizda, istadiginiz kanal olcusunde hazirlanmis tahta ( erkek ) kaliba koyun, eldivenle cok az yardim ile kanal olusur. Ek yerleri icin birtaraf dar digger taraf genis yapabilirsiniz kalibi. Ya da bittiten sonar isitarak bir ucunu genisletebilirsiniz ama hem erkek hem disi kalip olursa iyi cikar. Cok fazla uretecekseniz termoform maminasi gerek ama boy uzun olunca pahali cikar.
PVC plakalari alip bir PVC pencere ureticisi, bir reklam tabela ureticisi ve ya kuvet ureticisini goturerek kalibinizi da goturerek orda yaptirsaniz pek fazla para istemezler.
Tum bunlari yapsaniz bile, uretim miktari fazla olmayacaksa size saykaptan pahaliya gelir.
Cok az yapacaksaniz, PVC borulari boyuna duzgunce kesip, shomojen sicak hava saglayan firinda isistip kaliplayabilirsiniz.
Ancak anlayamadim, siz bu imalati yapmak mi istiyorsunuz, yoksa kooperatif bunu yapabilse boyle bir yapilanma olsa, ah bir kooperatif yapilanmasi baslasa diye mi dusunuyorsunuz ?
Sormamin bir sebebi var, yakinda detayli yazacagim bunu. Nedense topraksiz tarimla ilgilenen herkes, serasini, kanalini, bardagini, gubresini, fidesini, kendi tasarlayip yapmak pesinde. Hazir birsey almak ya da profesyonele guvenmek istenmiyor. Soramak isterdim bu kisilerin kaci arabasini, buzdolabini kendi yapiyor , elbisesini kendi dikiyor ? Sanirim olay ben herseyi yapabilirime gidiyor. Bu konuyu uzunca yazacagim, umarim bu konuda deger verdigim fikirlerinizi alabilirim.
Saygilarimla
|