View Single Post
Eski 17-11-2013, 16:38   #134
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Bugün Seradaki son domatesleri artık yeter dedim ve sökmeye başladım . Biberler de öyle.
Sökerken içim sızlıyor. Ben bunların çekirdek halini bilirim . Elimde büyüdüler. Mevsim kışa evrildi kasımın 17 si kırmızı domatesleri toplamak neyse de henüz kızarmamış yeşilleri toplamak insanı biraz üzüyor. İnanın bıraksam az biraz aydınlatma ilavesi yapsam ocak ayına kadar domates yiyecektik .

Eee öyleyse niye söktün , diye soranlar olduğunu seziyorum .

Nedeni Topraksız parkurunu biraz daha büyütmek için o alana ihtiyacım var . Zaten toprakta yetiştirdiğim Domates -hıyar- biber kudret narından epeyce şeyler öğrendim . Şimdilik o konudaki derse ara verip , biraz da topraksız dersimize ağırlık verelim dedim . Sistemi oraya doğru büyütmek istiyorum .

Ve bu defa sistemi büyütürken kullanacağımız , kanalları galiba kendim yapacağım .

Ve yapmayı düşündüğüm kanallar kendiliğinden drenaj sistemine sahip olacak . İstesek de drenaj hatası yapamayacağız.

Neyse azıcık daha sistem hakkında düşünceleri kotarayım ortaya bir şeyler çıkmaya başlayınca paylaşırım .

Yanlış anlaşılmasın , bir ürün yapıp satmak niyetinde değilim .

Ve yapmak istediğim kanallar tamamen kendi ellerimle yapacağım ürünler olacak .

Mesele amatör topraksız tarım uygulamasının bir handikabını tamamen ortadan kaldırmak .

Kooperatif sistemi özünde güçlerin birleştirilmesi ile tek başımıza yapamadığımız işleri birlelerek yapmaktır.

Bu sistem Bizim köylerde çok eskilerden beri uygulanmakta olan İMECE nin azıcık modern versiyonudur.

Her şey gibi kapitalizm elinde berbat edilmiştir. Bu kapitalizm eğitim sisteminden geçen bireyler elinde yozlaştırılmış , dolandırıcıların meslek icraatlarına yeni bir alan yaratmıştır.

Burada suçlu kooperatifçilik değil. Onu kötü emellerine alet eden kapitalizm ürünü modern hırsızlardır.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön